Hogyan fogadod az üzleti ajánlatokat?

Beindult a nagyüzem, mindenki elindította, vagy hamarosan indítja a kampányát. A network marketing üzlet sem működik másként mint bármelyik vállalkozás. Mi az amitől más, miért fogadjuk eltérő módon ezeket az üzleti ajánlatokat? Az elmúlt hetekben is megszokott módon ránk talált egy-két network üzlet ajánlata.

Ez teljesen normális azt gondolom, ha, az ember nem remeteként él. Mi, az a három részlet, amit megfigyelünk, mikor ránk talál az információ? Az egyik, hogyan talál meg, a másik maga a tartalom, és harmadik, kitől érkezett. 

Általában, röviden át szoktam futni az ajánlatokat, csupán az információ kedvéért. Te hogyan fogadod az üzleti ajánlatokat? Milyen szempontok alapján mész rajtuk végig?

Néhány éve egy csapatban voltunk néhány vezető sráccal egy üzletben, azóta mi már stabilan megtaláltuk a magunk irányát, náluk azt láttam az elmúlt években több helyen előfordultak. Persze ez mondhatod, normális. Igen elképzelhető, de erre azt mondom, ilyen sokszor rossz lóra ülni, kicsit vágtatni, aztán másikat keresni, ott valami nem ok. Az eszközökről pedig ne is beszéljünk, ahogyan teszik.

Azt gondolom, nagyon nem mindegy milyen terület mellé teszi le az ember a voksát, és mikor? Fontos, hogy milyen az időzítése a cégnek, amikor a magyar piacon megjelenik, hány országot nyitott meg, milyen a termék palettája, és mennyire motiváló a marketing terve. Ma a piacra bejövő új termékes üzletek többsége, valamilyen táplálék kiegészítő és/vagy ehhez hasonló termékek.

Aki a bejövő cég esetében az első lehet a magyar piacon, annak óriási a felelőssége rövid és hosszútávon is, mit és hogyan kommunikálja az új üzletét, mert ez óriási károkat is tud okozni. Erre mostanában kiemelkedően sok rossz példát lehet találni a magyar piacon.

A nagy lehetőség ígérete

Gyere most, azonnal, ezt nem szabad kihagynod, alád teszünk lesz néhány országot és meglebegtetnek néhány nevet.....

Zsarolás a másik működő módszer

Jobban teszed ha gyorsan jössz (első módszer), mert ha nem kivesszük alólad a hálózatot

Hosszasan lehetne még részletezni ezeket a technikákat, de a tartalom a lényeg. Hosszútávon esélytelen, hogy olyan támogatást kapjon egy induló, amivel valóban sikerre vihetné az üzletét. Etikus, emberi és korrekt vezetői magatartást ilyen közegben, többnyire nem találni. Az ilyen szervezési üzletépítési technika nem más, mint emberek átverése, rövid és középtávon. Hosszútávról nem is beszélhetünk, hiszen egy év múlva, már más cég logója alatt kezdik újra. 

Összefoglalva ha valaki ezt az utat választja ne csodálkozzon ha tőle is ellopják majd a vezetőit a versenytársak, ugyanis tolvajok között nem működik a lojalitás.  

Visszatérve a másik ajánlathoz, egy kis figyelmetlenségből adódóan belecsöppentünk egy vidéki kisvárosi üzleti bemutatóba, egy régi ismerős jóvoltából. Három dolog nem tetszett, az egyik nem mondta meg előre hova hív. (hogy érthető legyen egyébként más téma miatt lett volna egy megbeszélésünk) Nyilván a szituáció olyan volt, hogy végigültük a tájékoztatót, de legalább volt alkalmam figyelni.

Szeretem ilyenkor az emberek testbeszédét megfigyelni, sokat elárul. Az előadó és a vezetők kommentjeiből rengeteget le lehet venni, hogy egyáltalán akarnál e közéjük tartozni.                  A hidegzuhany a végén volt, mert odajött, kezünkbe nyomott egy infó anyagot, és azt mondta most dolga van, 2-3 nap múlva eljön hozzánk és akkor megbeszélünk mindent, de addig is nézzük meg az infó anyagot.

Nem részletezem a gondolatainkat, ezt rendesen benyeltük. Viszont egy fontos pont megragadt. Még most is dolgoznak ezzel a módszerrel, hogy infócsomag benne DVD, (nem kazetta, mint régen) prospektus, stb. Mi már ezzel a módszerrel elképzelni nem tudnánk az üzletünket. Pár nap múlva meg volt a találkozó, de folytatása a beszélgetésnek az üzleti ajánlat szempontjából nyilván nem volt jelentősége.

