Őszinte leszek nem lesz könnyű de…

Nagyjából két hét telt el azóta, hogy megírtam meg ennek a cikknek az első részét.

Annyira szerettem volna kiírni magamból azt a pár hónapot, ami alatt egy teljesen új világba cseppentem bele. Ez az érzés hasonlít arra, amikor fiatal huszonévesként eldöntöttem, nem leszek alkalmazott sehol.

Kárász életű próbálkozásaim az alkalmazotti létben pontosan arra voltak jók, hogy teljesen biztos lehessek ebben az érzésemben. Ez az óta már történelem tele tűzdelve, kudarcokkal, bukásokkal, sikerekkel, sok rossz és sok jó döntéssel. Visszatekintve a bukások okaira, mert hiszen ezekből tanul az ember, ha okos, és figyel, hogy a következő időszakban már figyel azokra a jelekre, folyamatokra ami miatt az előző buktatókon elesett. Visszatekintve az ilyen bukásoknak megvolt az oka, egyrészt az önfejűség, ez nagy-nagy hiba, a megérzés alapú vállalkozásépítés ma elképzelhetetlen egyetlen kontrollként. Nem mondom, hogy minden esetben sikertelen, de ez egy kicsit lottójátéknak tűnne a mai vállalkozói környezetben.

A másik probléma és ennek tulajdonítom a fő okot tulajdonképpen a lehetőség hiánya, hogy megtanuljuk a vállalkozást, mint szakmát. Nekem azt mondták annak idején legyen egy jó könyvelőd és passz. (Hozzáteszem, senki nem volt a környezetemben azelőtt vállalkozó, tehát ne is gondolj az anyatejes lehetőségre). Nyilván az elmúlt jó néhány évben, ezek a hiányosságok megszűntek, jobbnál jobb, vállalkozást segítő, tanulási lehetőséget biztosító cégek alakultak és ma már nem lehet akadálya annak, hogy aki vállalkozásra adja a fejét, ne tudjon tanulni, vállalkozói tudásban fejlődni. Pontosan ez az, ami a lényeg, ma már nincs akadálya, hogy megtanuld és kitűnj a területeden, azok közül, akik nem hajlandóak megfizetni ezt az árat, vagy pedig nem ismerték fel, hogy ez létfontosságú a jövőjükre nézve.

Ha azt mondanám új területre tévedtem, hülyeséget mondanék, mert kerestem már kutattam a lehetőségét, hogyan miként lehetnék hatékonyabb a vállalkozásunkban. Pár hónappal ezelőtt tudatosan kezdtem el keresni az új irányt. Hamarosan ott találtam magam egy óriási információ halmaz közepén, tucatnyi emailt olvasva órákat töltve napi szinten a tanulmányok, PDF-ek, videók megnézésével. Hetek teltek el, és egyre jobban azt éreztem, hogy hangyabolyba nyúltam. Ha egy online anyag vagy könyv úgy láttam érdekes lehet, megvettem. Kezdtem, egyre jobban bezsongani, hogy fogom én megtalálni azt az utat, azt a mondjuk így rendszert, vagy  technológiát, amivel meg tudom valósítani azt a célt, amit kitűztem. A mai információ dömpingben azt gondolom, egyetértesz velem abban, hogy nem egyszerű.

Az hogy online marketing, így ez nagyon tág fogalom, de ha tudod, mit akarsz, hagyatkozz a megérzésedre, nekem sokszor bejön. Mire gondolok itt?  Azt gondolom, viszonylag hamar el lehet jutni a nulla információról oda, hogy be tudd skálázni kik ma a legjobbak szövegírásban, hírlevél szolgáltatásban, online marketing rendszerek felépítésében, üzleti marketingben, és még sorolhatnék néhány területet. Természetesen beszéltem néhány számítógépes programokban nekem Gurunak számító szakemberrel, mit hogyan érdemes összerakni, olyanokkal is, akik már elkezdtek online vállalkozni, illetve az offline tevékenységüket tovább fejlesztve online is dolgozni. Sok-sok különböző applikációt mutattak menet közben, tanácsokat minden irányból. És ott álltam három-négy hónap után, hogy sok mindent tudok elméletben, de még sehol a start.

Hamar rájöttem, hogy két irány van, vagy a kezemben tartom az eseményeket és abszolút részese leszek a rendszer felépítésének és alkalmazásának, vagy kiengedem a gyeplőt a kezemből, profik kezébe adom, és csak osztom az instrukciókat és hajtom őket hogy töbre többre! A másodikkal két probléma van, az egyik hogy kiválaszd a megfelelő csapatokat, hogy a részfeladatokat a legjobbak végezzék el, ez mind szép, de azt találtam, hogy nem alkalmasak rá! Tudom ez mellbevágó, hogy ilyet ki merek mondani. Tudod, miért? Azért, mert egyikük sem ért a Network Marketing  nyelvén. Volt egy két szövegíró, akikkel találkoztam, beszéltünk az üzletünkről, mit szeretnénk kommunikálni stb. stb., sorolhatnám még a részleteket, de eredménytelenül zárult minden ilyen megbeszélés.

Nem értik, nem tudják, nem alkalmazzák. Csak technikailag jók és minden másban, ami marketing, értékesítés stb.  A mi üzletünk emberi üzlet, élő hús- vér, érző emberekkel, napi gondokkal, örömökkel, vágyakkal történésekkel, megoldáskereséssel. Ebben sajnos a kiszámított profi marketing nem működik, ha tetszik, ha nem. Az már másodlagos kérdés, hogy ha így akartam volna elkezdeni megépíteni egy rendszert, jobb, ha egy jóképű összeget mellé kötök az oldalamhoz, havi kiadásként. Nem ezt választottam, nyilván rájöttél. Tudod, mit mondok, örülök  neki. De hadd mondjam el a story lényegét. Ilyenkor mondja a párom, nincsenek véletlenek, csak tudd, mit akarsz, mit keresel, és hagyd, ne görcsölj, meglesz a megoldás. Úgy is lett, és én, aki hónapok óta kutattam kerestem nem találtam meg az igazi utat, egyik nap mutat a párom egy könyvet, hogy ezt megrendeli nekem. Ő találta meg a megoldást. Tetszett a könyv címe a bevezetője. Volt egy olyan érzésem ez az, amit kerestem. A cím alapján rákerestem további információkra, mondanom sem kell több órán át néztem a videókat, és igen tudtam, hogy ez az, ezt kerestem.

Nyilván tudod, hogy még ez nem jelent semmit, az igazi munka csak most kezdődik, hiszen most csak addig értem el, hogy eljutottam a nulla, a kezdő pontra. Számomra már ez is egy nagy eredmény volt. Egy következő bejegyzésben el fogom mondani az eddig eltelt időszak nehézségeit, kihívásait, volt bőven, de és itt a lényeg elmondhatom, hogy működik!

Mivel foglalkozunk? Nézz bele a részletekbe, nyilván a lényeg a háttérben bújik, és csak akkor kerül elő ha akarod tudni.

Az információknak még nincs vége kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon, vagy az Instán, vagy  Podcaston

Hamarosan egy újabb infókkal jövünk!

Előre is köszönjük hogy megosztod az információkat az ismerőseiddel, barátaiddal és irigyeiddel!

Keress bennünket bizalommal, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most!

Barátsággal

Éva és Karesz

 

 

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top