Tudtad, hogy a "Hello" az első üzenet az interneten?

Hogyan is kezdődhetett volna, mint egy összeomlással? Hova fejlődött az Internet elmúlt 50 évben?

1969 Juliusáról a holdra szállás jut eszébe sokaknak, de alig pár hónappal később egy újabb történelmi esemény zajlott le, igaz nem a bolygókon túl valami fekete lyukban, hanem itt a földön Kaliforniában az ARPA laborjában

Egy szobaméretű számítógép konzolján küldte rövid üzenetét Charles Kline, az alig 600 km-re lévő társának Bill Duvall-nak.

Az üzenet egyszerű volt „ L.O. Már csak egy Gin kell!”  ekkor omlott össze a rendszer. Bár a telefon kapcsolatban voltak és Bill tudta milyen üzenetnek kéne érkeznie, a képernyőn megjelent L és O betűkből összerakott egy HELLO-t . Ez volt az első internetes üzenet.

Alig két évvel később már megjelentek az első email címek Ray Tomlinsonnak köszönhetően, aki egy hirtelen ötlettől vezérelve a @ (kukac) szimbólummal választotta el a neve és munkahelye címét. Anglia és Norvégia voltak az első országok, akik elsőként kipróbálták ezt a szuper titkos rendszert.

Ahogy ma ismerjük, az Internetet az valójában 1991-től létezik. A World Wide Web szabvány 1991.augusztus 6-án indult Tim Bernes-Lee nevéhez fűződik.

Érdekes tény, hogy hazánkban is 1991-ben indult a net, de sokak által tapasztalhatóan lassan terjedt a világháló szolgáltatás. 2001-ben még alig több mint 17%- a lakosságnak fért hozzá a szolgáltatásokhoz, azt sem állandóan.

Ma már az Internet mindenki számára elérhető, ami még 20 évvel ezelőtt elképzelhetetlennek tűnt. Ami akkor még utópia volt, mára már a világ bármely pontja, adatai, elérhetőek egyetlen kattintással. Nem véletlen, hogy ennyire előtérbe került az online munkavégzés lehetősége és létjogosultsága. A vállalatok közül néhányan már tesztelik a Home-Office lehetőségét, mindezt a hatékonyság és gazdaságosság jegyében.

A kérdés minden esetben az ember maga. Hogyan és mennyi idő alatt tud alkalmazkodni, és befogadni az újat.  

Boldog 50. születésnapot Internet! 

Az információknak még nincs vége kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon, vagy az Instán

Előre is köszönjük hogy megosztod az információkat az ismerőseiddel, barátaiddal és irigyeiddel!  

Keress bennünket bizalommal, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most! 

Barátsággal

Éva és Karesz

Mi ketten és a Lavyl

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top