Milliomos a szomszédban.

Mész az autópályán 40-el, és figyelsz, hogy jól be legyél kötve, óvatos vagy. Folyamatosan arra figyelsz, ki honnan jön, és jó előre felkészülsz arra, hogy bekanyarodsz majd valahol a 90.km-nél. Haladsz, persze haladsz, de milyen tempóban?  Mire odaérsz, eltelik a nap, mások már élvezik a hétvége örömeit. Van, aki már tegnap óta és van, aki egész héten. Kérdezed hogyan, Ők hogy tudják megtenni és Te miért nem? Miért van, hogy mindig le vagy maradva jó néhány lépéssel, mint a társasjátékban, mikor egymás után kimaradsz a dobásokból? Hogyan hozd be a hátrányokat?   Milyen módszerrel tudod behozni a mások látszólag behozhatatlan előnyét? Hogyan tudsz előnyre szert tenni a korosztályodban?

Napokban olvastam egy könyvet, amiben a tanár befektetésekkel kapcsolatban beszélgetett az egyetemen a diákjaival. Az egyik diák kérdezte, szóval Ön azt mondja, hogy egy gimnazista diák is fölém kerülhet, anyagilag annak ellenére, hogy nincs magas fokú, jó iskolában szerzett végzettsége, vagy jól fizető állása? – kérdezte a hallgató. Pontosan. Nem az iskolai végzettség számít sokkal inkább a gondolkodásmód.

Thomas Stanley a Milliomosok észjárása című könyvében állítja, hogy nem talált összefüggést a jó tanulmányi eredmények és a pénzügyi helyzet között. A képzelet, a gondolkodás sokkal értékesebb, mint az iskolai végzettség. Pontosan ilyen szituáció például az, amikor vállalkozóként könyvelőt keresnél, aki az 1+1 re azt mondja, 3 azt ne vedd fel, mert nincs esze, de azt se vedd fel, aki azt mondja 2, mert nincs elég esze! Azt vedd fel, amelyik visszakérdez „mennyi legyen”? Na, azt bátran felveheted.

Thomas J. Stanley, egyetemi kutató egy nagybanktól kapott egy megbízást, hogy készítsen mélyinterjúkat milliomosokkal, mert így a bank megismerve a szokásaikat, könnyebben ki tudja őket szolgálni.

A bevált séma szerint kutatótársával együtt elment a legdrágább lakónegyedekbe, hogy interjúalanyokat találjon, megkereste a milliomos kinézetű embereket és egyáltalán megpróbált elindulni a felmérésben az ismert sztereotípiák nyomán.

Megdöbbenve tapasztalta, hogy gyakorlatilag nem talál egy milliomost sem a megkérdezettek között.

Mindnyájan magas keresettel rendelkeztek, bőven az átlag felett, drága autókkal és drága ruhákban jártak. Viszont a legtöbben közülük nem rendelkeztek komoly megtakarításokkal, sokan fizetéstől-fizetésig éltek, minden vagyontárgyuk bőségesen le volt terhelve hitellel, egyáltalán nem voltak millióik sehol.

Ez teljesen összezavarta a kutatókat, nem tudták, hol keressék akkor az igazi milliomosokat. Aztán rájöttek, hol bujkálnak: közöttünk. Itt laknak a szomszédban, egy átlagos házban, átlagos ruhákban járnak és egy átlagos 4-5 éves, vagy még öregebb autót vezetnek. Miközben dollármillióik vannak a bankban.

Hogy néz ki ez itt a környezetünkben? A statisztikák szerint, jó néhány országban, többek között hazánkban is jellemző a külsőségeket hangsúlyozó viselkedésmód. Számtalan esetben látjuk, tapasztaljuk, és a TV ből is folyamatosan sulykolva vagyunk a miért nincs neked ilyened, azonnal a tiéd lehet mentalitás. Ez a viselkedés mód egyenes út a bizonytalan anyagi léthez és a tartalékképzés ellehetetlenítéséhez. Mindenki környezetében vannak, voltak irigyelt emberek, akik látszólag mindent megengedhettek maguknak, és aztán hirtelen változott a kép.

De miként lehet mégis megalapozni a jövőt, és stabilitást adni hosszútávon anyagi helyzetünknek?

