Tudtad, hogy a 98,6%-a a kukában végzi?

Tudjuk, hogy nem elég gondolni rá, nem elég álmodozni róla, és az sem elég, amikor egy borgőzös estén könnyes szemekkel fogadkozol, hogy márpedig sikeres leszel, ha a fene fenét eszik. Dagobert bácsi egy ruppotlan kiscserkész lesz hozzád képest, mert Te most elhatároztad! Vagy mégsem? 

Mekkora esélyt adnál a sikernek, amikor ilyen, vagy ehhez hasonló alapokkal indulnál?

A siker mindig egy erős elhatározással, és erős érzelmi töltéssel indul,….általában.    Nézz körül a világban, végtelen számú példát láthattál csak az elmúlt 1-2 évben nagyszerű emberi eredmények születtek. Ezek az eredmények ugyancsak egy hozzád hasonló ember fejében pattantak ki csupán gondolatként, de lépésről lépésre végigvitték a folyamatot. Tisztázzuk, miért buknak el a nagy fogadalmak már az első napokban, hetekben?

Jellemző időpontja a nagy fogadalmaknak az év vége, év utolsó napja, de mindannyian ismerjük a jövő hónaptól nekiugrok, a hétfőtől elkezdem a fogyókúrát, a nyelvet tanulok kezdetű soha meg nem valósuló levegőbe mondott és elszálló fogadalmakat. A statisztika nem hazudik az ilyen fogadkozások 98,6%-a a kukában végzi!

Az azonban tény, hogy bármelyik pillanatban hozhatsz egy döntést, hogy megváltoztatod az életed. Ehhez csupán egy határozott döntésre van szükséged.

Nincs is ebben semmi titokzatos: minden olyan eredmény, amit magad körül látsz, ha szétnézel a világban, valamikor csupán „őrült” terv, merész álom volt valakinek a fejében. Az igazi, nagy kérdés: hogyan érd el, hogy ne csak terv maradjon.

Mik azok az akadályozó tényezők, amik már csírájában képesek eloltani a benned lakozó tüzet, hogy elérd a célodat? Néhány alapgondolat a sikered felé vezető útra.

  • A fogadkozás helyett konkrét célod legyen

Azt már az elején tisztáztuk, hogy a fogadkozás, erőtlen, és gyenge lábakon áll, mint a másnapos férj, esküvője másnapján. A célok általában valami érdekében születnek, vagy azért, hogy végre túllépjen valamin az ember. Nézd meg pl. Dallos Zoltán storyját   https://alkalmazottbolvallalkozo.hu/#!/konyv  azonnal megérted miről beszélek

  • A célodra fókuszálj, ne a félelmeidre

A legbátrabbakkal is előfordul, hogy előkerülnek a félelmek, ezeknek legtöbbször valós alapja nincsen, előtörnek mindenféle halogató gondolatok, lehet, hogy korai volt, lehet, hogy nem most kellett volna beleugrani, és sorolhatnám a végtelenségig a variációkat. Fontos, hogy tudd ezek a gondolatok teljesen normálisak, csak kezeld a helyén őket. Ne feledd ha, ugyanazt csináltad volna holnap és egy év múlva is, amit addig, akkor milyen esélyed lenne, hogy elérd a céljaid?! Gyerünk tovább

  • Startolj, mozdulj, legyél mielőbb mozgásban

Legtöbben ott véreznek el, hogy tökölnek, nem indulnak el, a lehetőségeket az esélyeket latolgatják. Szívd fel magad és lépj a tettek mezejére. Vegyél elő egy füzetet és kezd el írni az ötleteket, tennivalókat, a kapcsolatokat, akik tudnak segíteni tanáccsal, tapasztalattal, bármivel. A cselekvés egyre több ötletet és energiát fog szülni, és máris a munka sűrűjében leszel a céljaid megvalósítása felé! 

  • Ugató kutyákat zárd a kennelbe

HAHAHAHAHA csak nevesd ki a sok szánalmas negatív energiájával bombázó ismerőseid! Zárd őket egy kennelbe, és csak akkor engedd ki őket, amikor erős vagy lelkileg (meghallgatni a hülyeségeiket egy hétvégi grillparty során). Persze, csak ha ők állják a költségeket. Örüljenek, hogy egy pozitív energia bombával piknikezhetnek. Vigyázz, soha ne teregesd ki a lapjaid, ne magyarázkodj ilyen alkalmakkor, és hagyd ott, ha már túl sok hülyeséget hallgattál. 

  • Vedd körül magad támogatókkal

Tanulj az előtted járóktól, tanulj a sikeresebbektől, olyan emberekkel vedd körül magad, akik támogatnak a célod felé vezető folyamatban. Jegyezd meg, előbb kapsz támogatást egy ismeretlentől, mint egy „jó” baráttól, vagy rokontól. (tisztelet a kivételnek) 

  • Tanulj, fejleszd magad

Az előbb már említettem a tanulást. Soha nem lehetsz elég jó azon a területen, amiben vállalkozol. Mindig van egy lépcsővel feljebb. A fejlődés iránya egy vállalkozónak szinte végtelen, legyen az vezetés, kommunikáció, online tudás, nyelv és sorolhatnám. A célod felé vezető úton elképesztően sok irányban változol, és eljön az idő, amikor a kutyák ugatását már nem is fogod hallani

  • Elcsépeltnek tűnik, de sajnos igaz. Jobb, ha tudod

Gondolom, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a célodhoz vezető út nem hasonlít egy puhafedeles rózsaszín lányregényhez, teljesen mindegy milyen úton indulsz el. Lesznek könnyű vágták, ne bízd el magad, és lesz néhány halál 50 órája, amikor már annak is örülsz, ha van egy nyugodt órád. Felülsz a lehető legrosszabb hullámvasútra, de érdekes módon, előbb-utóbb minden a helyére kerül. Mire van szükséged? Mosolyra akkor is, amikor legszívesebben tombolnál. Néhány barátra a nehéz időkben,(jó tanács) és akkor is arra a néhány barátra legyen figyelmed, amikor már sínre kerültél.

Kitartás, szorgalom, kitartás, szorgalom, meló hegyek, és…..eléred a célod.

Mikor?

Amikor megérdemelted    

Előre is köszönjük, hogy megosztod a cikket az ismerőseiddel, barátaiddal és irigyeiddel!

További infókért, kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon, vagy az Instán, vagy  Podcaston

Keress bennünket bizalommal, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most! 

-“Élvezd az életet a fájdalomra ott a Lavyl”-

Barátsággal

Éva és Karesz

Új innováció bevezetése a Lavylban

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: telegram
Telegram
error:
Scroll to Top