Mindennapi történeted

Rövid kis történet

A történet egyik szereplője egy felnőtt és egy kis utazó. A kis utazót képzeld el egy tiroli bőrgatyában és egy Merrell túrabakancsban, szeplős, és vigyor ül az arcán. A felnőtt álma egy hegy csúcsán volt, úgyhogy neki is ugrott a kapaszkodásnak. Ismerve a hegyeket, tudod, minél magasabbra érsz, annál meredekebbé válnak. Hamarosan a mi felnőttünk, kifáradva lerogyott és pihegett a bokor árnyékában. A kis utazónk egyszer csak énekelve, megjelenik, észrevéve a felnőttet, megkérdezi, tőle mi a fenét csinál itt? A felnőtt válaszolt, mászik felfelé a hegy csúcsára, a kis utazó ránéz hogy-hogy, mikor itt heverészel? Persze, csak egy kicsit megpihenek, mert igen nehéz feladat felmenni a hegycsúcsra. De hát, ha a csúcsra akarsz menni, miért cipeled azt a 20 kilós, kövekkel teli zsákot a hátadon?

Miféle zsákot kérdezi a felnőtt? Azt, ami a hátadon van, feleli a kis utazó. A felnőtt hátranyúl és meglepetten veszi észre, hogy tényleg ott van egy nagy zsák a hátán. A kis utazó kérdezi, tőle ezt tényleg cipelni akarod a hátadon? Eszem ágában sincs,- akkor dobd le a hegyről. Azon nyomban ledobta, és megkönnyebbülve frissen robogott tovább a hegy csúcsa felé. Azonban tudjuk milyenek a hegyek, akárcsak az élet, egyre erősebb kaptatók jönnek, és felnőttünk már szinte kúszva haladt, eztán kiterült, fáradtan az út szélén. És mit gondolsz ki ért oda hamarosan danolászva, fütyörészve?

Igen, igen a kis utazó érte be a felnőttet. Hát te mit csinálsz itt? Felnőttünk továbbra is a céljáról beszél neki, hogy a hegy csúcsa felé tart, de nagyon elfáradt, és egy kicsit megpihen. Erre a kis utazó megkérdezi tőle, miért egyensúlyozol a fejeden egy hatalmas sütőtököt? Miféle tököt kérdezi meghökkenve a felnőtt,-hát azt a, ami a fejeden van! Jó nehéz lehet, mondja a kis utazó. Felnyúl a feje tetejére a felnőtt és meghökkenve veszi észre a hatalmas sütőtököt a fején. Elkezdi vizsgálgatni és töpreng, hogy vajon mióta cipelheti magával. Meg akarod tartani, vagy ledobod a fenébe, kérdezte türelmetlenül a kis utazó!? Eszem ágában sincs megtartani mondta a felnőtt.

Akkor dobd le, MOST AZONNAL! – mondta türelmetlenül a kis utazó. A felnőtt lehajítja a hegyről a tököt. Abban a pillanatban fel is ér a hegy tetejére.

Rád mekkora súllyal nehezedik a félelem, tök alakjában, és mennyi megbánást cipelsz a hátadon, magaddal a múltadból miközben az álmaidat kergeted?

Félelem és megbánás, ez a két lator, ami oly nagymértékben felelős a bénult tehetetlen állapotodért. Napokon, heteken, keresztül gondolkodtam azon, vajon mit fognak szólni az emberek, pl. Te, hogy ilyen cikkeket írok az üzleti bejegyzéseimmel nyitott könyvvé válok mások szemében. Lassan-lassan rájöttem, aki kinevet, vagy akár elítél, az csak magáról állít ki bizonyítványt. Évekig tartott lerakni a hátamról, a fejemről a súlyokat. Honnan hoztam? Ki tudja, de nehéz volt! És mit változtattam? Ó ne hidd, hogy felértem a hegyemre, még nem! De van egy tanácsom, biztos hallottad már, vagy olvastad néhányszor.

„Ma van az életem hátralévő részének első és utolsó napja”

Milyen az első nap érzése?

