Kóstoltad már a Haevyl Impulse-t ?

A tőzegáfonya előnyös hatásait az emberiség már évezredek óta ismeri és használja.  Az Amerikából származó tőzegáfonya rokona a kökénynek. Évszázadok óta használatos a gyógyászatban és a konyhában egyaránt. Angol neve a cranberry, eredetileg craneberry, amelyet daru (angolul crane) formájú virágairól kapta. A növényt gyógyhatása miatt Észak-Amerika minden részén termesztik.

Kóstoltad már a Lavylites Haevyl Impulse italkoncentrátumából készült üdítőt? Tudtad, hogy az egyik fő összetevője a tőzegáfonya? Ismered a növény egyedülálló képességeit? Bemutatjuk neked!

A tőzegáfonya ereje az érett gyümölcsében rejlik. A piros, keserű-savanyú bogyó magas C-vitamin- és antioxidáns-tartalmának és egy különleges tulajdonságának köszönhetően igazi szupernövény. Ez a sajátos tulajdonság pedig az, hogy ez a növény teflonszerű bevonatot képezve megakadályozza, hogy a húgyhólyag falára baktériumok tapadjanak.                           

A hagyomány szerint régen az áfonyabogyókat összezúzták, és sebek, illetve duzzanatok kezelésére használták; de alkalmazták még a C-vitaminhiány miatt fellépő, ínyvérzéssel járó skorbut kezelésére is.

És hogy miért értékes még a tőzegáfonya?

Tápértéke igen magas, és rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Ezen felül a tőzegáfonyának 3%-os a cukortartalma, 0,7%-ban pedig pektint tartalmaz, ami többek között a vércukorszint emelkedését lassítja.

Ma már kutatások támasztják alá, hogy a tőzegáfonya hihetetlenül jótékony hatást fejt ki a húgyúti rendszer fertőzéseinek kiküszöbölésében. Vizsgálatok bizonyítják, hogy napi fogyasztása – gyümölcslé vagy kapszula formájában egyaránt – lényege­sen csökkenti az ilyen jellegű fertőzések kiújulását.        

A tőzegáfonya ezen kívül nagyban csökkenti a húgyúti fertőzések időtartamát: kevesebb fájdalommal jár, csökken az égető érzés, a viszketés és az egyéb tünetek is. Persze súlyos esetekben nem helyettesíti az antibiotikumos kezelést, csupán kiegészíti azt.

Képes arra is, hogy szagtalanítsa a vizeletet, ami által ajánlatos mindazok számára, akik inkontinenciában szenvednek. De nem feledkezhetünk el magas C-vitamin tartalmáról sem, ami által véd a megfázás és a nátha ellen, illetve nagymértékben megerősíti az immunrendszerünket, ami ez által több kisebb és súlyosabb betegséget is képes leküzdeni.

Fontos tudni, hogy napi kétszer 2,5 dl tőzegáfonyalé már hatékonyan működik és fenntartja a vizeletkiválasztó rendszer egészségét.

Nem véletlen, hogy a tőzegáfonya a Lavylites Haevyl Impulse energiaszegény italkoncentrátumának is az egyik fő összetevője. Kóstold meg te is ezt a különleges ízű üdítőt!

További infókért, kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon, vagy az Instán, vagy  Podcaston

Hamarosan  újabb izgalmas hírekkel jövünk!

Ha tetszett a cikkünk, kérlek, honoráld a munkánkat egy megosztással – előre is hálásan köszönjük! 🙂

Keress bennünket bizalommal, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most! 

-“Élvezd az életet a fájdalomra ott a Lavyl”-

Barátsággal

Éva és Karesz

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top