7 sistergő titok hogyan kerüld el, a rossz döntést az MLM üzlet választásánál

6+1 titok, amit valószínű még senki nem árult el Neked mikor üzletet kerestél!

Miért keresel üzletet? Szabadulni akarsz a nyomasztó anyagi gondoktól, eleged lett abból, hogy a főnököd és a pénztárcád határozza meg mikor és hova mehetsz nyaralni? Vicces, hogy egy komolyabb kerti party elviszi egy heti fizudat?

Megoldást keresel, hogyan tudnád könnyebbé tenni a mindennapjaidat……

Nézed a Facét, látsz rengeteg hirdetést, csináld ezt, fektess be, nem kell dolgoznod sem, vedd be, hozz be, add el azt, ígérnek ennyit, meg annyit havonta!

Nagy a hangzavar sok az infó, nem könnyű eldönteni, mi az, ami számodra a legjobb lehet(ne)?

Ha más sok üzletben voltál és pattogtál ide –oda, akkor vagy nem találtad meg még azt az ajánlatot, ami igazán neked szól, vagy Te nem vagy kész még arra, hogy egy ilyen üzlet megadja számodra azt, amire igazán vágysz!

Két ajánlattal fogsz találkozni jellemzően a piacon. Az egyik,…. több tíz éve vagyunk a piacon, stabilak vagyunk, legnagyobbak vagyunk, és a legjobbak a területünkön, minden olajozottan működik, nyilvánvalóan a világ szinte minden táján elérhető az ajánlat, termék, logisztika, kifizetés, minden parádés pontossággal működik, ahogy ez elvárható. Látsz boldog vezetőket nagy bónuszokkal, vidám utazásokon mosolygó embereket, parádés nagy rendezvények fotóit, és jókedvű kezdőket a színpadon integetve.

Érdekes, hogy ugyanezt megtalálhatod a pár éves cégeknél is. Vagy akár egy induló cégnél is, kicsit kevésbé csillogós kivitelben.

Mi a különbség és számodra melyik lehet a megfelelő és jó megoldás?

Olyan az általam legfontosabbnak tartott témákról fogok neked beszélni, amivel, jó eséllyel tudsz választani az ajánlatok közül. Próbáljuk meg kivenni ebből az anyagból a legfontosabb tényezőt, azt az embert, aki megszólít egy ajánlattal. Tudom, hogy sok esetben már itt eldől egy üzleti csatlakozás sorsa, de így vagyunk összerakva emberek. Érzelmi alapon döntünk, és ebben a hírhozó személye akár azonnali csatlakozást is indikálhat részünkről. Az ilyen megalapozatlan döntések miatt van a sok MLM sérült többek között. Valljuk be azonban, hogy ez csak egy ok a sérülések szerzéséhez.

Mik ezek a témák, amiket szeretnék kiemelni?

1.-Termék/ szolgáltatás, piaci igény, 2.- Vezetés, 3.-Marketing, vagy kompenzációs terv 4.-Növekedés lehetőségei, piaci lefedettség, 5.-Rendszer, 6.-Te kockázattűrő képességed, vállalásod.

Az utolsó pont az extra, mint dupla sajt a pizzán

1.-Termék, vagy szolgáltatás? Milyen a fogyasztói igény? Kereslet kínálat alakulása?

Milyen piacon, piacokon dolgozik a cég? Termék forgási sebessége, milyen az árképzés?  Hány cég van a piacon hasonló típusú termékekkel? A fogyasztói piac nem hűséges típus, nyilván az elkötelezett vásárlók kivételek ez alól. Lehet belemenni hatóanyag és egyéb feltétel rendszerekbe is, de ha üzletet akarunk építeni, nem a hatóanyag tartalom fogja felépíteni a hálózatunkat. Természetesen fontos, hogy megfelelő tájékoztató anyagok legyenek, rendelés, fizetés, kiszállítás, mind mind olajozottan működjenek. Ma már a rendeléstől a kiszállításig országon belül max 48 órán belül meg kell kapnod a terméket.   Milyen az újravásárlási %-k? Ez egy nagyon fontos kérdés, mivel nem raktározással és termék felvásárlással szeretnél minősüléseket elérni és pénzt keresni. Ez elég gyakori a hálózatépítésben, véleményem szerint hosszútávon egyrészt fárasztó másrészt nem másolható és halkan mondom etikátlan. De mi a legnagyobb hiba a bevásárlós minősülésben? Ne felejtsük el hogy a szabadságodért, függetlenségedért dolgozol, azért a kilépési pontért, ami az ígérete az MLM-nek, hogy ha úgy döntesz, kilépj és csak a passzív jövedelmeidből élj, amiért megdolgoztál.

2.-Vezetés

Több tízéves cégek, amik ma a piacon vannak, ott nem lehet kérdés, hogy milyen a vezetés, hiszen a múlt mindent megmutat. Elég egy tájékoztatót megnézned, vagy egy rendezvényen részt venni. A vezetés keze nyomát azonnal látni lehet.

