Szereted is, vagy csak csinálod?

Olyan sokszor hallod, hogy elég megfelelő dolgokat megfelelő ideig csinálni és akkor sikeres leszel. A legtöbbször, legtöbben, akik ezt mondják színpadról vagy hanganyagokon, kihagyják azt a legfontosabb pontot, hogy a megfelelő dolog, amiből sokat és megfelelően kéne csinálnod a sikered érdekében, nem árt, ha szereted, örömödet leled benne.

Lelkesít, akarsz vele foglalkozni, nem terhes számodra a vele töltött idő. Hajlandó vagy akkor is foglalkozni vele, amikor még nem kézzel fogható az eredménye.

Ilyen példa, amikor egy gyereket szülei pl. zenei területre íratják be és a gyerek kínszenvedéssel üli végig az órákat és a fejében csak az dübörög, hogy én úszni vagy kézilabdázni szeretnék. Mekkora különbség, ha ugyanez a gyerek imádja, amit csinál. Megszűnik a kényszer az idő mindig kevés lesz, számára mert szereti, amit csinál.

Nézzük, más szemszögből
Elindulsz egy vállalkozásban.

Nem kapkodsz, nem akarsz gyorsabban haladni, mint amire képes vagy. Haladsz az úton a magad tempójában. Szereted a folyamatot, szereted a termékedet, a szolgáltatásodat, szereted a partnereid, üzlettársaid.

Arra törekszel már az elejétől fogva, hogy értéket adj nekik a vállalkozásokon keresztül.

Az elején nehezen jön a pénz, kevés ügyfeled van, de te kitartóan szolgálod az ügyfeleidet, nem türelmetlenkedsz. Tudod az aranyszabályt: az elvetett magnak figyelemre, gondoskodásra és időre van szüksége ahhoz, hogy kihajtson és fává cseperedjen, de tudod, hogy idővel megtörténik, mert ez a természet rendje.

A vállalkozási tevékenységeddel ugyanez a helyzet. A hozzáállásod, fejlődésed dönti el, hogy jönnek-e az eredmények, avagy sem. Az időfaktor azonban fontos, és nem siettetheted a folyamatot. Minden a maga idejében történik meg, sem előbb, sem később.

Milyen optimális, szinte utópisztikus az előbb említett példa

Könnyebb feladni, ma ez megy, ez dübörög minden területen. A más, az új csillogása elvakít, rád mosolyog és tágra nyílt szemekkel és tátott szájjal ugrasz az újba, mint a gyerekek a szülinapi ajándékosztáskor a játékokra.

Hogy meddig tart ez a kábulat, varázslat? Gyerekek esetében néhány óra, esetleg nap, felnőttek talán elgolyóznak néhány hétig, hónapig, és jön az eredménytelenség az unalom.

A varázslat eltűnt, a tükör megrepedt, és marad a nyers valóság. Hogy lehet ez? Mi történt? Én akartam, szerettem volna, de mégsem lettem sikeres. Ez hihetetlen pedig én ……

Ilyenkor hallom, hát valahogy nem találtam meg azt, amit vártam a terméktől, az üzlettől, jah.. az emberek ..nekem nem működik… hát nem is tudom, abbahagyom egy időre, és majd…..de addig is, talán..

Hányszor, de hányszor hallottam, és gonosznak fogsz tartani, pedig csak őszinte vagyok, sokszor előre láttam, hogy ez lesz.

Mi hiányzik? Hogy igazán akard, hogy a kudarcok ne törjenek le, állj fel és menj tovább, tanulj, mert a nélkül nem fog menni, ha így nem megy, akkor csináld másképpen, vagy hagyd abba. Szeresd, élvezd a folyamatot, az utat.

Valaki biztosan van a környezetedben, aki előrébb tart, és akarja, szeretné, és segítene, hogy Te is eredményes legyél. Ezt soha ne hagyd ki a számításból. Ehhez viszont kint kell hagyni az EGÓ-t, és a többi külső-belső negatív károkozót.

Van egy jó hírem, néhányan már rájöttek, ráéreztek, megértették, felálltak a kudarcból, és másként kezdenek gondolkodni, cselekedni.

 

Térjünk vissza egy pillanatra az optimális példára. Mi fog történni és miért? 

Az út során két áldás is ér bennünket, ha az optimális példa szerint cselekszünk. Az egyik, hogy végig élvezni fogjuk az utat, hiszen olyan tevékenységet végzünk, amit szeretünk; a másik, hogy elkerülhetetlenül jönni fognak az eredmények. Ez Törvény.

Te hol tartasz, hol vagy ebben a folyamatban?

Az információknak még nincs vége kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon, vagy az Instán, vagy  Podcaston

Előre is köszönjük hogy megosztod az információkat az ismerőseiddel, barátaiddal és irigyeiddel!  

Keress bennünket bizalommal, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most! 

Barátsággal

Éva és Karesz

Koronavírus First Step Kit –S/ L csomag-Lavylites-OnlineSeedsMan

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top