Veled is elő szokott fordulni?

Pedig szeretek írni, és a videózással sem vagyok háborúban, mint oly sokan. Mégis néha eltelnek napok és akárhogyan cikáznak a gondolatok a fejemben, csak foszlányokat tudok elkapni, mire odajutnék, hogy hajnalban, félálomban bukdácsolva megtalálom az irodában a hozzávalókat, hogy lekanyarintsam az ötletet, ami felébresztett, már egy újabb gondolat kilöki a helyéről.

Ez sokszor előfordult az előző hónapokban. Rettentő bosszantó tud lenni.

Ismerős érzés? Voltál már így?

Tudom, mindenkinek van kéznél tippje, megoldása ilyen esetekre, de azt gondolom, mindenkinek meg kell találnia a saját receptjét ilyen esetekre.

Ha kreatív vagy és égsz a tettvágytól a megvalósítás felé hajt minden gondolatod, akkor tudod, miről beszélek. Vannak olyan pillanatok, vagy napok, amikor kész egyszerűen nem megy, blokkolva vagy.

Napokban egy kedves ismerősömet hívtam számítógépeinket karban tartani és az általam ismeretlen ténykedése közben szóba kerültek az előbb említett szituációk.

Közös nevezőn beszélgetni valakivel igazán élményszámba megy a mai világban. A kikapcsolódás és a munka párhuzamában az egyik legfontosabb pont, amiben egyetértettünk, hogy csak azzal érdemes foglalkozni, amit szeretsz csinálni különben értéktelen favágássá, redukálódik egy idő után minden napod.

A második az idő értéke, és ha még nem teljesen vágod, miről beszélek, a legerősebb valuta az életedben. Nézz utána…

Ehhez a beszélgetéshez kapcsolódik az a történet, amiben megértettem mi az, ami számomra egyensúlyt jelent, amikor az online munkám során telítődök, és a már említett problémákkal szembesülök. Több féle megoldással próbálkoztam, de ezek mind vakvágányra vittek, illetve inkább azt mondanám, nem tették meg a megfelelő hatást.

Mire gondolok itt? Futás az erdőben, otthoni edzés, ház körüli munkák, persze fontos, sőt van, amit meg kell csinálni, jahhh.. ha az ember egy idő után szeretne ki-be közlekedni az kertkapun és a felhajtón.

Azt vettem észre ezek csak kötelező gyakorlatok és nem érik el azt a hatást, ami hiányzott. Mi a teljes kikapcsolódás. Amikor nem mozdulnak a vinyók a fejedben. Ismerős az érzés?

Aztán megtaláltam, megéreztem, és a továbbiakban erről beszéltünk a Gáborral, hogy amikor elkezdtük építeni barátainknál az istállót a lovaknak, a kifutókat, aztán a pincét a területen, az elmúlt pár hónapban, valahogy azok a napok, amikor egész napok mentek az építésre, este még csak a számítógép sem jutott eszembe.

Milyen jó ilyenkor, hogy automatizálhatsz egy sor folyamatot a vállalkozásodban.:)

Érdekes, hogy a beszélgetés során döbbentem rá, hogy tényleg, milyen fontos számomra a kreativitás, az ötletből létrehozni a fizikai valóságot, lásd istálló, vagy a többi. Tulajdonképpen ez volt a fő motivációm hagyományos vállalkozóként is, a múltban.

Ezek mellett az a csodálatos élmény, hogy a lovak testközelben vannak, érzed- éreznek, barátodként elfogadnak. Fantasztikus érzés emellett a csend élménye, amiben feltöltődsz szinte egy vagy a természettel. Gábor a hajózásban találta meg ezt a fajta üresjáratot más szóval feltöltődést.

Te hol, vagy, hogyan tudod magad teljesen kikapcsolni a mindennapok hajszájából?

Az információknak még nincs vége kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon, vagy az Instán, vagy  Podcaston

Hamarosan egy újabb izgalmas meglepetéssel jövünk! Előre is köszönjük hogy megosztod az információkat az ismerőseiddel, barátaiddal és irigyeiddel!  

Keress bennünket bizalommal, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most! 

Barátsággal

Éva és Karesz

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top