Amikor új munkahelyen kezdtél, minden pozitív volt, érdekes, mindent tudni akartál, mindenkit megismerni, és mindenkire mosolyogtál. Aztán jöttek az apró kiszúrások, a fizetésemelés elmaradt, nem kaptál jutalmat, és sorolhatnám. Valahogy kialudt benned az első nap szenvedélye.

Emlékszel kedveseddel az első randevúdra? Ezerrel vert a szíved, szinte dadogtál az izgalomtól, haza sem akartál menni a randiról, érezni tovább az illatát inni a szavait. Aztán jött a folytatás, az évek, és lehet, hogy elfelejtetted az évfordulót, esetleg meggondolatlanul mondtál valamit, sorolhatnám még. Lassan eljutottál oda, hogy elkezdtél terheket cipelni.

Emlékszel, mikor a gyereked először felállt? Ebből a gyerekből focista lesz! Mondtad, aztán amikor századszorra állt fel már nem volt ilyen izgalom benned. Aztán előfordult, hogy lógott egyet a suliból az sem érdekelt, esetleg mondtál olyat, hogy most hagyjál olvasni, vagy nem látod milyen fáradt vagyok?

Ugye igazam van? Legyél őszinte magadhoz!

Mi lenne, ha megpróbálnál újra az első napi hozzáállással kezdeni egy napot? Úgy mennél be a munkahelyedre, és így is végeznéd a munkádat!

Ha párkapcsolatban élsz, próbáld ki az első nap érzését, tégy úgy, mintha az első randira készülnél. Ne gondolj a tegnapi vitára, dobd le magadról! Csípd ki magad, vagy vegyél, virágot tégy úgy mintha, és éld át újra! Megéri…

Tudom a gyerekkel kicsit nehéz, hiszen a fejedre nőtt, de szeresd úgy, mintha most pillantanád meg először. Lesz meglepetés biztos lehetsz benne, de az érzés megmarad benne, mint egy lenyomat!

A szíved lenyomata.

A mondat második fele, miszerint „ma van a hátralévő életem utolsó napja”, mi ez, ha nem felhívás a cselekvésre?! A sürgősség beállítottsága. Mit tennél, ha csak 24 órád maradna? Bezzeg akkor nem halogatnál semmit. Hazaérve a munkádból, felbosszantana, ha a kutya megrágta a szőnyeget, vagy a gyerek sárosan jött haza? Biztosan a TV kapcsolóval babrálnál, ha a gyereked kérdezne valamit? Ha 24 órád maradna az életedből, akkor szülőként bármit megtennél, amire a srácok megkérnek, még arra a játszótérre is levinnéd őket, amit utálsz,(mert olyan fontos dolgod lenne pedig). Akkor tedd meg most, ez az utolsó napi hozzáállás sürgőssége.

Ha az utolsó napod tudatában kelnél fel és mindent másképp akarnál csinálni, akkor nagy bajban vagy, mert ha be sem akarnál menni, dolgozni, akkor rossz helyen vagy, mert csak a pénzért vagy ott. Elherdálod az életed potom kis pénzért. Ha a munkád egyben a hobbid az életed része, akkor biztos bemennél dolgozni utolsó nap is. Rengeteg állás létezik,(szó szerint) ahol sokat kereshetsz. ÍGY IGAZ! De keress inkább olyan munkát, amiben kiteljesedhetsz, az életed túl értékes ahhoz, hogy elkótyavetyéld holmi középszerű dolgokért. Ha nem valósítod meg a régi, vagy új álmaidat, akkor egy pici mindennap meghal benned. A folyamat nyilvánvalóan lassan megy végbe szinte észrevehetetlenül, úgy hogy észre sem veszed, hogy egy két lábon járó zombivá váltál, aki létezik ugyan, de nem él teljes életet.

Cselekedj még ma annak érdekében, hogy ezen változtass! Cselekedj most! Ez az utolsó napi hozzáállás.

Változtass! Van itt még valami neked, ha nem rohansz…..és érdekel, nézd meg ezt

Az információknak még nincs vége kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon, vagy az Instán, vagy  Podcaston

Hamarosan újabb infokkal jövünk!

Előre is köszönjük hogy megosztod az információkat az ismerőseiddel, barátaiddal és irigyeiddel!

Keress bennünket bizalommal, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most!

Barátsággal

Éva és Karesz

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top