Hogyan legyél sikeres az Online marketingben?

Állj meg egy pillanatra! Ülj le, és képzeld el, hogy sikeres vagy az Online marketingben, azzal az üzlettel, amiben dolgozol. Csinálj egy jó teát, vagy kávét és szánj rá pár percet, hogy megosszam veled a gondolataimat. Nem, nem azért mert tolni akarom az észt, egyszerűen csak azért, mert így néhány átbukdácsolt év után összegereblyéztem egy kis tapasztalatot, amit szívesen megosztok veled. Mindezt azért, hogy esetleg, ne kövesd el azokat a hibákat, vagy éppen azért, hogy ötletet adjak azzal kapcsolatban, hogy mi működik azon a területen, amiben dolgozunk.

Bármibe kezdjél, bárhogyan is csinálod, első időkben sokkal többen fognak fikázni, mint akik követni fognak. Ez az arány a fejlődésed és idő párhuzamában, megszorozva a munkamennyiséggel, nőni fog, akár jelentősen is. Mivel sikeres leszel a fikázók hangja lehalkul a légy zümmögés szintjére, de egy biztos már nem fogsz róla tudomást venni. Ja és még valami, ha mindig a külvilág visszajelzését figyeled, rossz úton jársz.

Az első dolog, ami a változást elindíthatja benned, ha szenvedélyesen szereted azt a vállalkozást, üzletet, amibe belevágtál. Ez sem születik meg azonnal, jó példa vagyok erre, de azt elárulhatom, ha csak a pénz miatt kezdesz bele egy üzletbe, esélytelen vagy nagyobb sikerre. Hiányozni fog belőle az-az energia, ami vonzó hatást, érzelmet válthat ki az érdeklődőkben. Egyszerű példa ….biztosítás mindenki által ismert téma. Megjelenik, unott képpel felsorolja, érzed, hogy szeretné kipipálni, írd már alá aztán tipli. És van a másik, aki laza, beszélget, láthatóan élvezi, amit csinál, jól érzi magát a bőrében, harmóniában van azzal, amit csinál. Biztos voltál már ilyen szituban, Te megnyílsz, és nem érzed a nyomulást, tudod, hogy mindig hozzá fogsz fordulni, sőt még ajánlod is. Remélem, most nem az értékesítés X mesterfogása landolt a gondolataidban? Ha erre asszociáltál, akkor nem értetted, olvasd el újra a bekezdést.

Még valami hozzátartozik a bekezdéshez, mielőtt belecsapnék a húrokba. Nem várhatod, hogy megoldják helyetted. Ez mindenre érvényes, ha jó eszközöket kapsz, használd. Legyél jó követő, de minden szakmában, főleg a miénkben nagyon erősen fújnak a változás szelei. Legyél, proaktív figyeld az újdonságokat, amik előrevihetik az üzleted növekedését, és amivel a partnereid, követőid sikerességét előmozdíthatod. Lehetsz sokkal eredményesebb, mint azok, akik előtted járnak évekkel. Ha követed ezt az alapgondolatot, akkor még hozzáragasztok két tanácsot, olvass sokat, és gyakorold a türelmet. Ahogy visszaolvasom nevetek egy jót, mert ha türelemről esik a szó, az nem egyszerű még ma sem. Szerencsém van, hogy ebben segít a párom.

Bármilyen üzletben vagy, ha még nem vagy aktív az online térben, lemaradtál. Ha bármilyen üzletben vagy akár abban az üzletágban, amiben mi dolgozunk, de rosszul csinálod az online munkát, nem leszel eredményes.  Átpalizod magad, reménykedsz, mert azt látod, ezt csinálják a többiek, azt hiszed ez a módszer.  Rövidtávon lehetnek talmi eredményeid, de hosszútávon fenntartható növekvő üzleted biztosan nem.

Nézzük meg mi az, amit most láthatsz a közösségi felületeken abban az üzletágban, amiben dolgozunk? Mi az összkép, ha körülnézel? Ha visszamegyünk 10 évet az időben, akkor szinte pontosan ugyanezt az arányt tapasztalhattad, csak offline üzemmódban. Mi történt akkor? Felhívtak és le akarták tolni az üzleti ajánlatot, most ugyanezt csinálja a nagy többség és ezerrel osztja meg az üzleti ajánlatát. Egy-egy postot napi rendszerességgel több tucat csoportba „szemetelik” bízva az eredményben. Ennél még szebb, mikor messze irreális képet mutatnak a nem létező valóságról, megvezetve a gyanútlan keresőket. Persze mint minden lassan le fog csengeni, mert a sok csalódott kereső miután beugrott néhány ilyen ajánlatnak elkezdenek szűrni. De hogyan szűrjenek és mi alapján? Hogyan találják meg a valósan eredményt hozó és használható módszert, ami alapján tényleg tud reálisan felépíteni egy második bevételi forrást? Nem könnyű lássuk be. Az igényesebb réteget ezzel a szemetelős, félrevezetős módszerrel nem lehet megszólítani.  Ők azok, akik nem a napi megélhetésük mellé próbálnak összeszedni egy félhavi pluszt vagy még kisebb mellék- jövedelmet, Ők mást keresnek.

Mi az a szint, ami ennél egy szinttel feljebb található?

