7 álomrabló a siker felé vezető úton

Remélem, jó úton haladsz a célod felé. Rengeteg csillogó szempár, lelkes céljai felé haladó ember lendülete tört már meg azokon a negatív hullámokon, amiket hús vér embertársaik, az álomrablók csupán jó szándékból keltettek. Hány és hány jó szándék, zseniális ötlet, találmány, tört már meg ezeken a hullámokon.  Amennyiben Te most jó úton haladsz, akkor óhatatlanul is találkoztál már ezzel az ember típussal, de ha még nálad minden klappol, minden barátod, rokonod, kollégád, látszólag támogat, még nem kaptál megjegyzéseket, akkor vigyázz, készülj fel. Ha régóta van ez így két oka lehet, vagy nem mernek szólni, vagy nem igazán irigylésre méltó a tevékenységed.

Na de hogy is van ez?

Ismerős az az érzés, hogy kamaszkorod végétől rájössz, neked nem való a munkahely kötöttsége, hamar átlátsz mindent, és nem tartod kihívásnak, hogy egy helyen poshadj. Vállalkozni kezdesz, olyan környezetben ahol messze földön a környezetedben egy szerencsétlen vállalkozó sem akad. Na, ott aztán kapod, a hullámokat ahányszor csak találkozol a szűk vagy tágabb rokonsággal. Beindul a szekér, akkor minden összejövetelen te vagy a Csekonics, a burzsuj vállalkozó, akit ezért vagy azért lehet csipkedni. Aztán jön az az idő is, amikor gáz van és recsegnek a fogaskerekek, na, akkor aztán kapod a kiosztást megmondtuk nem jó az, amit csinálsz, miért nincs normális munkád, nem sorolom tovább, van neked is egy rakás szöveged, amit kaptál, ha tudod, miről beszélek. Tulajdonképpen ezt, a kis bevezetőt azért szántam ide, mert ha te még az út elején vagy, van egy jó tanácsom.           Te dolgod megfogadod vagy sem.

Emlékszel a Lovagregény c filmre? Amikor a Heath Ledger /William szerepében kapott egy Nike emblémás páncélt? Na, egy olyan erős vérted legyen minden támadás kivédésére, ami a személyedet érinti, amikor elindulsz a csatádba, minden nap a vállalkozásodért, a céljaidért, álmaidért! Magadért! Ez fontos, mert jó, ha tudod előbb utóbb, de megjelennek a hullámok, és akik a hullámokat gerjesztik. Látszólag jót akarnak neked, a kommunikáció minden típusával fogsz találkozni.

Nos, a teljesség igénye nélkül egy csokorba szedtem azokat, amikkel én találkoztam oly sokszor az életem során.

Nem vagy rá alkalmas

Ezzel már az elején találkozhatsz, egyáltalán hogy is képzeled, hogy TE, azaz TE ilyen munkába, vállalkozásba, projektbe ………netalán egy MLM üzletbe, helyettesítsd be, fogsz? Akik ilyen és ehhez hasonló beszólásokkal ékesítik a napjaidat és próbálnak a páncélod alá férkőzni, Ők azok, akik nem tudják, nem merik gondolkodók. A saját félelmüket vetítenék rád. Ezt a félelmet akarják elültetni benned, és visszahúzni abba a posványba, amiben eddig és ezután is élni fognak. Kishitűség posványában.

Túl fiatal/túl idős vagy ehhez

Jaj, ez zseniális. Ha ezt hallod jó úton vagy. Jó tanács ne is hallgasd meg! A siker nem kor függvénye, nincsen eldöntve hogy valaki 10 évesen, vagy 65 évesen érjen el sikereket. Egy elég élő példa a KFC alapítója, aki 62 évesen indult el a csirkés receptjével a világhír felé. Nem mellesleg elég sokan lesajnálták, lenézték, kinevették, kidobták vagy 1000 étteremből, mire…. és ma Te is ott eszel néha. Mi ez, ha nem siker? Hány és hány fiatal tehetség van, jobbnál jobb ötletekkel.

