Feltűnt már Neked is?

Feltűnt már Neked, hogy egyre többet foglalkozol Te is a logisztikával?

Logisztikáznak a kisgyermekes szülők, logisztikázzuk a bevásárlásokat, a nyaralás előtti teendőket, és közben dühöngünk (na, jó, néha) a házhozszállítás, nem akkor, nem úgy, nem azt, és sorolhatnám a végtelenségig. Hogy került fókuszba ilyen észrevétlenül az életünkbe a logisztika?

Tudtad, hogy a logisztika egyidős az emberi civilizációval? Már maga a szó is nem kevesebbet tartalmaz, mint a görög logos, azaz „értelem, szó” jelentésű kifejezést. „logos” az ókori görögöknél az emberi értelem logikus gondolkodását jelenti.  A logisztika ma szinte észrevétlenül irányítja a mindennapjainkat, de az ellátás kérdéseit, azóta kell megoldania az emberiségnek, amióta emberi közösségek léteznek.

Az ókori Görögországban a logisztika kifejezés a gyermekek ellátását jelentette, majd hadászati értelmet kapott. Az ún. logistosok a római légiók élelmezéséről, fegyverkezéséről és ruházatáról gondoskodtak. Nélkülük elképzelhetetlen lett volna egy hosszabb hadjárat, hiszen a csapatok nem rendelkeztek volna utánpótlással. A logisztika hadászati fontosságát azonban csak a középkorban jegyezték fel írásos formában. Bölcs Leó, bizánci császár a Háború művészetének összefoglaló magyarázata című művében így fogalmazott: „A logisztika dolga, hogy a hadsereget zsolddal ellássa, a feladatnak megfelelően felfegyverezze a hadművelet minden igénye szerint időben és jól.”

De csak az amerikai polgárháború idején vált közismertté az a harcászati alapvetés, hogy a győzelem vagy a vereség a logisztikán is múlik. Grant tábornok a logisztikának tulajdonította a győzelmet. Innentől az amerikaiak a logisztikát szervezik először.

A 19. századi iparosodás, azon belül is a tömegtermelés hozta el azt, hogy megnőtt a logisztika fontossága a gazdaságban, majd a hétköznapokban. A készlettervezés és a szállítmányozás megtervezése, illetve az anyagmozgatás minden területen létfontosságúvá vált. Ma már a mindennapi gondolkodásunkat is áthatja a logisztikára jellemző hatékonyság és előrelátó tervezés.

Néhány hónappal ezelőtt volt alkalmunk betekintést nyerni a Lavylites raktározási, logisztikai rendszerébe, egy látogatás alkalmával. Az Európai Logisztikai Központban elképesztő részletességgel, precizitással történik minden munkafolyamat. Bár számomra nem vonzó terület a logisztika, raktározás és a folyamatok, de ahogy Balázs beszélt róla, élmény volt hallgatni. Tudás, hozzáértés és szenvedély sugárzott a hangjából. (megj. Én nem értem 🙂 ) Az én nem értésem mellett maximális tiszteletem Balázsnak.

Büszkék vagyunk a Lavylites professzionális logisztikai rendszerére, amely 21. századi technológiával és tervezhetőséggel szolgál ki mindenkit, aki szereti a kreációinkat. Néhány képet készítettünk az Európai Logisztikai Központban amit itt most láthatsz közülük.

További információkért kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon, az Instán, vagy  Podcaston

Előre is köszönjük hogy megosztod az információkat az ismerőseiddel, barátaiddal és irigyeiddel!  

Beszéljünk, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most! 

Barátsággal

Éva és Karesz

Koronavírus First Step Kit –S/ L csomag-Lavylites-OnlineSeedsMan

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top