Tudom, hogy félsz tőle

Emlékszel, amikor a Timberlake által alakított Will fiú rohan az anyja felé, este az üres utcán? Megvan? Lopott idő, beugrik a story? Rohannak egymás felé, de már nincs ideje adni időt a sajátjából. Egy pillanat és kész, elment egy élet, elfogyott az ideje.

Tudom, mit gondolsz ebben a pillanatban, most nem vagy a film hatása alatt, de akkor azért becsúszott egy kicsit oda a tarkó mögé az érzés. Tudom, hogy félsz tőle, csak nem veszed komolyan. Pedig…

Pontosan tudom, hogy mitől félsz, pontosabban, hogy mitől rettegsz. Én is félek, ugyanúgy, mint Te. Az idő rohan és előbb utóbb csinálni fogok egy számvetést valószínűleg Te is fogsz, amikor eljön az ideje

Tudod mitől tartok, minden héten, de lehet, hogy naponta eszembe jut mi lesz az eredmény- és attól tartok, hogy tele leszek megbánással. Hallottad már biztosan, hogy az ember nem a hibáit bánja meg, hanem azt, amit kihagyott.

Az idő rohan, észre sem veszed, hogy telnek a hetek, hónapok, és közben naponta tucatjával hozod a döntéseket, még ha nem is veszed észre.

Amit ma csináltál, vagy amit éppen most csinálsz, dolgozol, vagy haverokkal beültél sörözni, azzal minden más lehetőségre nemet mondtál.

Nyilván erre azt mondod, persze mennek a napok ilyen az élet.  Halogatunk, legyintünk.

Megnyugtatjuk magunkat hogy majd holnap, majd jövő héten, ja, és a kedvenc a legközelebb elvégezzük, megcsináljuk azokat a dolgokat, ami a céljainkhoz vezet(ne).

Ezekből a holnap megcsináljukból, meg a majd legközelebbekből, jönnek össze az évek, amik elmúlnak, és ezekből áll össze az élet, ami letelt élet lesz, nem megélt!  

Amikor a számvetéskor visszatekintesz, végignézel a döntéseiden, hiányozni fognak a nagy egészből azok a puzzle darabok, amik a céljaid, álmaid lettek volna.

Az idő kegyetlenül fogy, nem tudod vissza forgatni, mint a Perzsia hercegében az idő homokját.

Az idő fogy és vele fogynak az esélyeid a teljes életre, az élményekre, amire talán nem is olyan régen rajongásig vágytál.

„Nincs majd később!”  van itt valami a számodra mert érted miről beszélek   

Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! (...) Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.

Ha arra vágysz, hogy lakóautóval járd körbe Európát, vagy végigmotorozd a történelmi Magyarország kanyargós útjait, akkor vágj bele és most kezd el szervezni. Szerezz élményeket. Ne várj

Ha fejlődni szeretnél, anyagilag elugrani a statikus állapotról, akkor nézz, bele az információkba ne halogass. Kérd el, tájékozódj, szívd fel az információkat és jövőre bátran bevállalhatod a céljaid teljesítését.

A most megszerzett információkkal, tudással megszerezhető potenciális bevételekről örökre lemondasz, ha ezt kihagyod.

Ha azt ígérted a gyerekednek, hogy ott leszel a fellépésén, vagy a versenyén, akkor fejezd be a munkát és legyél ott és töltsd vele az időt, addig, amíg ezt megteheted.

Az idő fogy, és ami elmúlt azt örökre elfelejtheted, mert kihagytad.                                      Bánni fogod, nem most, majd……..

Az elmúlt 33 év során minden reggel belenéztem a tükörbe, és megkérdeztem magamtól: "Ha a mai lenne az életem utolsó napja, azzal szeretném vajon tölteni, amit ma csinálni fogok?" És valahányszor a válasz túl sok napon át volt "nem" egyhuzamban, tudtam, hogy valamin változtatnom kell...

Talán te is attól félsz, amitől én, úgyhogy fogjunk össze és csináljuk, amit csinálni kell-, Tűzd ki, dolgozz meg érte és élj!

Felejtsd el a majd holnapokat, mert az időd nem végtelen

Ha tetszett a cikk, kérlek, honoráld a munkánkat egy megosztással – előre is hálásan köszönjük! 

További infókért, kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon, vagy az Instán, vagy  Podcaston

Keress bennünket bizalommal, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most! 

-“Élvezd az életet a fájdalomra ott a Lavyl”-

Barátsággal

Éva és Karesz

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
error:
Scroll to Top