Útelágazás ……..Belső nyugalom ereje

Életünk során sokszor kerülünk nehéz helyzetbe, döntések sora vár ránk, és az útelágazásnál szeretnénk minél jobban dönteni. Van aki könnyedén veszi az akadályokat, ez azonban nem mindig sikerül és ilyenkor keresünk valami kapaszkodót, valamit ahol megnyugtathatjuk háborgó belsőnket, ahol kikapcsolhatunk.

Ha te is olvastál Karl May könyveket, kizárt, hogy ne lettél volna indián egy-egy játék során. Valószínű hogy vagy apukád vagy nagyapád segített egy íj elkészítésében, persze azzal a kikötéssel, hogy ne egymásra lövöldözzetek. Természetesen az óvatosságra intést már az élettapasztalatuk mondatta velük, mi persze lőttünk  mindenre, sokszor tényleg óriási szerencsénk volt hogy nem lett nagy baj .

A felnőttkor persze csak nyomokban hagyta bennünk ezeknek a játékoknak az emlékét, de az íj használata valahogy megmaradt bennem egy titkos vágyként. Ez a vágy persze mindig lecserélődött minden egyéb napi rutin feladatra, így egyre jobban kezdett kopni .

Gondolom veled is történt ilyen, és talán van is ilyen mélyen eltemetett vágy valami iránt?!

De mi is történt? Számítógépemen találtam rá erre a cikkre, elolvasva és visszagondolva a közel múlt eseményeire gondoltam megosztom ezt az élményemet. Jóleső érzéssel olvastam és ma már többek között megvalósult célként realizálva. Itt a folytatás:

Közel három évvel ezelőtti blog bejegyzésemben írtam, hogy a magánéleti problémáim miatt kerestem valamit, ami megnyugtat, ami kikapcsol. Néhány ismerősöm, akiknek elmondtam, hogy meditációval  akartam magam rendbe rakni, hát ismerve engem azt mondták, mindent el tudnak képzelni, csak azt nem hogy én zümmögni fogok  – Most mély tisztelettel kérek elnézést azoktól akik a meditációban találták meg amit keresnek.

Nekem akkor ugrott be az ijászat! Úristen, hát mióta szeretnék elmenni, kipróbálni ???!!!

Gyorsan kikerestem az elmentett oldalak közül azt a belvárosi ijász klubot amelyik nyitvatartása is abszolút megegyezik az elképzeléseimmel , már ami a nyitvatartást illeti .

Szimpatikus fogadtatás után hamar rátértünk az eligazításra, és az alapok elsajátítására. Mikor az első mozdulatokat tanultam, mintha ismerős mozdulatokra találtam volna, tudod mintha már ezt csináltad volna. Hamarosan már a céltáblára is elkezdtem lőni , nos akkor megkérdezte tőlem a klub tulajdonosa, hogy miért kamuzok, mert biztos hogy valahol már íjászkodtam.  Nem tudom miért mondta ezt , mikor megkérdeztem azt mondta ritka ilyen szórással lőni első alkalommal. Én nem tudtam mire mondja ezt, mert a céltábla mellett voltak az ijak, igaz egy csokorban. Ma már tudom, de nem is ez a lényeg, hanem az érzés. És ez az ami belém hasított egy óra után. Az a belső lenyugvás , a belső csend, ami hihetetlen jó érzésként töltött e el a bensőmet. Késő este mentem haza és azon gondolkoztam, milyen hihetetlen jó érzés volt ez az első alkalom, és ezt csinálni akarom. Micsoda hülyeség, hogy csináljuk a napi rutint, harcolunk mindenkivel a mindennapokban, és közben hagyjuk elkopni a saját régi kis vágyainkat céljainkat, ami lehet nem nagy idő, vagy költség lenne havonta, de az élmény a feltöltődés, az új környezet, új ismeretségek, mind-mind a belső nyugalmunkat, feltöltődésünket szolgálja, szolgálná, ha megtennénk.

Ha neked is volt, van ilyen vágyad, ne habozz igenis tedd meg az első lépést, hidd el óriási élmény lesz. Mit is mondnak a női reklámokban? Mert megérdemlem, Igen megérdemled!

Kérdésed van szívesen segítünk, elérhetőségeinket <<ITT>> találod

Mivel foglalkozunk? Válaszokat <<megtalálod itt>>

Sikert és Bőséget kívánunk

Éva és Karesz

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top