Az a fránya józan ész a tények Kontra nénikék és az internet

Kapaszkodót, támaszokat keresünk a megoldandó feladatainkhoz.

Ma óriási lehetőségeket biztosít a kapaszkodók eléréséhez az internet. Hallunk egy információt, kapunk egy ajánlatot egy ismerőstől, már ugrunk az internetre és belemászunk a hírekbe, és kutatjuk a hírek mögötti vélt vagy valós igazságot.  Mit találunk általában? Garantáltan közel azonos arányban megtalálhatóak a negatív hírek és természetesen a pozitívak is. Az elmúlt éveket gondolatban visszapörgetve számtalan üzleti ajánlatról láttam hallottam pro kontra véleményeket, és olvastam is sokról a neten. Komoly támadások értek sok-sok, mára már igen komoly, üzleti sikereket, eredményeket elért cégeket. Természetesen rengeteg támadást ért cég esetében nem voltak alaptalanok, így utólag látva a támadások, kritikák. A következő probléma pedig a stílusban van, nyilván ma már pontosan tudjuk, hogy a stílus maga az ember. De mégis hogyan kezeli általában az emberek többsége, ha üzletileg megszólítják őket? Szinte biztosra vehető, hogy nagy részük azonnal nemet mond, bármilyen ajánlatra. Mindezt csípőből, mint a western filmek sztárjai. Az elutasítás okai között legtöbb esetben az előítéletek, a félelem, tájékozatlanság, és a görcsös ragaszkodás az egyébként mai világunkban nem létező Status Quo-hoz.

Miért hagyjuk, hogy vélemények és alaptalan hírek konkrét tények nélkül hozzanak meg bennünk oly sokszor helytelen döntéseket?A fiatal korosztály ebben nagyon erősen érintett. És mégis van közöttük jó néhány, akár unikumként is említhető példa.

Gyerekvárás – nevelés. Óriási kimeríthetetlen téma. Minél előbb szeretném leszögezni, hogy távol áll tőlem ebben a témában szakértői szerepben tetszelegni, mert nem vagyok az, viszont a fentiekben elindított témához remélem, jó például szolgál.

Nagy srácaink vannak, de pontosan emlékszem, hogy úton útfélen, mindenki tanácsot osztogatott szinte mindenre vonatkozóan, a babavárás első pillanatától kezdve. Nyilván akkor még internet hiányában a már gyakorlott és tapasztaltabb korosztálytól, könyvek és folyóiratokból tájékozódtunk. Természetesen a környezet adta találkozások nagy informátorai nénikék, itt-ott úton útfélen adta találkozások nagy tippadói helyettesítették a ma internetként említett tudásbázist. Nos ha ezek a beszélgetések százalékos arányát szeretném összehasonlítani a mai internet adta lehetőségekkel, akkor szinte azonos eredményeket kapnánk a pozitív és a negatív hírekkel kapcsolatban. Pontosítok, ma is, ha egy kismama leül néhány barátnőjével beszélgetni, fogadni mernék, pillanatok alatt előkerülnek horror történetek minden témában. Mégis hogyan hatnak ezek a történetek egy józanul gondolkodó kismamára, szülőre, és visszautalva a felhozott témában, az üzleti ajánlatban?

Utánanézek a tényeknek, van e alapja egyáltalán annak a hírnek, amit olvastam, hallottam!

Ha megszólított valaki egy ajánlattal, hírrel kapcsolatban, az általam összegyűjtött, tények információk alapján hozok egy számomra megfelelő döntést és adok választ a megkeresésre. Erre nyilván egy korrekt Nem, vagy Igen, vagy számomra nem érdekes, KÖSZÖNÖM, a válasz.

Ez az, amit ma hiánycikknek látok, a józan, információ alapú és akár saját belső megérzéssel, meggyőződéssel alátámasztott döntéseket.

Még valami, gyerek nevelés egyetlen és legfontosabb receptje szerintem a szeretet.

Mivel foglalkozunk? Ha tényekre vagy kíváncsi kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, , vagy az Instán, vagy  Podcaston

Előre is köszönjük hogy megosztod az információkat az ismerőseiddel, barátaiddal és irigyeiddel!

Keress bennünket bizalommal, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most! 

Barátsággal

Éva és Karesz

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top