Technológia evolúciója 

 

Korábban már írtunk arról, hogy egy-egy technológiai fejlesztés milyen viharsebesen alakítja át az életünket. Gondolj csak a digitális forradalomra!

De ha visszaugrasz képzeletben a 15. századba, akkor annak a folyamatnak a kezdetét láthatod, ahogy a könyvnyomtatás nevű találmány éppen elkezdi átalakítani Európában a tudáshoz való hozzáférést.

A fellendült információcserével tudományos forradalmat hozott el, és olyan folyamatokat indított be, amelyek teljesen átalakították a tudományt, a gazdaságot és a társadalmakat.

Akár hiszed, akár nem, még az élő szervezetek evolúciójában is vannak olyan áttörések, amikor egy frissen „feltalált”, új megoldás átrajzolja az élővilágot. A ma élő növények 90 százalékát a virágos növények teszik ki.

Párszáz évmillióval ezelőtt még harasztok és toboztermő növényekkel borították a Földet, majd hirtelen tarka-barka, virágzó vidék lett belőle, miután 150 millió évvel ezelőtt megjelentek az első virágos növények. Mi a virágzó növények sikerének és sokféleségének titka? Charles Darwin még „gyalázatos rejtélynek” nevezte ezt a kérdést.

Ma az tűnik a valószínű magyarázatnak, hogy a virágos növényeknek sikerült a genomjukat, azaz a genetikai anyagjukat lecsökkenteniük. Így kisebb sejteket tudtak építeni úgy, hogy közben minden, az élethez szükséges tulajdonság megmaradjon.

Pont mint az adathordozók egyre csökkenő mérete manapság, nem? A sok-sok apró sejt aztán a szén-dioxid nagyobb mennyiségének felvételét tette lehetővé, azaz a virágos növények hatékonyabban tudtak működni, mint a többiek.

Az élet útja a folyamatos továbbfejlődés és innováció. Ami jó, ami működik, az szinte magától terjed, és átalakítja a világot. Szerencsések vagyunk, hiszen a Lavylites-kreációk kapcsán ezt közvetlen közelről is megtapasztalhatjuk.

Tudtad? A legfrissebb trendkutatások szerint 2020-ra már nem a nagyvállalatokra, hanem újra a kisebb, emberléptékű cégekre lesz érdemes figyelni, mert egyre inkább nekik áll a zászló. Az online világban ugyanis ismertté válhat még egy garázscég is.

Emberek százezrei elérhetők fillérekből akár egy YouTube-csatornával is. Televíziós hirdetéseket csak az igazán nagy forgalmú cégek engedhetnek meg maguknak, az interneten azonban egy autentikusan kommunikáló magánszemély vagy cég akár hirdetések fizetése nélkül is népszerűvé válhat.

Ez az, amit a network marketingben dolgozó emberek már régóta jól tudnak: hogy a személyes jó tapasztalatnak és egy-egy hiteles megnyilvánulásnak nagyobb ereje lehet, mint a jól felépített, profi marketingkampánynak.

A kisebb cégeknek vagy kisebb csapatoknak ráadásul az is előnyük, hogy mindig gyorsabban és rugalmasabban tudnak reagálni, mint egy mamutvállalat.

Fogékonyabbak az innovációra, és érzékenyebbek arra, hogy merre tart a világ körülöttük.

Az ajánláson alapuló értékesítés ebből a szempontból komoly lépéselőnyt élvez – hiszen nincsen más olyan értékesítési forma a világon, ami ennyire közvetlen kapcsolatot ápolna a vásárlókkal.

Még egy fontos trend, ami már egy ideje megfigyelhető, hogy a vásárlóknak világszerte egyre fontosabb a vásárlói élmény. Az, hogy milyen benyomások érik őket onnantól kezdve, hogy elkezdtek érdeklődni egy árucikk iránt, egészen odáig, hogy használják a megvett terméket.

Úgy gondoljuk, hogy ilyen szempontból a network marketing verhetetlen. A hálózatépítőktől olyan figyelmet kapnak az érdeklődők, olyan emberi jelenlétet, ami sokkal több, mint a termékeladásra hajtó cégek látszólagos emberközpontúsága a profit érdekében.

A valódi találkozás közvetlen élmény. Nem chat-botok, hanem emberek kommunikálnak, és ami ennél is több: belenéznek egymás szemébe. Egy ilyen beszélgetés akár sorsfordító is lehet – de az biztos, hogy mindig jó és fontos élmény.

További információkért kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, , az Instán, vagy  Podcaston

Előre is köszönjük hogy megosztod az információkat az ismerőseiddel, barátaiddal és irigyeiddel!

Beszéljünk, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most!

Barátsággal

Éva és Karesz

Ui: legfrissebb üzleti promóciónkat ki ne hagyd! Itt éred el a részleteket

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top