Bukott vállalkozói gondolkodás jellemzői

Nyilván te is tisztában vagy vele, hogy nem csak a siker, de maga a kudarc is lemodellezhető.

A bukott vállalkozó gondolatai és mondatai olyan jól tipizálhatók, hogy még azelőtt felismerjük sorsát, mielőtt az bekövetkezne. nem kell hozzá sok tapasztalat, hogy észrevegyük a rá jellemzőket.

A legtöbb bukásra ítélt kisvállalkozó ma Magyarországon nem kincset, hanem kifogásokat keres – de abból van neki bőven. A sikerhez más életszemlélet kell, valami olyasmi, ami még nem jutott el a mindennapi robotban pénzt kereső és problémák örvényében vesződő vállalkozónkhoz.

Egy bukásra ítélt kisvállalkozó minden bizonnyal soha nem lesz semmilyen üzleti kör, vagy klub tagja, hiszen ha az lenne, elkerülhetné sorsát és akkor eleve már nem róla szólna ez a történet.

Pedig a bukásra ítélt kisvállalkozót is megtalálja az üzleti ajánlatunk, talán még látja is benne a számára rejlő lehetőségeket. De Ő nem tud, akar dönteni, többnyire rendkívül magabiztosan mond oltári hülyeségeket és frázisokat, amik nyilván többnyire olyan távol vannak a valóságtól, mint Makó Jeruzsálemtől. Ő az, aki azt mondja, ne zavarj össze a tényekkel. Az Ő esetében mindegy hogy a jó Isten két fület adott nekünk és egy szájat. Jellemző rá hogy kivár, elhalasztja a döntést szinte minden esetben. Ráismerhetünk abból is, hogy mindig egy éppen elképesztő projekt közelében van, amiben persze kitűnő lehetőségei lesznek.

És itt a lényeg Lehetnek. Mindig fut valami után, mint abban a mesében SZAMÁR, akinek répát kötöttek a szeme elé. Miután ez a gondolat lebeg előtte folyamatosan, így szinte mindent jobban tud mindenkinél (pláne csődbe menni – abban nagyon ügyes.)

Ebből a vállalkozói típusból rengeteg volt, van és lesz. Ők azok, akik taníthatatlanok, önfejűek és a folyamatosan kapott pofonokat is zsákba gyűjtik hátha jó lesz még valamikor.Tanulni belőle nem szoktak ugyanazt csinálja.

Kár, hogy hősünk nem tudja, amit a Nagy Öreg is megmondott

„Aki sajnálja a pénzt a tudás megszerzésére, az nem számol a tudatlanság költségeivel.” Tonk Emil
Esetében az „ugyanazt csinálás” valójában azt jelenti, hogy folyamatosan napról napra hónapról hónapra ugyanúgy reagál és csinál mindent.

Miután jól lehúztuk és bukottnak tituláljuk őket talán itt az ideje, hogy mondjunk róla valami jót is. Bosszantó hogy miközben szeretnék jókat írni erről a típusról, mondanom sem kell, hogy előjött néhány story az elmúlt hetek hónapok történéseiből.Amit a legfontosabb jó tulajdonságuknak tudhatunk be, ez kiemeli őket a tömegből, és nagy százalékban jellemzi őket.

És ez a túlélésre való hajlam. Ő mindig felkel, ha kiütötték, padlóra került. Hamar feláll, új ötlet új projekt, amit ő hisz el és képes érte dolgozni. A lényeg, hogy ezt Ő találja, ne te mondd neki. Végül is hogy hol és kitől fogad el üzleti ötletet lényegtelen.

Hogy lehet mégis ezt a típust a saját oldaladra állítani? Hogyan miként lehetséges, hogy Ő elkötelezett partnered legyen egy közös vállalkozásban? Mikor fog figyelni Rád?

A megoldás benned rejlik, lehet, hogy ez meglep téged, de gondolj csak bele, elképzelhető, hogy volt már erre példa. Na persze ha szerencséd van, nem minden hónapra esik ilyen kapcsolat.

A Te stabilitásod, emberi hozzáállásod, ahogy Őt kezeled, amikor lebeg, mert rohan egy projekt után, vagy mikor éppen padlón van. A Te kiszámítható hozzáállásod sokban hozzájárul a következő lépés érdekében, ami változást hozhat az üzleti együttműködést tekintve.

A másik lehetőség, ha az üzletedben olyan termék van (mint pl. a mi esetünkben), hogy egy hirtelen ütős termék tapasztalat miatt nyitottá válik. Ilyen esetben már lépésről lépésre befogadóbb lesz és az esetek jó részében tanítható is.És végül két gondolat.

Vedd olyanokkal körül magad, akik a jövődre emlékeztetnek nem a múltadra.                                                                    Ne hagyd, hogy a bukott vállalkozói gondolkodás képviselői megfertőzzenek.

Persze hogy nem hagyod, hiszen Te egy győztes vállalkozó vagy!

További információkat szeretnél?  << kattints ide>>

Bőséget és sikert kívánunk

Éva és Karesz

 

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top