HOGYAN VÁLTOZTATJA MEG AZ ÉLETEDET A CÉLJAID LEÍRÁSA?

Te is szoktál írni? Ha igen, akkor miket? A legtöbb ember számára az írás az emailezést, sms-t, Facebook messenger chat-et, esetleg a munkahelyi teendőket, adminisztrációkat jelenti. Az írásban azonban ezeknél sokkal NAGYOBB ERŐ rejlik, mivel a helyesen alkalmazott írás gyakorlata képes megváltoztatni az életedet!

Hogyan változtatja meg az életedet a céljaid leírása? Mi a célja ennek a Network marketingben? Miért szoktak erről ennyit beszélni az előadásokon? Miért fontos hogy legyenek leírt céljaid, ha üzletépítésbe fogsz?
Mit mond néhány vezető erről?

Nap, mint nap felkelsz a főnököd miatt és bemész a munkahelyedre, a saját céljaidért meg nem csinálsz semmit? Rendben van ez szerinted?

A célodat látnod kell olyan élesen mintha már a kezeddel meg tudnád érinteni, égjen a szemedben a lángja, hogy az emberek, akikkel találkozol, érezzék a melegét!

Azt szokták mondani, akinek nincs célja az már meg is érkezett.

A célokkal kapcsolatban két dolgot említenék. Az egyik hogy nagyon akard, elérni. Nem az számít, hogy mit akarsz, hanem hogy mennyire. Egy kisebb cél sokkal motiválóbb, mint egy óriási, amiről csak álmodozol. A másik hogy le kell írni. Miért? Mert ha nem írod le, nem tudod magadon számon kérni, ráadásul a szponzorod/ mentorod sincs tisztában hogy mi a motivációd az együttműködésetek során. Aki eddig azt mondta nekem, hogy felhatalmaz arra, hogy hajtsam, rugdossam nap, mint nap lökdössem, az egytől egyig nincs az üzletben már. Inkább az alkalmazotti életet választották, ahol kis pénzért kapják nagy pofonokat. Az a tapasztalatom, hosszú távon csak az marad, aki leírja a céljait és nap, mint nap szembesül vele hol tart.

Mégis hogyan hatnak ránk a leírt céljaink?

Amikor célokat tűzünk ki magunk elé azok kétféle módon hatnak ránk hatással vagyunk rájuk és hatással vannak ránk. Minél több célunkat valósítjuk meg az idő múlásával, azzal együtt változik gondolkodásunk és munkamódszerünk.

A pontosan definiált célok szinten tartják a motivációt. Miért? Mert a cél elérése egy nagyon felemelő érzés, viszont ha nem érzékeljük, hogy haladunk felé akkor csökkenhet a motivációnk és feladhatjuk.

A célok értékessé teszik a munkát, de csak akkor, ha érdemesnek tűnik dolgozni érte. Ezzel szemben, ha úgy véljük nem túl fontos, akkor a megvalósítása érdekében végzett munkának alacsony értéke lesz. Céljaink kitűzésének másik nagy előnye, hogy segít a hétköznapokban fontossági sorrendet felállítani a tevékenységeinkben. A céljaink segítenek az összpontosításban, és erőt adnak a jelenben, hogy elvégezzük a napi tevékenységeinket. A céljaink segítenek értékelni a haladást. A sikertelen emberek ritkán értékelik az előrehaladásukat, és legtöbbjük nem is fogja fel hogy az önértékelés mennyire fontos az életük előre haladásának folyamatában. A célok rákényszerítik az embert, hogy előre megtervezze a lépéseit célja felé. A sikeres emberekre jellemző hogy előre terveznek, nem várják meg, hogy mások mondják, meg mit csináljanak, nem engedik, hogy mások irányítsák őket.   Sok esetben a sikertelen emberek, akik úgy gondolják, hogy a tevékenység és különösen a nehéz munka fogja meghozni a várva várt sikert. Ez azonban nagy tévedés. Önmagában a nehéz és folyamatos munka nem biztosítja a sikert. Eredményre kell, hogy irányuljon az elvégzett munka és jó, ha cél felé mutat. A sikertelen emberek összetévesztik az elfoglaltságot a teljesítéssel, és a tevékenységet pedig az eredménnyel.

Hogyan tűzzünk ki célokat?

Első lépésként jó, ha felméred, honnan indulsz, és milyen erőforrásokkal rendelkezel. Ez azért is fontos, hogy tudd mihez mérni az első eredményeidet a célod felé vezető folyamatban.

Konkrét jól értelmezett világos célok megfogalmazása leírása. Nyilván a célok tekintetében lehet szofisztikáltabban is belemenni a részletekbe. Azt ajánlom, ha ebben a témakörben még nincs tapasztalatod, akkor keress könyveket ebben a témakörben, illetve nagyszerű előadásokat találsz a hálón a közösségi megosztón nagyszerű előadók illetve vezetőktől. Megjegyzem, ha valakivel elkezdünk együtt dolgozni, ezt a témakört mindig átbeszéljük. Nem véletlenül, de ezt már fentebb említettem.

Cselekvés! A célok és a motiváció halála, ha elmarad a cselekvés, vagy csak éppen hogy kezdünk bele. Ennek több oka lehet, egyrészt a cél nem elég motiváló, vagy nincs elég alaposan vizualizálva, és még sorolhatnám. Láttál már súlyemelőt, bokszolót, úszót verseny előtti percekben? Szerinted mit lát? Mit akar látni? Győzelmet! Neked is ezt kell látnod!

A következő lépés, amit már említettem az értékelés. Hol tartasz a célod felé vezető utadon? Ez egy nagyon fontos folyamat, egyrészt vedd tudomásul, hogy ez egy folyamat, van, mikor jobban haladsz, de vannak akadályok is, ezek nem véletlenül vannak. Ezek az, akadályok azok, amik egyre tapasztaltabbá és könnyebbé teszik számodra a folytatást. Jó, ha van valaki, aki segít az értékelésben, akihez fordulhatsz a kérdéseiddel, problémáiddal. Ez a mi üzletünkben természetesen így működik, ilyen a csapatjáték.

Felsorolásom utolsó lépése pedig az, hogy minden eredményt, amit elérsz a célod felé vezető utadon, azt ünnepeld meg! Ezek a legkisebb jutalmazástól fokozatosan lehetnek egyre nagyobbak. Figyelj az arányokra, mert ne jutalmazd magad aránytalanul, mert az félrevezethet. Csak és kizárólag az elvégzett teljesítmény alapján jutalmazd meg magad.

Ha tetszett kérlek oszd meg ismerőseiddel! Kísérd figyelemmel oldalunkat a facebookon

Az átlagos tökéletes ellentéte www.onlineseedman.com 

Sikert és Bőséget kívánunk

Éva és Karesz

 

 

 

 

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top