Légy fókuszban!Tudtad, hogy a Lavylites Haevyl3.I kreációja mézet is tartalmaz?

Csak az ételeidet és italaidat ízesíted mézzel, vagy tudod azt is, hogy a természet ezen édes ajándéka milyen pozitív tulajdonságokkal rendelkezik?

A méz az ősidők óta az emberi táplálkozás része. Spanyolországi  „Arana barlang 16 ezer éves sziklarajzán egy „cromagnoni” ősember mézgyűjtő akciója látható. Őseink, a méhek fák odvaiba, ritkábban sziklahasadékokba épített viaszvárosait, kaptárait dézsmálták meg.

A mai természeti népek, mint pl. a busmanok, az Amazonas menti indiánok, amelyek nemrégiben  még kőkorszaki viszonyok közt éltek, a méhek termékeit a mézet, mint élelmiszert de egyben mint gyógyszerüket is fogyasztották és fogyasztják. Már a Krisztus előtti időkből is vannak feljegyzések a mézről és annak jótékony hatásairól.

A mézet a kőkorszak óta nem csak fenséges édesítőszerként alkalmazták, hanem különleges, kultikus jelentőséget is tulajdonítottak neki. Termékenységi rituálék, esküvők, temetések, varázslások elmaradhatatlan kelléke volt a méz.

Egy ilyen ősi termékenységi rituálé modern nyoma a mézeshetek kifejezésben maradt fenn.

Magyarországon már a honfoglalás előtti népcsoportok is foglalkoztak a méhészettel. A honfoglalás után 1019-ben zalavári adományozó levelében Szent István meghagyta, hogy az apátságot méhészetében senki ne háborgassa.

Magyarország minden történeti szakaszában nagy méztermelő országnak számított és számit ma is. Elsősorban fajtamézeinkről vagyunk híresek.  

Milyen fő összetevőkből áll a méz?

A méz négyötödrészt glükózból és fruktózból áll, és tartalmaz még: kalciumot, rezet, vasat, magnéziumot, mangánt, foszfort, káliumot, nátriumot, cinket és kis mennyiségben B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamint.

Baktériumölő hatása már régóta ismert és a középkorban is sokoldalúan használták fel. Fontos megjegyezni, hogy gyógyhatása csak a természetes eredetű méznek van, amely nem manipulált.

A méz kedvezően hat az izomzat és még a szívizomzat működésére is, jót tesz az emésztésnek, és vérnyomáscsökkentő hatása is ismert, valamint magas energiatartalma miatt jó a fáradtság és a szervezetet megterhelő betegségek leküzdéséhez.

A mézzel (illetve egyéb méhészeti termékekkel) való gyógyítás külön nevet is kapott: apiterápia.

Noha a mai ismereteink szerint a méz közel 70-féle gyógy- és fiziológiai hatással bír, mégsem javasolt mindenkinek a fogyasztása. Ha a virágporra vagy a méz bármilyen összetevőjére vagy allergiás, akkor még külsőleg se használd!

A méz pozitív hatásairól még sok-sok oldalon keresztül lehetne írni. Rengeteg könyv és cikk található ebben a témában.

Arról azonban nem szóltunk, hogy szerte a világon az antik időktől kezdve számos szokás és hiedelem fűződött és fűződik a mézhez.

Esküvői szokások és a méz

Esküvői szokások

A római és görög időkben például az ismerkedni vágyók mézes vizet küldtek a kiszemeltnek. Ha az elfogadta, azt jelentette, nincs akadálya az udvarlásnak.

A Távol-Keleten a mézeshetek kifejezést nem csak átvitt értelemben használták. A házasságot megelőzően a vőlegényt kemény éjszakai próbának vetették alá. A menyasszony meztelen testét mézzel kenték be, a vőlegény feladata pedig az volt, hogy ezt eltávolítsa. megj. (A fenti képen látottak alapján nem kis feladat lehet)

Európában számos helyen fűződik házasságkötéshez kapcsolódó mézes szokás: pl. a menyegzőt követően több helyen szokás, hogy méztartalmú nászbort itatnak a vőlegénnyel.

Magyarországon pedig, ha az udvarló fiatalembert a kiszemelt lány anyja mézes pogácsával kínálta, azt jelentette: szívesen lenne a fiú anyósa.

Ugyancsak magyar szokás, hogy sok háznál a karácsonyi vacsora első fogása a mézbe mártott fokhagyma, dió, illetve a mézzel ízesített ostya. Úgy vélik ugyanis, hogy a méz megédesíti az életet.

Miért fontos, hogy fókuszban légy?

Minden eredmény, ami létrejön az egy koncentrált odafigyelést, és munkát igényel. Kérdezhetnéd, hogy mi köze a Haevyl3.I-nek az esküvői szokásokhoz? Csupán annyi, hogy amikor esküvőre készülsz akkor is minden idegszáladdal a párodra és a menyegzőre figyelsz.    Fókuszált vagy.  

A hétköznapokban pedig, amikor munka, tanulás, vállalkozás, gyereknevelés kerül előtérbe, akkor is rendkívül fontos, hogy figyelmed fókuszált maradjon.

Haevyl3.I

A Haevyl 3.I kreáció összetevői révén, elősegíti, hogy fókuszban tudjunk maradni, amikor huzamosabb ideig szellemi munkát végzünk, vagy tanulunk.

Sokszor mondjuk azt, hogy maradj a jelenben. A Haevyl 3.I kreáció összetevői révén, elősegíti, hogy fókuszban tudjunk maradni, amikor huzamosabb ideig szellemi munkát végzünk, vagy tanulunk. Esti vezetésnél is sok esetben segített, hogy a figyelmünk ne csökkenjen. Sok előnyös tulajdonsága miatt rendkívül kedvelt terméke a Lavylites termékcsaládnak.

(Figyelem: a Lavylites-kreációk hatása nem azonos a bennük lévő összetevők önálló hatásával.)

Az információknak még nincs vége kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon, vagy az Instán, vagy  Podcaston

Hamarosan egy újabb információkkal jövünk!

Előre is köszönjük hogy megosztod az információkat az ismerőseiddel, barátaiddal és irigyeiddel!

Keress bennünket bizalommal, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most! 

Barátsággal

Éva és Karesz

„Élvezd az életet, a fájdalomra ott a Lavyl”

Mi ketten és a Lavyl

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top