Kipihenten ébredsz reggelente?

A rohanó mindennapok egyik „mellékterméke” a kialvatlanság. Legtöbben nem ismerik fel a problémát, ezáltal a kialakult fáradság érzetet természetesnek fogják fel. A legtöbben különböző instant megoldásokban keresik a gyors megoldást, ezzel azonban csak halmozzák a lehetséges jövőbeni problémákat.

Számodra természetes, hogy kipihenten ébredsz reggelente, vagy a fenti problémákkal küzdesz? 

Az általános vélekedés szerint az alvásra hét óra elég kell, hogy legyen. De vajon aki nyolc órát alszik éjszakánként, az túl sokat, aki hatot, az meg túl keveset?

Hány óra alvásra van szükségünk?

A válasz úgy hangzik, hogy az „attól függ”. Nem lehet pontosan meghatározni olyan alvásidő-mennyiséget, amely mindenki számára tökéletesen megfelelő. A fiatalabbaknak valamivel több, az idősebbeknek pedig kicsit kevesebb alvásra van szükségük. A nők világszerte többet alszanak, mint a férfiak. Míg egy férfi éjszakánként átlagosan 7 óra 6 percet szundít, addig a nők 7 óra 26 percet.

Nyolc óra jóízű alvás azonban sokban különbözik nyolc óra nyugtalan forgolódástól. A jó minőségű alvás jórészt zavartalan, és lehetővé teszi az agynak és a testnek, hogy sorra körbejárja az alvás fázisait. Ha ez sikerül, akkor igazán pihentető alvásban lehet részünk.

 

Miért jó a nyugodt alvás?

Az alvás a pihenés, regeneráció és belső „rendrakás” folyamata. Erre az időre fokozódik a sejtosztódás, a sejtelhalás üteme pedig mérséklődik. Az alvás ideje alatt lelassul az anyagcsere, így működhet az alvás egyik fő feladata, az energia megtakarítás. Ráadásul a legtöbb fontos szerv az alvás ideje alatt kevésbé aktív, ilyenkor látszólag lelassul az „elhasználódásuk”.

 Az alvás aktív szerepet játszik az emlékek megszilárdulásában is. Tehát ha egy prezentáció vagy vizsga előtt pihentető alvásban van részed, sikeresebben veheted az akadályt, mintha egész éjszaka tanultál volna.

Addig is: ahogy közeledik az este, nyugodj meg, tedd félre a napi gondokat, de leginkább a kávéspoharat! Ne legyél olyan, mint a nyulak, amelyek 15 perceket alszanak, aztán mindig felriadnak. De ne is a koalamaciktól tanulj, akik eukaliptuszmámorban lebegve napi 22 órát is durmolnak – azaz ha lehet, kerüld az erős altató- és bódítószereket, amelyek rászokást, alvászavarokat vagy pl. az alkohol esetében felületes alvást eredményeznek.

A Lavylites-kreációk jellegzetes illatát is adó levendulaolaj híres a nyugtató, alvássegítő hatásáról. A komplex összetevők pedig úgy vannak megalkotva, hogy segítenek a testi-lelki egyensúlyod megtalálásában. Ha pedig harmónia van benned, az álmod is békés lesz – és minden reggel egyre szebb világra ébredhetsz.

A Lavylites high tech kozmetikumainak a világon egyedülálló az összetétele.

A hosszas kutatómunka alapján megkomponált kreációk hatása nem azonos a bennük lévő gyógynövényi összetevőkével. Mégis jó, ha megismeritek a természet ajándékait, amelyek a kreációkban rejlenek.

Egy tanulmány úgy találta, hogy a levendula olajat is alkalmazó kézmasszázs javította a demenciával küzdők életminőségét az élet számos területén: jobb lett a közérzetük, éberebbek lettek, és javult az alvásuk is. 

A közelmúltban számos tanulmány vizsgálta: segíthet-e a levendula olajat is tartalmazó aromaterápia a menopauza tüneteinek enyhítésében. Amit találtak, az bíztató. Az egyik tanulmány szerint a levendulaolaj módszeres belélegzése csökkentette a hőhullámok előfordulását. Egy másik tanulmány megállapította, hogy a levendulaolaj alkalmazásának segítségével a menopauza kellemetlen lelki tünetei enyhíthetők.

A lakásban is alkalmazhatjuk a levendula illóolaját, például természetes légfrissítőként. Mindezeken felül pedig a levendula illóolaj továbbra is kiválóan használható illatosításhoz, ruhamoly ellen vagy például a várandósság első trimeszterében előforduló émelygés enyhítésére is. Nem hiányozhat tehát egyetlen család kelléktárából sem ez a sokoldalúan felhasználható, mégis természetes és ártalmatlan szer.

Láthatjuk tehát, hogy a levendulaolaj számos alkalmazási lehetősége nem csupán legenda. A levendulaolaj annyira sokoldalú, hogy nyugodtan nevezhetjük akár csodaszernek is.

A naptár szeptembert mutat, ami azt is jelenti, hogy egyre esősebbek és hűvösebbek lesznek a napjaink. Szeretnénk ilyenkor valahogyan tovább őrizgetni a nyár hangulatát – akár egy csokor szárított levendulával.

A levendula azonban nem csak arra jó, hogy kellemes illatot teremtsen a lakásunkban. A levendula és a belőle készült olaj régóta komoly szerepet kap a test és lélek ápolásában; még az ókori egyiptomiak is használták.

A levendulában ugyanis mintegy 150 olyan vegyületet található, amely kedvezően hat a szervezetünkre.

Kutatások szerint a levendula illata nyugtató és lazító hatású. Segítségével könnyebben alszunk el és nyugodtabban pihenünk. Napközben a szorongás, pánikreakciók és a stressz ellen alkalmazhatjuk a levendulát, például úgy, hogy párologtatóba néhány cseppet teszünk.

A levendulaolaj nagyon jót tesz a bőrnek. Nyugtatja a viszkető bőrt, jó szolgálatot tesz a kisebb sebek, horzsolások kezelésében. A levendulaolaj gombás fertőzéseknél is segíthet.

A felső légúti megbetegedések és egyéb légzőszervi problémák ellen is ajánlják a levendula olajat a szervezet támogatására, és akkor is segítheti a légutak tisztán tartását, ha allergiás reakció miatt dugult el az orrunk.

A levendulának enyhe idegnyugtató és fájdalomcsillapító hatása is van, ezt akkor érdemes kihasználnunk, ha gyakran fáj a fejünk. A levendula a görcsösen megfeszülő izmokat is képes ellazítani, ami szintén enyhíti a fájdalmat.

Ez a sok előny, amit a levendula rejteget, még fokozható!

Milyen megoldásunk van számodra

Tapasztalatból tudjuk, hogy kipihenten ébredsz reggelente amennyiben megfogadod a tanácsunkat. 

Tipp: Éjszakára lefekvés előtt a szobában 2-3 fújás a levegőbe és az orrdugulás, nátha tünetei jelentősen csökkenthetőek az alvás sokkal pihentetőbb lesz.

Addig is permetezz magad köré a Lavylites-kreációdból, (napközben is) és add át magad a levendula finom illatának!

Lavylites kreációkat ezen a felületen tudod megtekinteni

Szeretnél regisztrálni? Vedd fel velünk a kapcsolatot                                                                          Segítünk a rendelésed optimális összeállításában, keress minket az elérhetőségeinken

Az információknak még nincs vége kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon, vagy az Instán, vagy  Podcaston

Barátsággal Éva és Karesz 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top