Fiatal induló, illetve néhány éves cégek esetében érdemes megnézned, milyen hibák találhatóak a rendszerben, illetve amik voltak hogyan és mennyi idő alatt lettek kiküszöbölve. Milyen a vezetés kommunikációja, a háttér, azaz a support milyen rugalmasan kezeli az esetleges reklamációkat, vagy bármilyen felmerülő kérdést. Milyen fejlesztési célok, jövőkép az, amivel a vezetés rendelkezik.

Három olyan pont következik, ami vízválasztó lehet a döntésedben

3.-Marketing

Sokféle marketing terv létezik, nem is mennék bele a különböző mátrix és fajtái, hibrid, rendszerek további említésére, szorítkozom inkább a két ismertebb illetve gyakorlatban előforduló tervet. Itt már jelentős különbség mutatkozik. Miért? A 10-15 évnél idősebb cégek esetében a marketing terv hagyományos Unilevel rendszerű, ugyanis régen ez a típus volt az egyetlen marketing terv. A marketing tervek evolúciója során azonban kialakult a mai kor legfejlettebb üzleti terve, ami a mai kor igényeit maximálisan kielégíti és támogatja. Üzletépítő szempontból a hagyományos marketing terv rendkívül elavult, lassú és sok esetben nem támogatja a Te érdekeidet. Sok esetben egy bizonyos szint elérésekor ellenérdekeltség merülhet fel közted és a szponzorod között.

A hibryd Bynáris marketing terv pontosan ezeket a hibákat küszöböli ki. Ezek a tervek viszik a prímet, hiszen ezek bizonyultak a leghatékonyabbnak, amivel a hálózat építők részére, eredményes üzletépítést tesznek lehetővé. Fontosnak tartom, hogy egy induló hálózatépítő üzlettárs munkája kellően legyen értékelve, és ne csak jövőképet és ígéreteket tudjon hazavinni a munkájáért. Ma, amikor a jelentős többsége a kezdőknek az anyagiak miatt kezdenek hálózatot építeni, fontos, hogy jövedelmet tudjon realizálni az elvégzett munkájáért.

Itt és most mondom Neked, hogy nincs az a marketingterv, ami helyetted elvégzi a munkát. Lehet az bármilyen hatékony és kecsegtető, tele ígéretekkel, Te igenis kelleni fogsz hozzá. A szabadságot és a passzív jövedelmet nem adják sehol könnyen.

4.-Növekedés esélyei

Ha lehet fokozni az izgalmat, akkor erre a pontra igazán, fókuszálj! Itt az igazi különbség, és a döntésed meghatározó lesz a következő éveidre nézve. Amennyiben régebbi, tehát 15-20-30 vagy több éves cégek partnerei keresnek, meg üzleti ajánlattal akkor legyél körültekintő ezekben a kérdésekben. Gondold, csak át mekkora eséllyel indulsz egy a világ minden táján ismert üzlettel? Még akkor is, ha nagyszerű termékei vannak? Marketing terve viszont elavult és nem előnyös a mai piaci viszonyok között. Az ismertségnek az előnye hogy mindenki ismeri és akár elismeri. Ez előny, de a Te szempontodból vajon előny e? Mit mond ezzel kapcsolatban az az ismerős, aki megkeresett Téged? Milyen lehetőséget vázol fel? Mekkora a nemzetközi piaci lehetőséged, jövőképed a növekedésre?  Miért feszegetem ezt a kérdést? Hamar rá fogsz jönni, vagy már eleve tudod is, hogy nincsenek határok és az igazi nagy lehetőség a növekedésre. Nézd meg hogy hány régi vezető minősült az elmúlt időszakban. A felső vezetői szinteken, nem az alsó néhány szinten. Ráadásul érdemes megnézni, hogy a közép vezetői szinttől felfelé lévő vezetők mikor csatlakoztak az üzlethez. Az indok a régi üzleteknél a biztonság, viszont Te üzletecskére vágysz vagy hódításra? Döntsd el és nincs min rágódni.

Egy induló vagy néhány éves cégnél nyilván több a probléma lehetősége, viszont a nyíló piacokon mindenhol részese lehetsz az ott növekvő piac forgalmának, amennyiben …….ugye, na, nem folytatom érted úgyis. Nézd meg a grafikont és érteni fogod mi a növekedés esélye számodra.  Nem mindegy mikor csatlakozol egy céghez, melyik fázisában!

5.-Rendszer

Egyértelműen azzal számolhatsz, hogy egy a piacon régóta meglévő üzletben minden támogatás rendelkezésedre áll(hat), támogató, információs és üzletépítő anyagokban. A további az üzletépítést támogató anyagok, tájékoztatók, vagy akár online eszközök cég illetve vezetőkön múlik. Egy ilyen üzletben minden olajozottan működik, neked csak rá kell állni a rendszerre és hajrá…. Igen kinek, hova és mennyi idő és energia árán, szemben egy olyan üzlettel ahol a termék új és egyedi és a piacnyitások Rád várnak, és a marketing terv is hatékonyabban segíti az anyagi céljaid elérését. Tudom nem könnyű egy ismerős hatása alatt átgondolni józanul ezeket a kérdéseket, kevesen is képesek rá biztos vagyok benne. Tudnod kell mi a célod, amennyiben számodra az elismerésen kívül az anyagi céljaid és szabadságod a cél akkor a döntést Neked kell meghoznod és nem szabad érzelmi alapon azonnal fejest ugrani. Egy rossz döntés akár 1-3 évvel is megnövelheti a céljaidhoz vezető utad.