Hogyan és mikor találod meg a megfelelő üzletet, és éred el a céljaid?

Vezess egy nagy csoport embert, hogy folyamatosan megtegyenek néhány egyszerű lépést –viszonylag hosszabb időn keresztül.

Ha odafigyelsz, akkor három önálló részt találsz ebben a mondatban. Az első, hogy vezess egy nagy csoport embert, nyilván ahhoz, hogy nagy üzletet mondhass magadénak, ahhoz, megfelelő létszámra van szükség, hogy az a fura szó hogy másolódás a valóságban is beindulhasson.

A második, hogy ezek az emberek megtegyenek néhány egyszerű lépést. A probléma az induláskor kezdődik, legtöbben ezeket az egyszerű lépéseket, elkezdik bonyolítani. Az MLM üzlet alapja hogy egyszerű lépéseket érdemes követni folyamatosan, mint egy körforgásban.

A harmadik lépés pedig, hogy ezt a folyamatot kitartóan végezd. A tapasztalatok szerint 3-5 évre van szükség a teljes függetlenséghez.  Ez azonban megdőlni látszik mivel a mai technológiai lehetőségek, az üzletek kontinensekre kiterjedő lehetőségeket adnak az üzletben résztvevő tagoknak (nyilván nem mind).

Ennek ellenére az üzlet nem épül fel hónapok alatt stabilan. Stabil üzlethez megfelelő számú ember egyszerű lépéseinek következetes végrehajtására van szükség, elegendő ideig. Néhány, vagy több embernek segíts elérni a céljait, ez az egyik titok. Így lehet a céljaid elérni.

Néhány részletet még elárulok, lehet hogy ezeket meg sem kéne mutatnom, mert most hogy olvasom, ezeket a gondolatokat évekkel ezelőtt írtam. De szeretném, hogy a legfontosabbal tisztában legyél és erre figyelj.

A legtöbb változás benned fog végbemenni és erre akár mérget is vehetsz. 🙂   

  • Ezt nem tudod megcsinálni úgy, hogy elmondod nekik hogy ez a dolgotok, és várod, hogy jöjjenek az eredmények. Ezt meg tudod csinálni a piramis felépítésű cégedben, ahol Te vagy a főnök. Ez nem az a piramis. Neked itt nem elég mondani mit csináljanak, neked kell mutatni az utat, azaz követhetővé kell, hogy válj! Azt fogják másolni amit Te csinálsz. Sok-sok évvel ezelőtt egy előadáson mondta egy Vezető, hogy az üzlettársaid másolják, amit te csinálsz. Ha te a TV előtt üldögélsz, azt fogják másolni, akkor is, ha nem látnak, mert másik városban élnek. Nem hittem el akkor, de az élet bebizonyította!
  • Fontos még hogy ne Te legyél a nagyokos! Minden hálózatépítőnek van szponzora, vagy felsővonala, illetve a cégnek információs anyagai, weboldal, előadás, DVD, CD, katalógus, stb. Ezeket részben a cég készíti, illetve a vezető/ vezetők készítenek segédanyagokat. Ha Te az üzlettársaid felé mindig úgy kommunikálsz, hogy egy harmadik személyre/eszközre utalsz, megvalósítod a másolódás legmagasabb fokát, mivel ezt mindenki tudja másolni. Bármilyen kérdés érkezik az üzlettársaid felől, Te már tudod is mondani hol, hogyan kaphatja meg a kérdésre a választ. Ha Te ennek ellenére a nagyokos szerepét akarod betölteni akkor két dolgot árulok el, az egyik, nem leszel másolható és mindenki téged akar majd, és hol lesz akkor a Te kiszállási pontod?
  • Amikor a csoportodban elegendő mennyiségű partnered végzi a másolódást a Te példamutatásoddal, akkor válhatsz szabaddá és anyagilag is elégedett leszel. Minden csak rajtad múlik!

 

Gondolom, eszedbe jutna megkérdezni, és akkor Ti most, mit és hol, hogyan? Igen, ritka, hogy olyan termékes üzlettel találkozhatunk ma, ami egyedi és konkurencia mentességet tud felmutatni, a világon. A mi “szerencsénk”, hogy ilyen céggel dolgozhatunk.

Az információknak még nincs vége kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon, vagy az Instán, vagy  Podcaston

Előre is köszönjük hogy megosztod az információkat az ismerőseiddel, barátaiddal és irigyeiddel!

Keress bennünket bizalommal, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most! 

Barátsággal

Éva és Karesz

“Élvezd az életet, a fájdalomra ott a Lavyl”

Mi ketten és a Lavyl

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: telegram
Telegram
error:
Scroll to Top