Mondd meg neki a tükörben! Ha mered!

Mindannyian erre vágyunk, ki- ki a maga módján a saját élet felfogása, munkája hite, vágyai szerint, és mégis elcsépeltnek tartjuk a témát. Olyan sokat beszélünk róla, hogy már-már csak legyintünk, ha látunk egy ilyen írást, vagy netán hallgatunk egy siker storyt. Mi az oka? Te nem erre vágysz a mindennapjaidban? Nekem ne kamuzz! Lehet titokban, mert el sem mered mondani senkinek, talán még magadnak sem mondanád ki hangosan a tükör előtt? Miért tartjuk ezt ennyire kényes témának? Mitől félünk? Ki tilthatja meg? Igen igazad van, már kiskorodban kezdődött, amikor az óvó néni rávert a fenekedre mikor a csokidért egy jó szalámis zsemlét szerettél volna boltolni. Folytathatnánk az évek alatt felgyülemlett szép lassan agyunkba kódolt gátakkal, bukásokkal. Milyen sokat fel tudnék sorolni ezekből a gátakból, akár egy kinek van nagyobb gát a fejében vetélkedőt is játszhatnánk! A győztes az lenne, aki a Hoover gátnál nagyobbal rendelkezik. Na de tényleg félretéve a viccet nincs senki, akinek a fejében bizonyos gátak ne akadályoznák a siker elérésében. Ki hogy kezeli és hogyan áll hozzá, itt a titok szerintem. Melyik a nagyobb, a gát a fejedben, vagy a siker iránti vágy?

Ma mindenki tagja egy hálózatnak, és egyre többnek az évek során. Elkötelezett vásárlóként, netán tagként, még tagsági kártyáinkat is egyre tudatosabban használva. Ki tudatosan, ki észre sem véve ezt a tényt. Hogy sikeresek ezek a hálózatok? Egy olyan növekedéssel van dolgunk, amit csak a remeték nem vesznek észre. Az egy másik típus, aki azért sem veszem észre gondolkodású, de ő az, aki lehet, megnyerné a Hoover gátas versenyt.

Egyre több az olyan hálózat, ahol megjelennek azok a hálózat építők, akik eddig még soha nem voltak résztvevői az üzlet építésének, de vevőként talán több helyről is voltak tapasztalataik. Biztos vagyok benne, hogy sok-sok kudarcot láttak a környezetükben, és mégis most úgy döntöttek belevágnak. Te, aki már túl vagy néhány csalódáson, mondjuk ki kudarcon, mit gondolsz erről? Mit mondanál ezeknek az embereknek, milyen tanácsot adnál nekik, az indulással, a hetek hónapok alatti munkával kapcsolatban? Annyira keserű vagy a csalódásaid miatt, hogy lebeszélnéd Őket ugyan úgy, mint azok, akik mai napig sátánként emlegetik az MLM üzletet, ami lassan 30 éves múltra tekint hazánkban? Remélem nem. Őket hagyjuk meg abban a romantikus hitben, hogy ők nem tagjai semmilyen hálózatnak, és ha gonoszkodni akarnék ne is legyenek, még ha szeretnének is egyszer. Na de ez csak játék egy gondolattal, miért is ne lehetne egy igazi ellenállóból egy sikeres MLM vezető? Láttam már ilyen embert, és akár Te is lehetsz éppen ebben a szituban.

Ha már elértünk ide, akkor milyen okok akadályozhatnak meg abban, hogy sikerre vidd az MLM üzleted? Mi az oka, hogy az MLM hálózat építők nagy tömege nem ér el az átlagnál jobb eredményt? Pontos statisztikáim nincsenek, de tapasztalatból tudom, hogy nagyon sok embert bizony már ért csalódás sikertelen MLM üzlete miatt. A sikertelen üzletépítők mentalitásában, életvitelében, tevékenységében viszont elég komoly átfedések vannak. Olyan cselekvésbeli átfedések, amelyek magát a sikertelenséget okozzák, amelyek levetkőzése bizony nem egyszerű. Sőt, az sem egyszerű, hogy felismerjük azokat a dolgokat, amelyek gátolnak minket munkánkban

Okok, amik gátolnak, hogy az üzletedben sikeres lehess

Nem vagy képben az üzleteddel! Legyen termék vagy szolgáltatás gőzöd nincs se ezekről se a marketing tervről. Mondok, egy példát van üzlettársam, aki két év után sincs, képben hogyan kell rendelni a web shopból. Szerinted sikeres?