Egy új cégnél lehet, hogy több kisebb akadállyal találod szemben magad, bár ez a vezetőkön múlik, hogy milyen hamar raknak össze egy támogató rendszert ahhoz, hogy hatékonyan tudd az üzleted építeni. Viszont amikor éveken keresztül új piacok elindításában tudsz domináns vezetőként részt venni az összehasonlíthatatlan előnyt jelent számodra, és leendő partnereid számára is. Részese lehetsz egy cég fejlődésének növekedésének, ami lássuk be jelentős anyagi előnyöket is jelenthet.

6.-Kockázat vállalás 

Ma még mindig kevesen választanak tudatosan MLM céget, itt inkább a tapasztalt régi vezetőkre gondolok, akik minden csínját-bínját ismerik a marketingnek, a terméknek, tudják mekkora jelentősége van az újravásárlás százaléknak, nemzetközi kapcsolataik vannak, és hideg fejjel tudnak dönteni. Ők vannak kevesen. Nagy követő táborral rendelkeznek, hamar mondhatni hetek alatt vezetői pozícióba tudnak kerülni. Neked viszont nincs ekkora piaci ismereted ezért jó, ha megpróbálsz elemezni és összevetni pro-kontra azokat az elemeket, amikről itt beszéltem. Döntő tényező lehet, hogy milyen a kockázat vállalási képességed, vagy a párodé. Fontos hogy ebben az esetben közös és megfontolt döntést hozzatok, ami mindkettőtök döntése.

7.-Ez a pont nem titok, de sistereg 

Nem én lennék, ha nem vetném össze az általam leírtakat és az általunk képviselt cégünk a Lavylites paramétereivel. Mondhatnád, hogy persze mindenki a saját lovát dicséri, és ez igaz is, de a tények makacs dolgok és a helyzet az, hogy eléggé komolyan nyomnak a latban. Persze ettől még Te nem fogsz azonnal felhívni, de nem is erre számítok. Ráér holnap 🙂 Itt elérsz minket 

Egy dolog biztos az üzletbe beléptetni sokan tudnak, így vagy úgy ilyen, olyan technikával, rábeszélve vagy mellébeszélve. Az üzlet csak Tőled és veled épül fel. Nagyon nem mindegy a mai világban hogy beléptettek egy üzletbe, vagy elkísérnek a célodig, együttműködve, támogatva az úton. Ez nagy felelősség.

Na de villantsuk a tényeket, ha már elővettem a cégünket! A pontok alapján foglak végigvinni, ahogy a cikkben írtam le.

Nézzük sorban mik a Lavylites erényei ebben a felsorolásban!

-Kiváló és egyedi termék paletta. Nincs konkurenciája a világon, nem másolható. Igény van rá

-A termék hatékony elképesztő gyors a működése, és minden korosztály alkalmazhatja.

Újra vásárlási százalék kiemelkedően magas 80% feletti, emlékezz, az üzleted stabilitásának az egyik alapja

-Marketingterv a legmodernebbek között, Hibrid Bináris terv, ami 55-58% fizet a teljes forgalomra vetítve. (Ezt jól jegyezd meg, sok cégnél ez nem így van.) Komoly promóciók kísérik el az induló üzlettársat az első komolyabb vezetői szintig.

-Növekedés esélyei, ez nagyon durva lesz. Gondolj bele, hogy a nagy nemzetközi piacok veled nyílhatnak meg, az idén akár belecsaphatsz az USA piac meghódításába is az induló egyéb európai piacok mellett. Ja hogy a meglévő piacokon is bőven van még lehetőség a piacszerzésre! Ez még néhány évig így lesz, csak győzd!

-A világszínvonalú weboldal, ami az üzletépítésedet is támogatni fogja, emellett a vezetők az offline-online üzletépítésedhez többnyelvű támogató rendszerrel segítenek.

-Kockázat !? Már sok nehézségen túl vagyunk, még biztos lesznek kihívások kisebbek nagyobbak. A növekedés mindig kihívásokkal jár. De soha még magyar cég nem jutott el ilyen messzire és ekkora forgalmat nem bonyolított még le ilyen fiatalon. Legfontosabbat mielőtt rákérdeznél, soha egyetlen alkalom nem volt, hogy ne pontosan fizetett volna számunkra.

Bízom benne,  hogy sikerült néhány kérdésre felhívni a figyelmed és számodra a megfelelő döntésben segíteni. Kívánom, hogy kiemelkedő sikereket érj el ebben a kifejezetten izgalmas és nagyszerű lehetőségeket biztosító üzletágban. „Legyél szabad ember” ahogy,  Vágyi Jenő James mondja.

Előre is köszönöm, hogy megosztod az ismerőseiddel, amennyiben teszett, vagy pont azért mert nem értettél egyet néhány kérdésben.

Barátsággal

Éva és Karesz

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top