Még van időm, hagyjál már!                                                                                                                              Eleged van a tunyulásból? 4.rész

Leggyakoribb okok, hogy csak elpufogtatott vágyaid legyenek, megvalósult célok helyett

Lehet, hogy téged is visszatart valamelyik?  Lejjebb találsz egy videót szerintem tisztába teszi a kérdést. 

Az első és leggyakoribb ok a célok kitűzésének hiánya

Hosszú évek teltek el annak tudatában, hogy tudom mik a céljaim, az élet azonban hamar rádöbbentett a realitásokra, így rájöttem ezek csak kósza kis vágyak, álmok voltak, igazi célok helyett.

Célok hiányában csak és kizárólag a sodródás, a pénteken már a hétvégi semmittevés utáni nyálcsorgatás, elég csak a facebook posztokat megnézni, a szabadság édes madara utáni sóvárgás az a néhány hét okos beosztása, hogy mindenre jusson is maradjon is élet megélése.

Nagy tévedés lenne azt mondani, hogy itt nincsenek célok, amik megvalósulnak, de ezek többsége az élet kihívásainak promt, azaz azonnali megfelelése az élet kihívásaira. Lényeg az, hogy alacsony elvárással nem lehet magasabb életminőségre szert tenni tartósan. Ezzel a törvény szerűséggel érdemes mielőbb szembenézni.

Második ok, sokan nem tudják hol is kezdjék el. Az elmúlt években (10-15) igen komoly mennyiségű anyag került fel a netre, és elég csak rákeresni a különböző felületekre, beírni, hogy célkitűzés, tucatszám fogsz a témával kapcsolatban videókat, előadásokat, írott anyagokat találni.

Az anyagok áttekintése után azonban érdemes mélyebbre menni a keresésben. Mitől is fog az a célkitűzés valóban működni? Ugyanis ha csak általánosságban és nagyvonalakban fogalmazzuk meg a kívánságainkat, az nagyjából annyit tesz, mintha annyit mondanál a taxisnak Delhiben, hogy vigyen egy szállodába. A tiszta, pontosan meghatározott, pengeéles céloknak van esélye megmozdítani az univerzumot és beindítani a teremtés erőit.

Következő, azaz harmadik ok a céljaid akadályozásában, ha a környezeted nincs tisztában a céljaiddal, és masszív vagy passzív ellenállás akadályoz. Párkapcsolat, család esetében fontos, hogy háttérben rendezett viszonyok legyenek. Párkapcsolat esetében pozitív együttműködésben is lehetnek komoly akadályozó problémák, lásd két dudás egy csárdában, ebben az esetben egy komoly megbeszélésre van, szükség ki milyen feladatot végez a célok felé vezető úton. Ez egy nagyon nagy téma, de a legfontosabb hogy Te, aki célt tűztél ki magad elé, ne legyen lelki vagy egyéb érzelmi gát, ami kizárja, hogy sikert érj el.

Negyedik ok a sorban, ami gátolhat a céljaid elérésében, hogy nincs egy részletes kivitelezési terved, tudod, olyanra gondolok, mint pl. a házépítés, én ebben dolgoztam 26 évig vállalkozóként, és hidd el nekem egy házat nem építettünk fel tervek nélkül. Ezek a tervek, nem egy nap alatt készültek el, mit, ahogy a ház sem. Ezen kívül mindig vannak menet közbeni problémák, nem is kevés. Készülj, fel legyél tisztában vele, hogy ez így működik.

Ne csak a célodat tervezd meg, hanem a lemondást, a fájdalmat is! Tervezz ez alap!

A következő, azaz ötödik oka, hogy ne érhesd el a céljaidat, az hogy nehezen vagy egyáltalán nem hagyod el a komfortzónád. Ahhoz, hogy más eredményeket érj el, mint eddig, másként kell cselekedned. Félre kell tenned bizonyos szokásokat, szempontokat, melyek nem szolgálják fejlődésed.

Utolsó hatodik akadályozó elemként fontos megjegyeznem, hogy még nem alakítottál ki a tartós siker megteremtéséhez szükséges szokásokat

„ A Győztes és sikeres emberek közös jellemzője, hogy olyan szokásaik vannak, amelyeket a vesztes emberek nem szeretnek megcsinálni!”

Ha bármilyen siker elvet alkalmazol az már előrelépés ahhoz képest, mintha semmit sem használnál. Azonban, ha tartós sikert és eredményt akarsz elérni az életed minden területén elengedhetetlen, hogy olyan szokásokat alakíts ki, amelyek folyamatos és tartós eredményt biztosítanak számodra!

Következő cikkben megtudod, hogyan tűz ki célt egy vérprofi üzletember, aki nem mellesleg benne van a világ Top 5 leggazdagabbjai között. Működő bevált szisztéma, akár Nálad is!

Itt a videó amit ígértem

Kérlek kövess minket a facebook oldalunkon 

Ebben a témában előző cikkeket itt találod 1  3

Sikert és Bőséget kívánunk

Vica és Karesz

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top