Felismered a figyelmeztető jeleit a Kamu MLM ajánlatoknak?

Tudod, miről beszélek, talán Te is tapasztaltad már, amikor későn jössz rá, hogy lehúztak, elbuktad, meg sem kaptad….tudod, a pénzről beszélek. Jó esetben, ha még időben lehúzták a rolót, akkor, maximum az óráidat buktad, meg némi pénzmagot. Az évek alatt rengeteg „hirdetés” átfutott a szemem előtt a közösségi oldalamon. Ha az elmúlt hetekre sűrítem össze a megfigyelésemet, akkor is nagyon siralmas az összkép. A csoportokban (amiből van több ezer) megjelenő hirdetések nagyjából ¾-e  egyszerűen KAMU! Vicces? Nem, szerintem nagyon gáz!

Miért van ez a rengeteg ajánlat?

Van egy jó szokása az embereknek, szeretnek pénzt költeni, és jobbára mindenki többet szeretne, mit amennyi beérkezik havonta a számlájára. Ez a rohadt pénz, mondják, mindig kevesebb van belőle. Az ellenpólus a média, ami pedig szajkózza, hogy vegyél, költsél, utazzál, de ha nincs rá, akkor vegyél fel hivatalos uzsorára! Még babakocsit is vegyél, így sőt énekelj is örömödben. Vicces? Nem, nagyon siralmas. Viszont pont ezért van a sok kamu ajánlatnak esélye, hogy átverje az emberek többségét. Mindenki szeretne szebb házban, jobb autóban, szebb ruhákban feszíteni a tengerparti selfie-ken. Mi a hajtóerő? A több pénz, amit most van egy lehetőség, képesek vagyunk elhinni, hogy most, végre most eljött a mi szerencsénk, most sok pénzt kereshetünk!

Láttál már Te is nagyköteg pénzt kirakva az ágyra, Paypal számlán ma érkezett jutalékom kifotózva, és sorolhatnám a mézesmadzagként csalogató marketing eszközöket. Mivel minden nap ott látod, a kapzsi kis ördög odasúgja a tutit….. ne maradj ki, sok pénz van benne…. és máris csapdában vagy!

Ha végig gondolod az elmúlt hónapok, évek ilyen bukásait, beleölt időt, energiát, A PÉNZT, akkor rájössz, ha jobban odafigyeltél volna a jelekre, a részletekre, ma már akár egy sokkal korrektebb alapokon nyugvó vállalkozásban tisztes havi bevételed lehetne.

Erre szokta, a Mester, a szakma doyenje mondani: „az okos ember saját tapasztalataiból, hibáiból tanul, másokéból karriert csinál„ Tonk Emil

Fogadj meg néhány tanácsot, mielőtt belevágnál valami könnyű pénzszerzéssel kecsegtető üzletbe. Fusd át ezt a rövid ellenőrző listát és ne feledd, mikor egy ajánlatra ránézel.

Ki ajánlja? A leendő szponzorod lehet sikered előmozdítója, vagy bukásod sírásója!

Mi az első benyomásod? Láttad már másnál is ezt a posztot, hirdetést? Milyen minőségű az összkép, ami elsőre bevillan? A poszt szövege is már látható volt másnál, máshol? Ha másolt szövegről van szó, akkor neked is majd ezzel kéne dolgoznod? Gondolod, ha már közel 100 ember ugyanazt a szöveget dobálja, be a csoportokba az előmozdítja a sikeredet?

Milyen minőségű a hirdetés, amivel ajánlja az üzletét?

Hogy áll a helyesírással? Milyen a fotó? Már több tucatszor láttad más hirdetéseknél? Rossz a felbontása, homályos, és még sorolhatnám. Mit szűrnél le ebből? Szerinted megfelelő képzettségű szponzor lehet az illető? Arról ne is beszéljünk, kik jelentkeznek ezekre a hirdetésekre.

Hogyan válaszol a jelentkezésedre, átdob egy linket, és a regisztrációs linkjét?

Vagy esetleg rád ír, hogy mikor van időd egy beszélgetésre, ismerkedésre? Nagyon nem mindegy milyen az első lépés, mert ha csak átdobja a reg.linkjét, akkor azonnal felejtsd el, Te csak egy db vagy. Hogyan tudnál egy ilyen szponzorra számítani?

Milyen céget képvisel? Hogyan képviseli? Milyen információkat kapsz róla?

