Mi az igazság? Tényleg nehéz a hálózatépítés?

Mindenkinek van véleménye. Mindenki ért hozzá, és tudja az igazat akárcsak a fociról és a politikáról. Teljesen mindegy, hogy bármi köze lett volna az előbb említett témák bármelyikhez, ennek ellenére magabiztosan megmondja a tutit.

A vicc az egészben, hogy sokszor még igaza is (lehet). A hálózatépítésről is.                                Most komolyan mi az igazság? Valóban nehéz a hálózatépítés?

Kezdjünk egy össznépi szórakozással.

Ki ne ismerné? Tippmix?                                                                                                        A totó-ban van 1-2-x, azaz három esély a nyerésre. Elvileg. A profi fogadók szinte biztosra mennek. Vagy mégsem? A majdnem 100%-ra menni, az nem kihívás az igazi fogadók számára. Nincs rajta komoly haszon, azt még a „hülye” is meg tudja csinálni.

Mit tesz a profi, aki komoly hasznot/nyereményt zsebel be havi szinten fogadásokból? Egyik reggel a munkahelyén talál egy tippmixet és elhatározza, most aztán mindennap nyerni fogok. Tele leszek Zsével, mint szomszédban a Józsi?!

Nos, a többség így gondolkodik. Amikor a második héten is elbukta minden dugipénzét, akkor nekiáll hetet-havat összehordani, miért nem működik a fogadás. Neki. A Józsinak „szerencséje” van, vagy jókor kezdte, az elején, vagy sorolhatnám. Nem folytatom a szerencsejáték példát, nagy eséllyel többen már mosolyogtok.

Te is kipróbáltad? Én is……belebuktunk vazze 🙂

Odds-tippmix-hálózatépítés-szerencsejáték

Miért hoztam ezt a példát? Mi a valóság? Mi köze a példának az MLM-hez? Kezdjük egy gondolattal, ami mindenre igaz bármibe is vágod a fejszéd

A siker nem fogja lejjebb adni, ezért nekünk kell felemelkedni hozzá.

Akkor most könnyű vagy nehéz a hálózatépítés?

Elárulom, mindkettő igaz. Amennyiben üzletet akarsz építeni. Tartós eredményes üzletet, annak megfelelő jövedelemmel és szabadságával.                                                                        Amíg ezt nem döntötted el, addig szerencsejátékos vagy, ad-hoc eredményekkel.    Mint a tippmixben. Ugyanolyan esélyekkel. Sajnálom, jobb előbb, mint későn rájönni. Hidd el.

Miért nehéz a hálózatépítés?

Azért tűnik nehéznek, mert azt gondoltad könnyű lesz. Rövid kérdésem, a 40 éves munkaterv könnyebb? A biztos munkahely verziót, már Te magad sem hiszed el ugye? Remélem.

Milyen kérdések merülnek fel általában? Nem lehetne ez valahogy könnyebb? Miért pont MLM a módszer? Mások hogy tudják elviselni a sok Nem-et? Miért ilyen drága a termék, vagy szolgáltatás? Van még, az én ismerőseim nem olyanok és a ciki verzió…….ahh, bocsi most nem jut eszembe több kifogás.

Nagyon leegyszerűsítve kétféle ember van, az egyik hálás azért, ha kap egy lehetőséget, a másik az, aki örökké elégedetlen.

Ha nehéznek gondolod, akkor az is lesz. Sokan próbálnak úgy dolgozni, hogy ez könnyű és fél kézzel keresel pénzt. Ez finoman fogalmazva is félrevezető. Gondold csak meg, melyik könnyű munkát fizetik meg ilyen jól? Lehet, hogy gyanakodtál, de el akartad hinni.

Így működünk, szeretnénk a könnyebb és kisebb ellenállás felé haladva baromi jól keresni. Tippmix 🙂 Biztosan látod Te is nap, mint nap a különböző kattingatós, nézz meg egy két hirdetést naponta, meg tölts ki ezt-azt és kereshetsz 1-2-10 Dollárt naponta.

Soroljam még a sok-sok hülyeséget, amivel tényleg csak az amatőrök hiszik, hogy fel lehet építeni egy stabil és jól jövedelmező üzletet, életet?! Na nee! Hol van ezekben az üzlet?

A hálózatépítéssel éppen az a probléma, hogy elsőre roppant egyszerűnek tűnik, belapátolunk, néhány embert eladunk egy pár terméket, aztán hátradőlünk és dől a lé, ja és persze a többiek majd dolgoznak. Aztán jön az első pofon, hogy erre azért időt és energiát kell szánni, arról nem is beszélve, hogy nem is könnyű belapátolni azt a néhány embert.

Aki így gondolkodik egy üzlettel, vállalkozással kapcsolatban az persze az első legkisebb emelkedőnél gurul az árokba és már nincs is az üzletben. Feladja-belebuktam, és jönnek a megmagyarázások

Dolgos hétköznapok, vagyis stressz a köbön

Ritkán, még előfordul, hogy reggel, vagy délután belecsúszok egy dugóba. Ilyenkor jut eszembe ezek az emberek napi 1-2, vagy akár három órát is ülnek a kocsiban, vagy egyéb járműveken az otthonuk és a munkahely között. Vállalkozóként órákat töltöttem autóban, még emlékszem.

