Szabadnak született.

Mit mondasz, amikor megszületik a gyermeked? Mit mondasz neki az első éveiben, és amikor iskoláit végzi? Mivel akarod útra engedni az életben? Ha nem így, hogy tedd azt, ami boldoggá tesz, mert csak akkor vagy szabad, ha így teszel és tehetsz!
Mi történik, ha hagyod, hogy befolyásoljon a Te múltad, a szüleid tanítása, és bezárod a szellemét egy korlátokkal körbezárt világba, hogy így nőjön fel?  Akkor vele is megtörténhet, hogy őt is egy robot hatékonyságával mérik össze, nagy lesz az esélye, hogy elveszti azt az összehasonlítást és a nevelésed miatt, kudarcokkal teli lesz az élete.

Hatékonyság, haszon, megtérülés, növekedés és sorolhatnám ezeket a mindennap már-már a hétköznapi emberek szavai közé beférkőző kifejezések. Csak, sokan nem tudják, hogy ez az Ő bőrükre megy. Ha cégvezető vagy megértelek, de………..

Miről is van szó? Itt egy részlet egy cikkből

Íme, Hiroshi Mikitani legendás 86 szavas segítsége cégednek:

„A felhatalmazás nem jelentheti azt, hogy hagyjuk, hogy mindenki azt csináljon, amit akar. A Rakutennél a káosz elkerülésének egyik útját abban látjuk, hogy szigorúan használjuk a különböző teljesítmény mutatókat. Mindent mérünk, tudjuk, hogy mennyi időbe telhet egy projekt befejezése. Tudjuk, hogy hány mérnök kell ahhoz, hogy végrehajtsunk egy változtatást a rendszerben. Még azt is tudjuk, hogy mennyi idő kell egy alkalmazottnak ahhoz, hogy a lobbiból elérjen a cég tárgyalótermébe a 12. emeleten. Hogy a felhatalmazott alkalmazottak a feladatra koncentráljanak világos és konkrét célokat tűzünk ki eléjük.”

A cikk megemlíti, hogy ezek a legendás mondatok a megjelenés óta több ezer cégvezető falán ott lóg bekeretezve. Hol van itt a bibi? Ha úgy gondolod, ez itt, mind rendben van, akkor szuper, de ha ezt a szemléletet tartod helyesnek, akkor azért, ne nagyon legyél meglepve, ha a gyereked egy napon tudatára ébredve lehülyéz! A probléma ott lesz, hogy nem fogja, tudni mi van a helyett, amit te tanítottál neki. Ha nincs meg benne az erős akarat a változtatásra, akkor megtörhet, beáll a sorba, amit nálad látott, és egy életre megkeseredik. A cél a munkahelyeken nem más, mint a végletekig kihajtani belőled azt a teljesítményt, amit elvárnak, aztán ….. a folytatást tudod, és ez így megy.

Minden a teljesítmény, teljesen mindegy pénztáros vagy egy nagyáruházban, nem ember, vagy hanem gép. Inni nem mersz, mert WC-re nem engednek ki. Tönkremész egészségileg? Kit érdekel? Majd felveszünk egy újat helyetted.  A szilícium völgyben dolgozó fiatal számítás technikusokról volt egy film, hogy élnek, hogy laknak milyen a lehetőség az igazi feltörésre. Elég hervasztó volt a film, igen durva a fluktuáció, 90% feletti.  Ma bárhol vagy bármit dolgozol, munkahely, vagy vállalkozás teljesítmény kényszerben, vagy ha tetszik, ha nem.  Dolgozhatsz felső vezetőként nagyvállalatnál, tulajdonos váltás jön, levezényled, hozza a sleppjét téged kirúgnak, ugrik az autó, a jó fizu, újra a húspiacon találod magad, és ez így megy, szép körforgásban az illúzió a nagy biztonságról, pedig átcsap a legnagyobb bizonytalanságba.

Tudom, nem mindenki alkalmas erre-arra és sorolhatni lehet a kifogásokat, de ezek szerint arra mindenki alkalmas, hogy modernkori rabszolga legyen? Miben különbözünk mi, akik ezt nem fogadják el, és ha kell többszörösen elbukva és felállva csak elérjük, amit akartunk? Mi a különbség, nem akarom a szádba adni a szavakat, mert azok az enyémek és nem tartanád igaznak.

Tudod, mikor tartanád igaznak, ha a Te szavaid lennének! Hogy mikor fogod kimondani ezeket a szavakat? Amikor elhiszed, hogy van más út, mint amin most vagy!

Amikor elhiszed, hogy szabadnak születtél!

Az információknak még nincs vége, kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, , vagy az Instán, vagy  Podcaston

Előre is köszönjük hogy megosztod az információkat az ismerőseiddel, barátaiddal és irigyeiddel!

Keress bennünket bizalommal, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most! 

Barátsággal

Éva és Karesz

 

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top