Senki nem fog segíteni

Pontosan így van, és aki ezt mondja az nem is fog. Érdekes, ha te az utadon kitartó vagy, mindig lesznek segítőid, partnereid. Előbb utóbb fogsz találni hasonlóan gondolkodó, elszánt és pozitív embereket. Mikor elindulsz, még nem tudod, kik lesznek ezek, nem baj vértezd fel magad, legyen ott az elszánt akarat a szívedben és akkor nem lesz hiba. Ha jó az ötleted, az ajánlatod, hidd el hamarosan ott lesz néhány olyan segítőtárs, akikkel együtt tudsz tovább haladni.

Bele fogsz bukni, mint mások

Nagyszerű! Na, akkor csak azért is bebizonyítom az ellenkezőjét. Ha így állsz neki a célodnak, akkor ezzel tudod a kishitűeknek adni a legnagyobb gyomrost. Mert ők a feladó típusból vannak faragva és belepusztulnának a gondolatba, hogy neked összejöhet. Mindenféle rémhírrel tömik majd a fejed, és a legnagyobb öröm, ha meglátják benned a bizonytalanságot.

Hozzá teszem nem azért nem fog neked sikerülni, mert másoknak nem sikerült. A kudarc minden cél felé igyekvő vállalkozónak előfordul az életében ezt kikerülni, kivédeni lehetetlen. De nem mindegy hogyan kezeljük. Ezt a témát azonban majd máskor boncolgatjuk.

Nincs neked olyan szerencséd

A siker szerencse kérdése, csak a szerencsén múlik …….Hát igen minden lúzer ezzel a szöveggel jön. A szerencse, amit ők gondolnak az a pénztalálás, a lottó, kaparós sorsjegy, és totó még sorolhatnám, na, ők valahol itt látják a boldogulás egyetlen forrását. Ők ebben a szegmensben látnak csak és eddig. Az érdekes az, hogy amikor Te sikeressé válsz, soha ne azt fogják mondani, hogy igen, keményen megdolgoztál érte, megérdemled! Na, mit fognak mondani? ……………………..szerencséd volt! Ugye hogy tudtad?

A szerencse az én tudomásom szerint mondhatom tapasztalatnak is tanultaknak is, lehetőség találkozása a felkészültséggel. Tehát ha valaki tudatosan halad a célja felé felkészült, akkor elé fog kerülni az a bizonyos lehetőség, amit viszont felkészülten tudsz fogadni, azaz élni vele. Mondhatnánk úgyis, nyitott szem, fülek, mint a radar és az orrod, mint a vadászkutyáé.

Nem vagy elég okos

Hozzád képest? Szerintem jóval okosabb. Na, ez is vicces. Igaz, ha szó szerint vesszük igaz is lehet. De Te hajlandó vagy tanulni, míg ő megmarad ugyanolyan korlátoltnak. A képesség és akarat a fejlődésre keveseknek adatik meg. Rengetegen iskoláik befejezésével úgy gondolják, megtettek mindent túl vannak a tanulás gyötrelmein, kipipálva. Képzeld, el Ő onnan elkezd felejteni, és Neked akarja osztani az észt. Nem vicces? Neked egy dolgod van, képezd magad a szakterületeden, de legyen rálátásod minél több más területre is. Ugye tudod miért? Menj csak vissza a szerencséhez, és megérted.

Mindegyik pont önmagában is káros lehet számodra, pláne ha ezeket az összes variációjában tolják feléd. Az hogy másképpen gondolkozol, mint azok, akik feléd tolják ezeket, ez Téged erősítsen, ne pedig gyengítsen. Erősítsen a tudat, hogy Te viszed valamire, míg ők csak ezeket a hullámokat gerjesztik bárki felé, aki ki akar emelkedni közülük.

Ők azok, akik valódi látás és haladás nélkül élnek: egy helyben toporogva húzzák vissza azokat, akik elszáguldanának mellettük. Abszurd emberek, abszurd kis kiszámíthatóan elégséges célokkal.

Hogyan legyen egyszerre egy BMW 530e autónk és jövedelmező üzletünk?

Az információknak még nincs vége kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, , vagy az Instán, vagy  Podcaston

Hamarosan egy újabb izgalmas meglepetéssel jövünk!

Előre is köszönjük hogy megosztod az információkat az ismerőseiddel, barátaiddal és irigyeiddel!

Keress bennünket bizalommal, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most!

Barátsággal

Vica és Karesz

 

 

 

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top