Mi az, ami nehéz a hétköznapokban? A munkahelyeken állandó szabályozás közepette folyamatos stresszben dolgozni mások terveit, céljait teljesíteni, vállalkozóknak a konkurenciával és a megrendelőkkel küzdeni. Könyvelőként az állandó jogszabályi módosításokat követni, a dátumok és a vállalkozó közötti présben élni.

Fiatalok és az idősebb korosztály a munkáért, munkahelyekért kilincselve a megélhetésért, munkáltatók szabályait és a nevetséges fizetéseit elfogadni. Szerintem ez a nehéz. Ha az ár és érték aránnyal meg vagy elégedve akkor ok, de mindenki panaszkodik. Akkor most mi is van?

Naprakész vagyok ezekben az információkban hallom, látom. És van változás szerinted a környezetemben? Pedig látják, hogy van más út is. De ez pont az az út, amire csak Te léphetsz rá. Csak te, és ha van, a pároddal együtt. Ebben senki más nem hozhat döntést.

Hol találkozol a kihívásokal?

A munka során már az elején sokan kreatív ötletekkel kezdenek dolgozni, általában hamar jönnek a kudarcok és ilyenkor szép lassan rájönnek, hogy ha van egy jól kitalált rendszer, ami működik azt nem érdemes felülírni. Ez a szisztéma, ami működik, már sok-sok éve nyilván fejlődik a technológia által, de bizonyos alapok nem változnak. Maximum felgyorsultak, ahogy az életünk is.

A hálózatépítésben az a szép, hogy ezerszer kipróbált módon lehet és érdemes végezni. Ezt talán a gyakorlatias és kreatív embereknek jelent többlet kihívást. Azonban bármi mással foglalkozol ugyanúgy tele lesz kihívással az életed, ezt sehol nem tudod megúszni.

Megkérdeztél már egy profit, aki fogadásokból komoly pénzt kaszál? Mennyi idő és pénz árán jutott el oda? Ami fontos, neki sem jön be minden.

Nehézségek között találhatóak a panaszok is, nekem nem segít a szponzorom, az ismerőseim nemet mondanak, lemondják a megbeszélt találkozót, nem hív vissza, nemet mond, és egyebek. Ez kérem a való világ, ilyenek az emberek, úgy általában. Hamar kiderül a nyers valóság és szembesülsz az emberi kapcsolataid nagy részével, és jellemző hogy többnyire nem pozitívan. Ilyenkor egy dolgod lehet, döntsd el melyik jobb? A megalkuvó pénztelenség?

Vagy a panaszkodást hátrahagyva néhány kényelmetlenséget bevállalva korrekt jövedelemmel kárpótolva sikeres vállalkozóként élni.

Borítékolható előre sok kudarc (máshol nem?), sokféle kihívás, ami csak előnyödre fog válni. Sokan vannak, akik nem a megfelelő dolgokra koncentrálnak az üzletük építése közben.            Mire gondolok? Jaj, nem jött el, pedig ha ez az ember itt lenne ……vagy, ahogy már említettem nemet mondott vagy nem jött el pedig megígérte.

Felejtsd el a nyávogást, belecsöppentél a való világba.  

Mindig arra helyezd a fókuszt, amit el akarsz érni, fejleszd a tudásod, tanulj, olvass, konzultálj. Ez fog előre vinni, ne foglalkozz a negatív történésekkel. Ezek természetes velejárói az üzleted fejlődésének. Megjegyzem, a hagyományos üzleti világban ugyan ezek a dolgok előfordulnak, csak ott legtöbb esetben nagyobb a tétje egy ilyen negatív eseménynek. Itt csupán csak annyi, beszélj egy másik emberrel és passz.

Ezek után felteszem a kérdést, hogy szerinted mi az igazság? Tényleg nehéz a hálózatépítés? Remélem kaptál néhány impulzust, ami segített néhány kérdést tisztázni.

Amikor már könnyűvé válik a hálózatépítés

A szépsége a hálózati marketingvállalkozásodnak, hogy a kudarcaidon túl egy sikeres és talpraesettebb embert fogsz a tükörben látni egy idő után. Ezt garantálom.

A kezdeti kudarcok után hamarosan magabiztosabb leszel, jönni fognak az eredmények, és ha akarod, ha nem, de vezetővé válsz, aki ezek után már másként fog látni az élet nevű játékban is sok mindent.

Vezető leszel, Te fogod mutatni az utat és csak mosolyogni fogsz, mikor visszanézel.
Kívánom ezt az érzést!

Köszi, hogy olvasol minket! Gyere vissza többször is! Sikeres 2020-at!

Előre is köszönjük, hogy megosztod a cikket az ismerőseiddel, barátaiddal és irigyeiddel!

További infókért, kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon, vagy az Instán, vagy  Podcaston

Keress bennünket bizalommal, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most! 

-“Élvezd az életet a fájdalomra ott a Lavyl”-

Barátsággal

Éva és Karesz

Tényleg nehéz a hálózatépítés?

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: telegram
Telegram
error:
Scroll to Top