 Hosszú távon tervezzen

Itt nyilván valóan vannak eltérések, hiszen nem mindegy milyen helyzetből startol valaki, és nyilván a munkája illetve a vállalkozása és egyéb családi összetevők sok eltérést hozhatnak az időt tekintve. Mindamellett a biztonságban haladás mindennemű kockázat, lemondás vagy többletmunka végzés elutasítása megint csak kitolhatja az anyagi függetlenség lehetőségének elérését. A hosszútávon gondolkodás elve azonban nem csak a megtakarításoknál, hanem a költekezésnél is beválik.

A cél tehát hogy napi heti szokásainkon is változtatva (nem könnyű) alapozzuk meg a jövőbeni anyagi függetlenségünket. Egy jó ajánlatom van a számodra <<<nézd meg>>> 2-3 éves terv!

Takarékosság 

A takarékoskodás valószínűleg az elsődleges közös jellemzője a gazdag embereknek. Különösen akkor, amikor még csak a gazdaggá válás útján járnak. Érdekes tény, hogy akik igazán megengedhetnék, maguknak a puccos életmódot sokkal szerényebben adják elő.

 A jólét mutogatása vs. anyagi függetlenség

Induljunk ki abból, hogy nem minden ember jómódú, aki annak látszik, míg a valóban jólétben,, élők szerényebbek és nem kürtölik világgá, mekkora vagyonuk van. Elég körülnézni a közösségi helyeken, plázákban. Menő cuccok, menő autók, virító jólét, ami mögött valós teljesítmény és valós anyagi függetlenség nyomokban, ha látszik. A hivalkodást erősíti a média és a pénzvilág is. Nem számít, ha most nincs, egy pillanat alatt elérheted, aztán nyögöd évekig a törlesztőt. Mindent most megkaphatsz, aki ezt választja, ma az hosszútávon fogja megbánni ezeket a döntéseit, és egyben saját magát korlátozza céljai elérésében. Szóval ne arra törekedjen, hogy gazdagnak lássák, hanem a háttérben maradva inkább azon dolgozzon, hogy azzá is váljon.

Idő energia és pénz befektetés

Legtöbb jómódú, anyagilag független ember sok időt tölt tervezéssel, hogyan tudják anyagi helyzetüket még optimálisabb helyzetbe hozni.

A jólét felépítéséhez elengedhetetlen a jólét tanulmányozása és az elvek alkalmazása. De tudja, mit csinálnak még folyton azok, akik okosan gazdagodnak meg? Írnak. Mindig mindenről jegyzeteket készítenek. „Arról, hogy hogyan tudják csökkenteni az adóikat; számolgatnak, mérlegelnek, érveket gyűjtenek egy-egy döntés mellett vagy ellen, vagyis stratégiáznak. Miközben kutatnak, rengeteg olyan információhoz jutnak, ami nagy hasznukra válhat a jövőben” –  Daymond John üzletember tanácsa

Legfontosabb pont mind közül talán ez ugyanis alapvető szabály, hogy aki egy fajta jövedelemből él az kockáztat!     Te vagy az, aki 40-el mész a pályán! Az alkalmazottak kockáztatnak a legtöbbet, ha nem változtatnak a stratégián. Egy anyagilag jólétben élő ember esetében átlagosan 5-7 féle jövedelemből áll össze a bevétele. Ezek a bevételek többek között a saját vállalkozása, alkalmazotti jövedelmén felül, lehet kamat bevétel, tőzsdei befektetés, bérbeadás, kamatos kamat elvén működő bevétel, jogdíj, tőkenyereség, osztalék, stb. Több nagy pénzügyi szaktekintély a világon a Network Marketinget ajánlja az alkalmazotti létből kitörni vágyó alkalmazottaknak, vállalkozóknak, akik szeretnék elérni a pénzügyi szabadságot. Mi ezen túl a kötetlen és szabad életet is felajánljuk, mert ezt is elérheted!               Nézd meg az ajánlatunkat <<<itt és most>>>

Amennyiben tetszett írásunk ne tartsd vissza magad kérlek oszd meg ismerőseiddel

Sikert és Bőséget kívánunk

Éva és Karesz

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top