Tell Vilmos vajon hogy kezdte?

Napról napra koptatjuk ki magunkból a régi vágyainkat, céljainkat. Hagyjuk, hogy az életünket mintha mosógépbe tennénk a napi mókuskerékszerű hatás minden foltját kimossa az álmainknak. Jól van ez így? Te, hogy gondolod? Tudom és valószínű Te is, hogy nem kéne, hogy ez így legyen. Teszel ellene? Megteszed a lépéseket, vagy folyamatosan tologatod, halogatod? Mindig van mire fogni, aztán meg telnek az évek, néha mintha felriadnánk, réveteg álmunkból eszünkbe jut, hogy még mindig nem tettünk érte semmit. Mi az akadálya mi az, ami miatt nem valósítjuk meg a dédelgetett álmainkat? Mire is tudnánk fogni, a nagy klasszikusokra természetesen, nincs időm, nincs pénzem, a gyerek, a férj, a feleségem, a többit tedd hozzá végül is a saját kifogásod. Nehogy azt gondold, hogy Te vagy az egyetlen. Szinte nincs olyan ember a környezetedben, aki ne mondhatná el ugyanezt magáról. Élvezettel nézzük, az egyik siker filmet ezzel kapcsolatban „Bakancslista”, ilyenkor persze mindenkinek eszébe jutnak azok a bizonyos vágyak. De történik e valami változás?

Hosszú évek óta kokettáltam az íjászattal. Valószínű gyerekkori indiánosdiból maradt. Egyszerűen tetszett, állandóan eszembe jutott, de tologattam éveken, évtizedeken keresztül. Tudod Te is, hogy az élet folyamatos változás, aki ma az állandóságban ragadt, elveszett. Úgy hozta az élet, hogy két évvel ezelőtt, újra előkerült ez az ötlet és úgy döntöttem nem várok tovább. Persze nem olyan egyszerű ez sem, hiszen sok feltételnek kell megfelelnie egy ilyen gyakorlási tanulási lehetőségnek. Nyilván utána jártam, és megtaláltam, ahol végre elkezdhetek ismerkedni az alapokkal. Milyen fantasztikus, amikor elkezdesz komolyan foglalkozni egy témával, célod van vele, valahogy eléd sodor az élet segítséget. Pont akkor került elém egy hirdetés a klubbal kapcsolatban, amikor a döntésen túl voltam. Az alapokon hamar túl estem. Ez az a pillanat, amikor úgy gondolod, mindent tudsz. Olyan érzés, mint amikor a vállalkozásodban megéled az első sikereidet. Ilyenkor szoktak a jó és a rossz döntések születni.                                                                     Ki-ki az élettapasztalata, vérmérséklete, tudása alapján. Nagy arcod lett egy-egy jó sorozat után?

Ez is olyan sport ahol egy pillanat alatt visszaesel a földre, ha netán nem éreznél egy rövid időre talajt a lábad alatt. Itt éreztem, meg először fizikai valóságában, mit jelent a célra fókuszálás. Milyen apró figyelmetlenség, fegyelmezetlenség miatt tévesztesz célt. Mint az életedben, akár húzhatod a párhuzamot is, nincs különbség.

Nézem közben a világbajnokságot. Szinte vágni lehet a levegőben a koncentrált figyelmet, az önuralom, és a fegyelem játéka. Minden mozdulat ezerszer, tízezerszer begyakorolva. Összeszámolva az órákat, napokat, amit gyakorlással töltöttek sok-sok év jönne ki az összeadás után. Nyilván ezért vannak Ők ott a VB-n, én meg a gyakorlótéren. Született egy új cél is menet közben, versenyen szeretnék indulni, na, ne értsd félre, egyszerűen a játék kedvéért, verseny izgalmáért. De ahhoz hogy ne égjek le nagyon, jó ha az edző előtt házon belül bizonyítok, ennyit kért csak.  Ma már többnyire a gyakorlást otthoni környezetben végzem, saját felszereléssel. Gyakorlás, odafigyelni levegővételre, fókusz és még sorolhatnám. Kikapcsolódás, tanulás, érzés, Jóóóóó! Megérte belevágni, bár előbb tettem volna.

Ez a rövid kis storyt neked szántam, mert ott van benned(tudom), egy-két gyerekkori vágy, amit jól betakartál az évek alatt összegyűjtött halogatás takarójával. Változtass, vedd elő ezeket az érzéseidet, és cselekedj. Kezd el, ne halogass, mert bánni fogod, de akkor már késő lesz. Jó lesz, új lesz, de boldoggá fog tenni és ez nemcsak Rád lesz hatással, hanem a környezetedre is. Jó példa leszel!

Tedd, vagy ne tedd, de ne bánd!

Ha tetszett az írásom, kérlek oszd meg ismerőseiddel

Érdekel mivel foglalkozunk akkor <<itt kapsz >> információkat!

Sikert és Bőséget kívánunk

Éva és Karesz

 

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top