Teljes kikapcsolódás – Ismered az érzést?

Szükségünk van rá? De még mennyire! De vajon tisztában vagyunk, felismertük, hogy számunkra mit jelent az, hogy teljes kikapcsolódás? Rájöttél már felismerted, hogy érzed akkor, vagy utána magad?   

kikapcsolódás-utazás-karantén

Mert ha nem, akkor bajban vagy.

Veled is előfordult már hasonló?

Szeretek írni, és a videózással sem vagyok háborúban, mint oly sokan. Mégis néha eltelnek napok és akárhogyan cikáznak a gondolatok a fejemben, csak foszlányokat tudok elkapni.              Veled is előfordult, hogy egy ötlet felébreszt, de mire odajutsz, hogy hajnalban, félálomban bukdácsolva, irodába érve lekanyarintsd az ötletet, ami felébresztett, már egy újabb gondolat kilöki a helyéről? Ez sokszor előfordult velem az előző hónapokban. Jah..nagyon idegesítő tud lenni.

Ismerős az érzés?

Bosszantó tud lenni, ráadásul legtöbb esetben kiveri az álmot a szemedből? Ugye emlékszel az múltkori-ra, csak arra nem, ami miatt felébredtél? Na erről van szó, kezdesz besokallni.

Azt látom, nem mindenkinek van kéznél tippje, ilyen esetekre, de azt gondolom, mindenkinek meg kell(ene) találnia a saját megoldását ilyen esetekre.

Teljes kikapcsolódás – vajon létezik?

Ha kreatív vagy és égsz a tettvágytól a megvalósítás felé hajt minden gondolatod, akkor tudod, miről beszélek. Vannak olyan pillanatok, vagy napok, amikor kész, egyszerűen nem megy, blokkolva vagy. Besokallsz, telítődsz, túl sok winchester pörög egyszerre.

Ha ismered az érzést, tudod miről beszélek.

Számit ha szereted amit csinálsz?

Napokban egy kedves ismerősömet hívtam számítógépeinket karban tartani és az általam ismeretlen ténykedése közben szóba kerültek az előbb említett szituációk.

Közös nevezőn beszélgetni valakivel igazán élményszámba megy a mai rohanó világban.             A kikapcsolódás és a munka párhuzamában az egyik legfontosabb pont, amiben egyetértettünk, hogy csak azzal érdemes foglalkozni, amit szeretsz csinálni különben értéktelen favágássá, redukálódik egy idő után minden napod.

Ez pedig egyenes úton visz a kiégés felé, felkapott kifejezéssel élve Burnout felé. Hívhatjuk bárhogyan, egyet jelent az üveges tekintettel és a rohadt fáradsággal, levertséggel.

kiégett-stresszes

A második az idő értéke, és ha még nem teljesen vágod, miről beszélek, a legerősebb valuta az életedben. Nézz utána…

Telnek-múlnak a pillanatok, az idő gyors villanásai. Mégis ezeknek a pillanatoknak lehet a legmélyebb hatásuk az életünkre. Vagy megragadjuk és a saját hasznunkra fordítjuk, vagy elszalasztjuk őket. Úgy hiszem, azok a pillanatok maradnak velünk a legkitartóbban, amiket elhalasztunk, mert a megbánás olyasmi, ami soha nem hagy el minket.

Ehhez a beszélgetéshez kapcsolódik az a történet, amiben megértettem mi az, ami számomra egyensúlyt jelent, amikor az online munkám során telítődök, és a már említett problémákkal szembesülök. Több féle megoldással próbálkoztam, de ezek mind vakvágányra vittek, illetve inkább azt mondanám, nem tették meg a megfelelő hatást.

Mire gondolok itt? Futás az erdőben, otthoni edzés, ház körüli munkák, persze fontos, sőt van, amit meg kell csinálni, jahhh.. ha az ember egy idő után szeretne ki-be közlekedni az kertkapun és a felhajtón.

Azt vettem észre ezek csak kötelező gyakorlatok és nem érik el azt a hatást, ami hiányzott.        Mi a teljes kikapcsolódás?  Amikor nem mozdulnak a vinyók a fejedben. Egyetértünk?     

Ugye milyen fantasztikus? Amikor csend van benned, tudsz örülni a pillanatnak, a jelenben vagy és élvezed az életed.  

Amikor rájössz, mi jelenti számodra a teljes kikapcsolódást

Aztán megtaláltam, megéreztem, és a továbbiakban erről beszéltünk a Gáborral, hogy amikor elkezdtük építeni barátainknál az istállót a lovaknak, a kifutókat, aztán a pincét a területen, az elmúlt pár hónapban, valahogy azok a napok, amikor egész napok mentek az építésre, este még csak a számítógép sem jutott eszembe.

Milyen jó ilyenkor, hogy automatizálhatsz egy sor folyamatot a vállalkozásodban.:) Érdekes, hogy a beszélgetés során döbbentem rá, hogy tényleg, milyen fontos számomra a kreativitás, az ötletből létrehozni a fizikai valóságot, lásd istálló építés, vagy a többi.

Tulajdonképpen ez volt a fő motivációm hagyományos vállalkozóként is, a múltban.

Ezek mellett az a csodálatos élmény, hogy a lovak testközelben vannak, érzed- éreznek, barátodként, bizalmukba fogadnak. Fantasztikus érzés emellett a csend élménye, amiben feltöltődsz szinte egy vagy a természettel.

Gábor a hajózásban találta meg ezt a fajta üresjáratot más szóval feltöltődést, a teljes kikapcsolódást. Azok a képek, amiket megosztott az előző élményeiről, nagyon meggyőzőek voltak. Megértettem az Ő miértjét. Ez az irány is nagy kedvenc, gondolom sokan egyetértően bólogattok ebben a pillanatban.

Te hol, vagy, hogyan tudod magad teljesen kikapcsolni a mindennapok hajszájából? Te már magtaláltad a saját reset/újratöltés gombodat?

Mert létezik olyan, hogy Teljes kikapcsolódás, keresd meg, találd meg, ismerd meg az érzést.

Minél előbb!

Blog

Mi lenne ha……

Mi lenne ha……változtatnál? Ez a kérdés, ebben a formában vagy hasonlóképpen feltéve, minden esetben egy újdonsággal kapcsolatban fordul meg a fejünkben. Ez az a kérdés,

Tovább olvasom »

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top