Mi lenne, ha megszűnne a biztosnak hitt állásod?

A legtöbb ember úgy van vele, hogy ha kikerül az iskolapadból, akkor arra hajt, hogy minél hamarabb bekerüljön egy jó munkahelyre, ahol aztán bebiztosítva magát nyugodt, jó élete lehet egészen a nyugdíjig. Ez azonban erősen múlt századi romantikus elképzelés, ha valaki ma ma még úgy gondolja, hogy van ilyen lehetősége.

Hadd meséljek néhány példát, a környezetemből, akár a Te ismerőseid is lehetnének Egyik ismerősöm egy nagy pénzintézetnél informatikai igazgató, legalább egy bő tízessel fiatalabb, ennek megfelelő korú srácokkal, ügyvéd praxisban dolgozó feleség, szép család jólétben, gondolod egyből. És ez így is van, kívülről. Talán még irigyled is. Értem, akkor nézzük kicsit részletesebben.

Szabadság? Amennyit a lehetőség megszab a munkahelyen, persze nem mindig akkor, amikor szeretné. Stressz, azt bőven méri a cég és a pozició, ebből adódóan egészségi állapotban kicsit rosszabbul áll, mint testsúlyban. Nap, mint nap úgy él, hogy tudja, néhány kés a háta felé tart, segítek, a helyét akarják.

Így szeretné? Azt gondolom nem, de nincs más lehetősége. (Biztos?)

Életszínvonal vagy életminőség ide kapcsolódó cikket itt találod

Nézzünk más pédát, egy huszonéves ifjú Titánt friss diplomával. Már itt-ott dolgozott már van, amit biztosan nem akarna csinálni, pláne nem annyiért. Felveszik, valahová helyettes vezetőnek nem keveset dolgozik, lelkes.

Persze mellette néha egy kis üzlet pluszban a barátokkal, mondhatni egész jól mennek a dolgok. Persze lakásra még nem tud összerakni pénzt, de elképzelése van hol és mit szeretne. Szeretne jól élni, tervezi a jövőjét.

Fél év után kezdi látni valami nem ok, de ez elmegy egy évig is akkor jön a derült égből villámcsapás, megszűnik a cég.

Na és akkor az ötvenesek!? Ők már megtapasztalhatták többször is milyen érzés amikor megszűnik a biztosnak hitt munkahely. 

Ők azok, akik már a munkahelyek mindennapos harcait kívülről vágják, több személyes harcot megéltek főnökkel, kollégával, már tisztában vannak a prosztata, a vérnyomás az ízületek kihívásaival. Többen már nincsenek az élők sorában a sok stressz, válások és az élet egyéb kihívásai elfogyasztotta őket.

Ők azok, akik szakmai tudásukkal helyre tudják tenni a dolgokat a cégnél. De ők azok, akiket egyik napról a másikra kiteszik miután jól kihasználták őket. Hiába markolják, a széküket akármilyen régóta dolgoznak azon a helyen.

No persze nem mintha ezt a stílusos elbocsátást nem ismerhetné bármelyik korosztály.

Nálad mi a helyzet? Mi tennél, ha megszűnne a biztosnak hitt állásod?

Ez nem is annyira elképzelhetetlen. Az az álomszerű elképzelés hogy biztos állásod van, ezt ma már csak a remeték gondolják, és sajnos néha rémálomba torkollik egy nap, mikor jön, egy nap beszólít a főnököd, hogy „kolléga, be tudna fáradni az irodámba?”.

Majd egy hosszas beszélgetést követően, megköszönik a munkád, majd ezzel búcsút intenek neked. Persze többségében egy szép reggel a biztonsági szolgálat kísér végig, amíg összeszeded a cuccod, aztán pá. Hidegzuhany

Ez lehet most lehetetlennek tűnik, de sajnos ez benne van a levegőben. Nem akarok vészmadár lenni, de nagy eséllyel csak idő kérdése, hogy megszűnjön jelenlegi munkahelyeden a most biztosnak hitt állásod.

Jön néhány fontos kérdés

  • Mi lenne, ha máról hónapra „munkanélkülivé” válnál?
  • Lenne másik stabil bevételi forrásod, amiből legalább annyi pénzed származna, amennyire szükséged van az életben maradáshoz?
  • Van alternatívád, hogy ha beütne a krach, akkor is probléma nélkül meg tudnál élni legalább 6 hónapig, de inkább egy évig gond nélkül?
  • Van(nak) olyan befektetése(i)d, ami biztosít számodra passzív bevételeket? 

Ha most kicsit görcsbeszorult a gyomrod, semmi gond, még időben vagy, hogy cselekedj és stabilizáld a jövőd.

