Mit jelent számodra a szabadság?

Home / Blog / Mit jelent számodra a szabadság?

Mit jelent számodra a szabadság?

Szia! Gondolkodtál már ezen? Tudom, hogy ez egy nehéz és költői kérdés és általában így hirtelen nem is lehet átgondolni, hogy vajon mit jelent számodra szabadság? Engedd meg, hogy ezzel kapcsolatban egy sztoryt hadd mondjak el neked. Ugye, most tudjuk, hogy dübörög, a nyár augusztus van mindenki foglalt a gyerekek lefoglalják az egész családot, szülőket, nagyszülőket, nagymamákat, nagypapákat, nagynéniket, mindenkit lefoglalnak, gyakorlatilag dübörög a nyári őrület, a szabadság, a NAGy szabadság! Tulajdonképpen, számodra ezt jelenti a szabadság, vagy valami mást? Élőben jobban átmegy? Nézd meg a videót

Az elmúlt hetekben a vállalkozásunkkal kapcsolatban beszéltünk néhány olyan sráccal, fiatalemberrel, ismerősökkel, akik így a negyvenes korosztályhoz tartoznak. A beszélgetés során kiderült, hogy mindenki más-más területről érkezett, van, aki egészségügyi vagy valamilyen vállalkozás vagy egy cégnél alkalmazott vagy vezető beosztásban lévő tehát mondjuk azt, hogy szinte minden típusból van legalább egy képviselője a beszélgetésnek. Így a negyven körüli korosztályról beszélek. Mindenhol van egy, kettő, esetleg van ahol három gyerek is van, aki nagyon belehúzott, és arról beszélgettünk, hogy tulajdonképpen, ahhoz képest, ahogy Ők fiatalon, 20 éves korukban elképzelték az életüket ahhoz képest most hol tartanak. Beszéltünk arról, hogy milyen problémákkal küzdenek, hogy a vállalkozásban valaki nem tud a munkájából kiszakadni, reggeltől  estig megy a mókuskerék, aki alkalmazottként dolgozik, és hogy felelős beosztásban, az folyamatosan le van, terhelve fölülről nyomják, alulról is tolják, gyakorlatilag állandó présben van. Reggel, és este ül, dugóban napközben elintézi a rengeteg munkahelyi feladatot és este pedig jön a következő menet, hogy a gyerekekkel rohannak edzésre vagy egyéb dolgokat kell elintézni vagy másodállás satöbbi satöbbi. Tulajdonképpen mindegyik egy folyamatos pörgésben van. Azt kérdeztem tőlük, gyerekek ti ezt akartátok? Ez volt a kamaszkori álmotok, erről dumáltatok a haverokkal és a csajokkal? Tulajdonképpen így akartatok élni?

Így… akartok….. élni?  Azért kérdeztem és azért beszélgettünk erről, mert pont a saját példám jutott eszembe, aki mindig vállalkozó voltam, és hogy tulajdonképpen hányszor térültünk el életünk során attól a céltól, álomtól, amit kitűztünk magunknak fiatalon huszonéves korunkban. Az a fajta élet, amire vágytunk attól mindannyian baromira messze voltunk, vagy ők ugye vannak. Most amikor ezt beszélgetést folytattuk tovább, az derült ki a beszélgetésből, hogy már néhány éve itt hátul (koppints oda hátra a fejedre ) motoszkál bennük valami, hogy valami nem stimmel, mert senki nem azt az életet éli, amire vágyott. Mondjuk, úgy hogy nem ezt a lovat akartam, ahogy szoktuk mondani.  És pont egy üzlet kapcsán kezdtünk el beszélgetni és az derült ki hogy hiába indított az egyikük munkahely mellett vállalkozást, a másikuk teljes munkaidőben vállalkozó van, aki teljes munkaidőben alkalmazott vezetőként, de dolgozik másodállásban. Összegezve mindegyikük tolja a napi robotot, pörgeti a mókuskereket. Ha vállalkozó vagy hetekig-hónapokig tervezed, hogy el tudjál menni két hétre nyaralni megfelelő színvonalon, de közben azon rettegsz, hogy az alkalmazottak ne lopják ki a szemedet, ha az alkalmazott vagy az a probléma, hogy mivel egyre több a munkaerőhiánnyal küzdő cég, azt mondják, most ne mehetsz szabira, majd később. Amikor esetleg tudnak nélkülözni. Ezek élő példák, napi problémák ma a munkahelyeken. Nem akkor és úgy, ja és oda, mész szabadságra, amikor Te szeretnél, hanem amikor a körülményeid engedik. Ebbe a pénztárcád is jelentősen beleszól. Külső körülményeid határozzák meg a lehetőségeidet. Tovább beszélgetve a korosztályi problémákról kiderült, hogy nem a saját életüket élik. Fáradtak és hétről hétre azt figyelik, mikor esik le egy hosszú hétvége, ami hozhat egy kis kikapcsolódást, hogy utána tovább tudják pörgetni a mókuskereket. Csaknem ismerős számodra is?

A beszélgetés lényege az volt, hogy nem látják magukat 3-4-5 év múlva azon a területen, ahol most vannak. Egyszerűen nem akarják azt tovább csinálni, amit most, tehát váltani akarnak.  Ez azért volt érdekes számomra, mert én, aki világ életemben vállalkozó voltam, egy idő után én is ezt éreztem, annak ellenére, hogy a vállalkozói élet keretein belül azt éreztem, hogy szabad vagyok. De mégsem voltam az. Tudom, hogy Te, aki ezt a sorokat olvassa, neked is megvannak a korlátaid. A kérdés csupán az, hogy ezeket a korlátokat tűröd, azt mondod, ez rendben van, és abban bízol, hogy majd a következő munkahelyed, vállalkozásod, megadja számodra azokat a lehetőségeket, amire vágysz, hát ….. én azt gondolom eltérültél, de a Te dolgod.

Ha azonban úgy gondolod és érzed, hogy ezek a korlátok téged nyomasztanak, és már benned is munkálnak ezek a gondolatok, akkor tudd, hogy van egy olyan eszköz a kezünkben, amivel ki tudsz törni a korlátaidból és meg tudod valósítani a fiatalkori és jelenkori álmaidat, céljaidat.

Tetszett néhány gondolat? Előre is köszi hogy megosztod az ismerőseiddel.

Részletek érdekelnek? Keress minket Most! Itt érsz el minket 

Barátsággal

Éva és Karesz

 

 
error: