Megosztom veled a titkot! (gyenge idegzetűeknek nem ajánlott)

Mi az ami velünk van mindig, de rajtunk múlik, hogy legyőz minket vagy őrizetben tarthatjuk? Gondold csak végig hogy az elmúlt éveidben, vagy akár menj csak vissza gyerek korodig, hány alkalommal fordult elő veled, hogy féltél az előtted álló feladattól, vagy kihívástól? Legyen az az iskolába menetel, az első edzésre , versenyre meneteled, vagy nézzük csak az iskolai első randit. Emlékszel hogy a lányok milyen viccesek voltak ahogy féltek a ballagási ruha jó lesz e rajtuk, vagy hogy orra ne essenek a körömcipőjükben? Na egyezzünk ki az érettségi az tényleg para volt, meg az is,hogy a felvételi vajon sikerül-e? Aztán néhány vizsga, diploma…..és még sorolhatnám. Hány és hány valós, vagy vélt félelmen vagyunk már túl, és tulajdonképpen ha visszagondolsz rá, többségében ma már nevetsz rajta. De akkor gyomorgörcs és hasmenés volt a megszokott érzés. Milyen érdekes, ma amikor már tisztában vagyunk ezekkel az úgynevezett félelmekkel, szinte minden esetben parázunk az új dolgoktól. Miért van ez? Előre félünk valamitől ami még nem is történt meg? Félünk előre a kudarctól, holott még semmi alapja nincsen?

Ugyanez a helyzet amikor az élet nevű játékban döntéseket kell hozni. Visszatekintve hány és hány dolog nem sikerült az életedben? Gondolj csak vissza, randik, vizsgák , munkahelyek, kisebb nagyobb vállalkozási ötletek, folytasd a gondolatmenetet….És most hogy állsz ezekkel ha visszagondolsz rájuk? Ugye hogy néhány kivételt eltekintve ma már semmit nem jelentenek? Basszus ezt elszúrtam, mondhatod is akár, és még hány ilyen hasonlót. Mi történik ha nem sikerül valami? Nem számít, persze nehéz megélni!

Vállalkozás kockázatától félsz jobban, vagy attól az unalmas élettől, amiben leélheted vélt biztonságban az életed?!

De gondold csak végig, mi lenne ha 70 évesen jönnél rá hogy csak 1 zsetont kaptál és nincs több, nem tudsz újra kezdeni azzal a tapasztalattal amit megéltél. Ha akkor jössz rá hogy elb…tad, mert féltél belevágni dolgokba, tényleg beletenni magad valamibe amiben hiszel, és megélni a sikert, és akár a kudarcot is?!

Amikor sikerülnek a dolgok az egy fantasztikus érzés! De ha mindig visszatart a félelem, az olyan mint az elefánt amelyik lábán van egy kötéldarab, ami emlékezteti hogy egyszer még kiskorában ki volt kötve.

Az üzletünkben azért fizetnek hetente, havonta több ezer eurót mert könnyű? Viccelsz? Ha könnyű lenne mindenki csinálná. De azért nem csinálják sokan, mert félnek tanulni, Nem -ket kapni, visszautasítást, és még sorolhatnám. Félnek, hogy a saját életükért felelősséget vállaljanak, hogy a szabadságukat, a döntés szabadságát elnyerjék az életükkel. DE, meg tudod csinálni, ha van benned Kraft, akarat kitartás, és még néhány dolog ami ehhez kell.                Nézd meg a videót

Mindig Te döntesz. Akkor is ha döntesz és akkor is ha nem. Óriási a különbség ha nem Te döntesz, félsz dönteni, mert akkor sodródsz, és szokásoddá válik a nem döntés. Fájdalmas lesz az ébredés, miközben irígyen nézed mások eredményeit, mert döntéseik mentén élték az életüket, akár többször kudarcot is megtapasztalva, mert hogy ez természetes velejárója a sikernek.

Ha tetszett amit olvastál láttál kérlek ne fogd vissza magad és oszd meg az ismerőseiddel. Köszönjük

Facebook oldalunkon ha még nem jártál, itt tudsz körülnézni

Sikert és Bőséget kívánunk

Éva és Karesz

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top