Hogyan lesz futásból egy BMW?

Alapvetően sehogy, ha csak, nem vagy profi ezen a területen és az egyik cég promócióból hozzád vág egyet. De mi van, ha mégis van egy kis esélyed rá, hogy futással megszerezz egy nem is akármilyen BMW-t? Na, itt akár eldobhatnád a kanalat és gyorsan ki is léphetnél ebből a cikkből. És, ha tudok egy kis csavart beletenni a storyba?

Menjünk, egy kicsit vissza az időben, mondjuk egy évvel. Alig telt el néhány hét a 2018.-as Lavylites júliusi family weekend hajnali futása után, érkezett a hír, hogy a novemberi hétvégi rendezvényen és workshopon, újra lesz Morning Lihgt Run, azaz hajnali futás Bécsben. A futás kevésbé lelkesített, mint az a hír hogy alkalmunk lesz egy egész napot Randy Gage-el tölteni tanulással.

Őszinte leszek, a futást önmagában egy bosszantó

dolognak tartottam, már kamasz koromban is, amikor 6km –t kellett minden edzés előtt lefutni, pedig kajakoztam, nem atletizáltam. A futás számomra csak a grund focik alkalmával volt érdekes, egyébként csak egy izzasztó baromságnak tartottam. Te milyen tevékenységeidet tartottad baromságnak régen, ma meg csinálod zokszó nélkül? Ha van, időd örömmel olvasnék egy két storyt :), kérlek, ne fogd vissza magad.

Mielőtt még azt gondolnád, hogy azóta megvilágosodva más emberként lefutom heti szinten a fél maratont, tévedsz. De van, amikor a meggyőződésünket fel kell adnunk egy magasabb rendű célért. Talán elhivatottságból, példamutatásból, vagy, mert a csapatodért tennél valamit, vagy magadnak akarsz bizonyítan? Bizonyára ismerős folyamat ez számodra is, és ha kicsit megkaparod, a felszínt találsz hasonló történetet az életedben.

Így történt meg, hogy a tavaly novemberi Bécsi futásra

beregisztráltunk Évával. Kemény elhatározás volt, de meghoztuk a döntést. Vajon mi történik, ha kitűzöl egy célt? Meg kell tervezned, hogyan hajtod végre. Hogy ez minket ösztönözzön, nyomtunk egy Live videót a csapatnak, kihirdettük a döntésünket, és a célunkat. Ha van sport béli tapasztalatod, a kezdés, az elindulás nem könnyű, kivéve, ha célod van vele, mert akkor, ha tetszik, ha nem végig csinálod.

Mi történt, lefutottátok a tervezett távot?

Kérdezheted jogosan. Naná!  Elárulom élmény volt. Na, nem a hajnali felkelés, egy majdnem átmulatott éjszaka után. De fantasztikus volt néhány száz őrülttel együtt bemelegíteni és elindulni a rajt felé. Hajnal fél 6 Bécs Donau park, ha voltál Bécsben, akkor képben vagy, ugyanis ott van a Donauturm 252 m magas kilátó tornya, ahol kávézó és pompás kilátás várja a vendégeket. Aztán jött a Start, a kezdeti lendület sokaknál néhány 100 méter után alábbhagyott, de becsületére legyen mondva mindenki teljesítette a távot, lehet, hogy sétálva, van, aki alig élve, de mindenki végigment. Mi a felső középmezőnyben végeztünk első futó versenyünkön, jó érzés volt fárasztó, de jó.

Amikor kitűzöl egy célt, hiszel, benne megteszel mindent, dolgozol érte és eléred az mindig egy felemelő érzés. Előfordult, hogy tele volt a …. futással, legszívesebben elfelejtettem volna. De akkor mi lesz utána?

Na de hol a BMW a történetből, kérdezheted jogosan

 

A történetnek még nincs vége, a Lavylites tulajdonosa megint kitalált valamit, és ez összefügg a legújabb célunkkal a BMW-vel, ami a cégünk Juliusban elindított autó programja.  Ahhoz hogy elérjük újabb célt tűztünk ki. Az egyik hogy rendszeres munkával fejlesszük a futásunkat, hogy egy hosszabb távot tudjunk teljesíteni, az idei évzáró hétvégi Lavylites rendezvényen. Gondolom kitaláltad, hogy ott is lesz egy Morning Light Run program.

Másrészt a BMW program teljesítése

is egy rendszeres következetes munka eredménye. A futásedzés felkészülés, minden nap erre fog emlékeztetni minket. A felkészülésről és az eredményekről fogunk élőben, fotókon, és cikkekben beszámolni.

Ha érdekel, hogyan teljesítjük, a saját kihívásunkat kövess minket a facebook oldalunkon, vagy a weboldalunkon.

Hit a győzelemben

„Nem válsz győztessé egy éjszaka alatt, sőt, talán évek alatt sem – ehhez idő kell… El fogsz veszíteni versenyeket, és ezt el kell fogadnod, tanulnod kell belőle. De el kell hinned, hogy a következőt megnyered, tudva azt, hogy talán benne van a bukás lehetősége is. Soha ne add fel a hitedet abban, hogy egy nap győzni fogsz.” (Paula Radcliffe, hosszútávfutó, a maratoni táv jelenlegi világcsúcstartója, 2:15:25-ös idővel)

Morning Light Run Bécs
Morning Light Run célban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barátsággal   Éva és Karesz

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top