Nem vagy tanítható, nem fejleszted magad, nem vagy ott a céges rendezvényeken. Most őszintén, ha sikeres szeretnél, lenni nem ez lenne a legfontosabb? Pláne mikor a vendéged, vagy üzlettársad, netán csoportod ott van Te meg sehol. Na, ez irtó nagy gáz.

Nem dolgozol rendszeresen. Egyszer lelkes, egyszer depresszióban lézeng. Na, ez próbáld ki a munkahelyeden, vagy a vállalkozásodban.

Nincs vezető, vagy mentor, akivel megbeszélhetsz mindent, tanácsot, vagy segítséget kérsz. Ennek több oka lehet, az egyik esetleg kihal fölötted egy két vezető, vagy nem, vagy hajlandó elfogadni, hogy van felső vonalad. Mindkettőben volt részem egyik sem volt jó. Tapasztalatból mondom, jó, ha szerényebbre veszed a figurát.

Nem vagy csapatjátékos. Ez egy olyan játék, amiben egyedül nem győzhetsz. Hiába vagy zseni értékesítő, rábeszélő, szép okos meg miegymás. Nem vagy másolható és itt elbuktál. Ez egy olyan játék, amit a majmok már régóta alkalmaznak az őserdőben vadászatkor. Mi meg még sokszor azt hisszük, ha valamiben nagyon jók vagyunk, mindig nyerhetünk egy csapatjátékban. A Network marketing egy hálózat a hálózat pedig tagokból áll. Ha jól kiegészítik egymást a Te vezetésed alatt, akkor nyerő csapatod lesz és jó vezetők nőnek ki a csapatodból. Lehetne ezt még jócskán boncolgatni.

Türelem és kitartás hiánya. Ezek hiánya alapvető emberi hiba és ez az élet minden területén károsan hat az életedre. Itt a saját üzletedben a saját bevételeden fogod érezni a hatását. Nincs olyan, hogy mindig jó és természetesen olyan sincs, hogy mindig rossz. Ez az üzletre, a cégedre is igaz. Nem mindig érezheted azt, hogy minden ok. Ilyenkor jön elő ki az, aki elkötelezett, ki az, aki fókuszban van, nem MLM kurva, aki, amint jön egy új csillogó hálózat máris ott terem, mert azt gondolja majd ott minden jó lesz. Persze az Ő kedvéért és sikeréért! Vicces.

Bátorság, és kockázatvállalás hiánya. Mai világban a stabilitásra törekvés a legjobb irány a bizonytalan jövő felé. Ma minden változik és irtózatos sebességgel. Tudni kell nyitni és felvállalni a kockázatot a jövő miatt. Ma, amikor egyik pillanatról nőnek ki cégek a semmiből, fiatalok elképesztő tempóban tudnak hatalmas bevételeket realizálni, ha kint van, a radarjuk figyelik a trendeket.

Sok hibát, akadályt lehetne még összeszedni, ami akadálya lehet az üzleti sikerednek, de ezt még hozzá kell tennem. A bevételed nem forgatod vissza. Nagy hiba hogy sem az oktatás, de főleg a családban nem tanuljuk meg a pénzkezelés alapjait. Ez egy nagy téma lenne, de röviden. Forgasd vissza a bevételed egy részét a vállalkozásodba, azaz magadba pl. tanulásba ez lehet nyelvtanulás, könyvek tanfolyam és sorolhatnám. A másik hogy a bevételed egy részét fektesd be. Igazán komoly hálózatépítők elmondása alapján bátran mondhatom, sokan a befektetéseikből ma már több bevételt realizálnak, mint a hálózati jövedelmük.

Biztos vagyok benne, hogy Neked is eszedbe jutna még egy két jó tanács ebben a felsorolásban, sőt sok sok emléked tört fel a múltadból. Csak egyet kívánhatok Neked, ne hagyd hogy a múltbeli rossz tapasztalatid Hoover gátként akadályozzanak meg hogy a jövőben sikeress legyél!

A jövődért kizárólag Te vagy a felelős, ha tetszik, ha nem. Amíg ezt nem fogod, fel nem fogsz változtatni a jelenlegi élethelyzeteden.

Tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel hátha tudsz vele segíteni Neki.

Érdekel mivel foglalkozunk? Nézd meg<<<ITT>>>

Kérdéseid vannak? Keress meg minket az <elérhetőségeinken>

Sikert és Bőséget kívánunk

Éva és Karesz

 

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top