Biztos Te is utána szoktál nézni egyes információknak, mikor keresel valamit. Ugyanezt tedd meg akkor is, amikor üzleti ajánlatot kapsz. Érdemes megnézni a weboldalon található cégadatokat, utánanézni a keresőkben milyen információkra lelsz. Jellemző hogy sok esetben fogsz találni a közösségi oldalakon is csoportot, oldalt, ami információkat nyújthat számodra. Érdemes megnézni mit tartalmaz az ÁSZF, adatvédelmi nyilatkozat. Beírod a GOOGLE keresőbe a cég nevét, és máris olvashatod a találatokat.

Milyen adatokat találsz a cégről?

Van-e elérhetőség, esetleg központi cím. Cég esetében a legkevesebb, hogy van egy központi mail cím, amin felveheted a kapcsolatot a céggel.

Fontos része az óvatosságnak, hogy milyen véleményeket olvashatsz az adott cégről a GOOGLE találatok között? Arra már most készülj fel, hogy az online világban nem fogsz egyértelműen jó vagy rossz véleményeket találni. Mondjuk ki szinte lehetetlen. Ennek ellenére azonban legyen gyanús számodra, ha egy cégről csak negatív véleményeket olvasol. Szinte nincs olyan cég pláne a sikeresek, akik ne kaptak volna számtalan negatív kritikát, pontosan annál az oknál fogva, mert sikerük mások érdekeivel ellentétes.

Sok esetben azonban, és ezekre a jelekre figyelj, elvétve találni céges adatokat, viszont annál több ígéretet a könnyű, ám de nagy haszonnal járó tevékenységre. Napi 1-2 óra bemásolod a linket, megnézel néhány videót, vásárolsz néhány fura helyen jegyzett token-t, adj el hasznos háztartási dolgokat, amik abszolút természetes anyagok, és ráadásul még nagyon olcsók, és még ebből nagy jövedelmet realizálhatsz. Mindig úgy kezdődik, hogy nagy ígéretek, és aztán meg jön a bukás. Nincs új a nap alatt, nincsen olyan jövedelem, hogy a semmi munkáért nagy pénzt fizet egy cég. Gondold végig, miért is érné meg egy cégnek ezért fizetni? Sok ilyen kamu cég eleve meghatározza, hogy milyen összegtől vehetsz ki pénzt, és azt is hova? Az elmúlt évek nagy összegű pénzek ilyen lenyúlását hozta, olyan emberektől, akik elhitték a tutit.

Mit érdemes csinálni?

Amennyiben az előző pontok alapján sikerült megtalálni a számodra megfelelő céget, még fuss egy kört mielőtt a szponzorod kezébe csapnál. Próbálj ki termékeket, menj el egy üzleti rendezvényre, hallgass bele egy online programba, és figyelj. Milyen a hangulat, hogyan beszélnek a vezetők, hogyan beszél a szponzorod a már meglévő partnereivel, szünetben kérdezz, figyeld, a belső hangot-mit mond neked, jó helyen vagy, tudnád ez szívvel lélekkel ajánlani?

Tudsz azonosulni a cég képzési programjával? Mennyibe kerül ez neked?

Mi az, ami kötelező, van-e ilyen, akár képzés, akár rendezvény, akár bármilyen dolog, ami költséget jelenthet, és Te ezzel nem értesz egyet. Legtöbb cég esetében a képzési rendszer költségmentes.

Milyen módszerrel dolgozik a szponzorod, felsővonalad (ha bemutatták)?

Ma már az MLM üzletekben is az online jelenlét felerősödött, de nehogy csak abban merüljön ki, hogy oszd meg a posztokat minél több csoportban, mert az csapda lesz számodra. Viszont egy jól előkészített online rendszer, ehhez tartozó képzés nagymértékben segítheti a munkádat, hogy eredményes legyél.

Van még egy terület, ami talán a legfontosabbak közé tartozik, amit feltétlenül érdemes alaposan átvizsgálni, Ez a terület pedig a KOMPENZÁCIÓS terv, azaz milyen juttatásokat tudsz kapni az elvégzett munkádért. Ez önmagában egy nagy terület, amit hosszú oldalakon át lehetne elemezni, mégsem jutnánk a végére egyhamar.

Egyetlen tippet szeretnék már csak megosztani Veled, mégpedig azt, hogy bármennyire is körültekintő vagy elkerülhetetlen, hogy csalódás nélkül járj ezen az úton. Nem ismerek olyan hálózatépítőt, aki ne hozott volna hibás döntést, az évek során. Ne félj átlépni a komfortzónád határait, és mindig légy nyitott a fejlődésre. A tapasztalat élesíti a szemet, hogy felismerd az igazi ajánlatot az életedben, ami viszont szabaddá tehet és élheted azt az életet, amire vágysz!

Tetszett a cikk? Köszönöm előre is hogy megosztod az ismerőseiddel

Baráti üdvözlettel

Éva és Karesz

 

 

 

 

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top