Nem lehetsz sikeres hálózatépítő

A közelmúltban írtam arról, hogy mennyire elszabadulnak az indulatok a közösségi média vezérhajóján egy-egy cikk kapcsán, 6-8 hozzászólás után. Szinte süt a gyűlölet az utálat, az ellenségeskedés a hozzászólásokból. Kifordulnak önmagukból jó néhányan. Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, kik ezek mit csinálhatnak a hétköznapjaikban, milyen munkájuk van milyen az életük, miben hisznek, milyen céljaik vannak, mi az, amiért lelkesedni, küzdeni tudnának, vagy esetleg tudnak? Milyen lenne, ha két az online térben arctalanul egymást köpködő embert leültetnénk egy asztalhoz egy ital mellé? Akkor is egymás torkának esnének? Szerintem jóval kevesebben. Mi az, ami gyerekcipőben jár nálunk? Tudom, napokig lehetne sorolni, de hadd legyek most szelektív ….- A figyelem, a tisztelet, a tanulás képessége, szinte ismeretlen fogalom örülni más sikerének, hajlandónak lenni küzdeni és kitartani a célokért, akkor is, amikor kicsit szembe szél fúj. Népbetegség a semmi munkáért nagy pénz elvárni, egyáltalán a semmiért értéket kapni. Hadd kanyarodjak ez után a bevezetőm után az igazi téma felé, ami ugyanúgy komolyan megosztó téma az embereknél, és sokszor nem ok nélkül.

Mi is ez a téma, ami akár kapcsolatokat, barátságokat, akár még házastársakat is képes elválasztani? Nyilván nem az a célom, hogy a hálózatépítést, mint iparágat lehúzzam, sőt azt gondolom, aki a mai napig azt gondolja róla, hogy ez egy nagy baromság és ez nem egy vállalkozás, stb. stb. sorolhatnám a különféle jelzőket, annak azt mondom, barátom korlátolt vagy. Ennyi és nem is kell ezt ragozni. DE és itt jön az igazi ok, ami miatt az általam korlátoltnak titulált embernek valamiben mégiscsak igaza „lehet”. Miért is? Kérlek, most ne csattanj fel, várj, egy kicsit olvass tovább. Látod ez is hiba, nem olvasod végig és máris háborogsz. Nos, felsorolok néhány általam tapasztalt és innen-onnan összegyűjtött okot, amiért mindig is lesznek, akik bagatellizálni fogják a hálózatépítést, mint üzleti vállalkozást.       Az ok egyszerű Ők ezt látják, ezzel találkoznak nap, mint nap.

Ahogyan én látom a hibákat a hálózatépítésben, amiért ÍGY NEM LEHET(sz) sikeres hálózatépítő

Amint elkezd egyikben működni, bejelenti, hogy megtalálta az élete legjobb lehetőségét és alig néhány hét alatt megváltozott az élete. Ez folyik minden fórumon facebook csoportokban, és a saját profilján.

Orrba-szájba posztol motivációs képeket, idézeteket nyilván attól a néhány embertől, akikről így vagy úgy hallott már másoktól, de persze, könyveket és egyéb oktatóanyagokat nem vett a kezébe. Később sem….

Ha ezekről a méltán híres Gurukról már olvasott volna egy kicsit, akkor rájött volna, hogy Ők keményen megdolgoztak a sikerükért, azaz melóztak, mint a gép, nem csak posztoltak néhány képet aztán várták a csodát.

Önfejlesztés! Az mi? Na így áll hozzá, majd ha már dől, a lé gondolja. Na persze soha nem fog, de ez lényegtelen most, még mert itt az elején még elhiszi a szponzorától, hogy ennyi is elég.

Gyűri, nyomja, tolja az összes ismerősét, hogy ezt aztán nem szabad kihagyniuk, mert……. Nem tartja tiszteletben a szabad döntést, a korrekt tájékoztatás elméletét, az EQ igen ismeretlen fogalom nála.

Szeret többnek látszani, mint ami, ehhez nyilván néha egy jó autó/motor mellé kell állni filléres cuccokban, és kötelező a napszemcsi.

Előszeretettel teszi ki mások fizetési csekkjeit sajátjaként, de legalább a nevet törölné ki sok esetben tök gáz, de hát …… felismerés nuku.

Hirdeti, a csak most csak neked adok lehetőséget, hogy bekerülhetsz a kezdő csapatomba. Anyagi függetlenség és szabadság, mindez csak neked és csak most, mint egy kufár az üdülési jognál.

Igyekszik minden melót áttolni a szponzorra, önállóság zéró, és természetesen zavarba jön, ha megkérdezik tőle hogy, te is használod a termékeket? Ugyan már ki sem bontja, hátha rá tudja sózni valakire, de azért a termékek fotóit tolja vadul.

Ha második hónap után nem lett milliomos, abból az egy két szerencsétlenből, akit be tudott húzni, mert megsajnálták, vagy ugyanígy gondolkodtak, mint Ő, akkor elindul a panaszkodás.

Alig telik el a második hónap bevétel nélkül, már elkezdődik a mályogás, DRÁGA a termék, nem segít a szponzorom, szar ez az üzlet, és sorolhatnám a mosolyra fakasztó panaszokat.

Ezek után már csak a levertség és a csalódottság lesz rajta úrrá és szidja az MLM-et, mint lehetőséget, és üzletet. Beszéld ki az üzlettársaid, szponzorod, Céged és lehetőleg mondj róluk minél több rosszat.

A csúcs ezen felül, ha ezt, háromhavonta, új és új cégnél csinálja. Nyilván az új helyen új lelkesedéssel kezdi tevékenységét, úgy, hogy visszanyúl az előző helyekre, ezt persze nyilván minden etikát nélkülözve végzi. Ez igazán jellemző kis hazánkban.

Mondhatod, hogy ez kicsit erős, a válaszom az, hogy vagy az elején vagy az útnak, vagy burokban, vagy tartva. Aki harcedzettebb, az még tudna hozzátenni jó néhány sort ehhez a gyűjteményhez. Mégis mi az, amit fontosnak tartanék megemlíteni, hogy ne fuss bele ezekbe a csapdákba pillanatok alatt.

Nézz alaposan körül ki és milyen üzletbe hív. (Ez persze lehetne akár egy külön óriási téma). Ha, most kezdő vagy fogsz az elején és később is hibázni. Ez nem baj csak kérlek, tanulj belőle.   Haladj lépésenként és ne villogtasd azt, ami nincs, az olyan szánalmas. Az igazi vezetőt felismered, tanuld, másold, kövesd. Te lehetsz sikeres, ehhez pedig neked kell változnod abba az irányba. Ez idővel jár, munkával és kudarcokkal, tanulással, először apró sikerekkel, aztán egyre komolyabb eredményekkel.

Mondjál bármit, aminek nem ez a folyamata?  A munkahelyeden a vállalkozásodban nem ugyanez a folyamat? Dehogynem, csak van egy óriási különbség a néhány éves befektetett munka, tanulás és a már felsoroltak után.

Mégpedig ez a végeredmény egy értékes ember, aki szinte minden szempontból úgy élheti az életét, ahogy szeretné, mindezt szabadon.

Köszönöm Neked előre is, ha megosztod a cikket.

Kérdésed van, érdekel mivel foglalkozunk, itt megtalálod rólunk az információkat

Mit gondolunk a sikerről a hálózatépítésről? Előre is köszönjük hogy követsz minket facebook oldalunkon

Sikert és Bőséget kívánunk

Vica és Karesz

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top