De nézzük meg, mi lehet a megoldás?

Első és legfontosabb: el kell kezdened másképpen gondolkoznod.

Az, ahogy eddig tetted, illetve ahogy eddig cselekedtél, oda juttatott, ahol most vagy. Lehet, hogy már most tök jó életed van és egész elégedett vagy azzal, amit felépítettél, de szerintem mindig van feljebb és soha nem szabad hátradőlni. Nem egészséges, ha bólogatsz, tudom van már tapasztalatod.

Tehát a máshogy gondolkodás alatt azt értem, hogy sokkal tudatosabban kell a jövőd tervezni, irányítani. Minden egyes nap fókuszban kell lennie, hogy hova akarsz, mondjuk 1, 3, 5, vagy akár 10 év múlva eljutni.

És most, elérkezett az igazság pillanata!

Mi lenne ha?

Csak nem azt akarod mondani, hogy, keress egy MLM üzletet? Jaj ne már….

De igen! Gondolkodjunk egy kicsit együtt. Akár van munkahelyed akár egy vállalkozásod mindig harcban állsz vagy a főnökeiddel, vagy az alkalmazottakkal nincs nyugtod.

A konkurencia megint alád vágott, a megrendelő szívat, a pénz már megint kint van nem a zsebedben, és még sorolhatnám. Csak álmodozol arról, hogy végre nyugodtan élj azoknak a dolgoknak, amit szívből szeretnél csinálni. Egy pillanatra álljunk meg egy gondolatra.

Van olyan, ami megdobogtatja a szíved, amitől tudod, úgy elkezd remegni a gyomrod annyira szeretnéd? Nekem van, ezért kérdezem, mert tudom milyen érzés. Na, itt nem az Antalya all inclusive tengerpart csili-vili eszem iszom és verem a nyálam, hogy itt voltam típusú vágyra gondolok.

Szerintem tudod, mire gondolok. Nos ha van reális képed arról, hogy azt a meglévő munkáddal is meg tudod valósítani akkor hajrá ne is olvass tovább.

Őszinte leszek, rájöttem csak a pénz önmagában gyenge motiváció, ha nincs mellé megfelelő szabadság szögezve az ajtódra.

Miért MLM? Jaj, hagyjalak már, értem. Tudod erre csak azt tudom mondani küzdj tovább a melóhelyen és reménykedj, de ne rinyálj ha meghallod az MLM-et. 

Rég volt az első találkozásom vele, lehet még hátul gombolós voltál. Már évek óta vállalkozó voltam mikor először találkoztam az addig számomra ismeretlen fogalommal az MLM-el.

Akkora volt az arcom alig fértem be az ajtón, a végére azért annyiban szerényebb lettem, mivel az ember, aki tartotta a prezit annyit keresett vele, mint én akkor egy jó hónapomban. Szerencsés vagy, ha Te is olyan nyitott, vagy mint én, mert akkor elgondolkozol egy kicsit.

Én először a tanulást találtam meg benne nem a pénzt, ennek sok oka van, most nem mondom el, de ha rákérdezel, elmondom. Évek teltek el miután egy másik üzletben megéreztem a pénzt is. De most, tudom azt mondani, hogy milyen érzés, ha van pénzed és szabadságod is hozzá.

Ma már olyanokat keresünk, akiknek ott bent van egy remegés a gyomra tájékán, és hajlandó tenni, hogy az/ok megvalósuljanak. Nem árt tudnod, hogy ma már egy kiforrott szakma kezd lenni és kezdenek kikopni azok, akiket ha, kidobsz, az ajtón visszamászik az ablakon típusok. Tudom, rengeteg a kókler most is, persze hogy találkoztál már jó néhánnyal. Ennek ellenére, ma már, ez egy professzionális szakma kimagasló eredményekkel.

De egyet jó, ha tudsz, mielőtt belevágsz, tudd, a legnagyobb munkát magadon kell elvégezned a siker érdekében. Ezt hagyják ki általában. Amennyiben az életedben voltak sikereid, kisebbek nagyobbak, vagy akár kimagaslóak, akkor csak gondolj azokra vissza mit tettél meg azokért az eredményekért.

Minden rajtad múlik, vállald a felelősséget. Van más lehetőség!                                  Itt tudod megnézni mire gondolok

Az információknak még nincs vége kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon, vagy az Instán, vagy  Podcaston

Előre is köszönjük hogy megosztod az információkat az ismerőseiddel, barátaiddal és irigyeiddel!  

Keress bennünket bizalommal, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most! 

Barátsággal

Éva és Karesz

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top