Már van egy üzleti oldala és csoportot is kezel. Ha van weboldala, többnyire olcsón, és ingyenes verzióban működik, hogy ennek mik a hátulütői, most nem megyek bele. Blogcikkeiben az üzletet tolja, persze ha ír egyáltalán. Talán használ egy-két Saját készítésű postot, de általában máshonnan elvett szövegek másolása, és máshonnan lenyúlt képek a jellemzőek, még az előző hely Domain nevét is rajta hagyja. Természetesen a csoportokban továbbra is szemetel, nem akarja észrevenni, sőt meg sem nézi többnyire, hogy milyen csoportba oszt meg. Ha megnézné, rájönne, hogy egy postot sem néz meg senki, csak mindenki megoszt. No persze néhány gyanútlan madarat kivéve. Erre a madárra pedig azonnal ráugrik, és letolja a torkán az ajánlatot. Hogy megfullad, mit számít, hülye, ha nem jön ebbe a szenzációs üzletbe, ezt gondolja. Ennél még szebb mikor többen összeállnak, és nem valós hype-ot generálnak, amibe megint csak mintegy húsevő virágra, beleesik néhány gyanútlan paciens.  Ebbe a csoportba tartozik az is, aki néhány forintért megvett videókat tesz fel, vagy fizet havidíjat hogy eredményt érjen el.

Evoluciós lépcső következő szintje

A következő szinten már látható, hogy ezek az előbb említett módszerek leszakadtak. Láthatóvá válik, hogy minőségi postok kerülnek ki, korrekt kommunikáció zajlik az üzleti oldalon, és a csoportban is valós élet zajlik, párbeszédek érdeklődés, törődés, kulturált emberi- üzleti kapcsolatépítés. Egyértelműen láthatóvá érezhetővé válik a tanulás, önfejlesztés eredménye.                    Ezen a szinten már belépnek az online üzletépítés valós elemei, üzleti weboldal, videók, live videók, azaz a valós és minőségi üzletépítés alapjai. Belépnek a fizetős rendszerek, akár néhány program használatával. Ezen a szinten már nem kérdés a csapatépítés, oktatás, olvasás, előadások, önfejlesztő online –offline kurzusok. Itt szokott belépni problémaként, a rendszer hiánya és sok üzlet esetében az online rendszer, rendszerben való használatának a tiltása a cégek részéről. Bár megjelentek bizonyos online támogató eszközök cégek esetében, ezek azonban javarészt kimerülnek videókban és online eszközökben, mint prospektusok, bannerek, stb.

Akárhogy is ezen a szinten sok jó lehetőség megreked, mert hiányzik egy olyan rendszer, ami valós teljes értékű online rendszer lenne, ami az érdeklődő keresést 0-24 órában végzi, végezheti nemcsak egy piacra és nyelvre leszűkülve. Meg kell említeni azonban, hogy az online üzletépítés bizonyos fázisai nem mindenki komfortzónájába illik. Legtöbben leblokkolnak egy szelfitől is, hogy ne említsem a személyes videó készítést, a live videóval pedig a holdba lehetne kergetni a többséget. Másoknak az írás okoz problémát.  Van, aki azért kezdi el a vállalkozását, mert roppant kevés ideje van. Viszont lássuk, be rengeteg időt vesz el ezeknek a módszereknek a megtanulása, ráadásul, ha a hirdetés különböző típusait is meg kell tanulnia, igencsak végig kell mennie a Canossán, ami a nem tökéletes és eredményt nem hozó pénzkidobást eredményez. Nyilván ez ezen a szinten elfogadható, sőt bele is fér, mivel ez egy vállalkozás. De ki ne akarna eredményeket? Az eredmények pedig valós érdeklődő képében jelennek meg, hiszen erre várunk ezért kezdtük, kell a sikerélmény!

Mit látok valós online rendszernek? Egy olyan rendszert, ahol a ma ismert online technikák azért dolgoznak a nap 24 órájában, hogy ezeket a valós érdeklődőket az új üzleti partnereknek, már az első hetekben odajuttatja. Több online technika együttes működése automatizált, mégis személyre szabott paraméterek alapján. Minden felületen gyorsan megjelenő azonnali kommunikációt biztosítva. Hazai piac szűkös egy ilyen rendszernek, legyen még néhány nyelven működtethető, tehát kinyílik a világ és a lehetőségek. Profi csapat álljon a háttérben mindezen folyamatok kezelőjeként, szakértő alkalmazójaként. A tanulópénzek és az idő le van szűkítve, átcsoportosítva a profik kezébe, mindazért, hogy az idődet optimalizálhasd, és az érdeklődőkre fókuszálj, minél hamarabb eredményt, profitot, és sikert könyvelhess el. Profi támogató oldal segítse a személyes növekedésed, online és üzleti tudásod.

A tanulópénzt ezen a szinten a személyiséged, kommunikációd, üzleti tudásod, empátiád fejlesztésével fogod megfizetni. Jóval előbb kell megtanulnod, és alkalmaznod, a vezetői magatartásokat.

Miért? Mert gyorsabban érheted el azokat a szinteket, ahol szabaddá válhatsz és eléred a személyes céljaid.

Képzeld el ez az online rendszer létezik. Érdekelnek a részletek? 

Amennyiben tetszett a cikk, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel

Maradjunk kapcsolatban, kövess minket az üzleti oldalunkon

-Élvezd az életet a fájdalomra ott a Lavyl –

Barátsággal

Éva és Karesz

 

 

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top