Valóban bonyolult dolog a siker, vagy csak mi hibázunk el valamit?

 

Folyamatosan kutatunk valami után. Van, aki a vagyonszerzés titkait kutatja, és olyasvalaki után rohan, aki meg tudja mutatni neki az utat a meggazdagodáshoz. Ha valaki a házasságában él át nehézségeket, akkor párkapcsolati oldalakon kutat információk, tanácsok után. Ha fogyni szeretnének, na, ez egy igen keresett téma, és rengeteg információt lehet az ügyben is találni. Jobb teljesítmény az üzleti világban a gyereknevelésben, a sportban, és még sorolhatnánk, keressük a megoldásokat útmutatást.

A probléma azonban hogy ez valahogy nem így működik!

Amennyiben ezek az útmutatók elegendőek lennének, mindössze egy kiemelkedően sikeres értékesítőt kéne szerezned, aki megtanítja a csapatodat az eladás művészetére, a titkok alkalmazására, és máris mindenki kiváló üzletkötő lenne. Elég lenne egy kitűnő diák az osztályba, aki megtanítaná a többieknek, hogy kell eredményesen tanulni, és mindenki jeles lenne. Ha az útmutatás önmagában elég lenne mindenki boldog elégedett, gazdag és karcsú lenne.

Hol van a hiba? Az igazság az, hogy az emberek nem alkalmazzák az útmutatásokat. Többnyire még azt sem teszik meg, ami pedig a saját érdekeiket szolgálná. A helyzet az, hogy cselekedeteink 99%-a a tudatalattink irányítása alatt áll. Amennyiben változást akarsz az életedben, nagyobb szabadságot pl. akkor meg kell vizsgálnod azokat a cselekedeteidet és a hatást, amik a mindennapjaidra gyakorolnak.

A szabadság azt jelenti, hogy nem függsz semmitől és senkitől, azt csinálsz, amit akarsz. Oda mész, utazol ahová, és amikor kedved szottyan. A szabadság azoknak a bölcs döntéseknek az eredménye, amelyeket a tudatalattink hoz az érdekünkben. Ha igaz hogy a tudatalattink hozza meg a döntéseink 99%-át, de legalábbis jelentős többségét, akkor nem a mi kezünkben van a kormányrúd, és akkor viszont esélyünk a szabadságra annyi, mint a lottón ötöst nyerni. Végül is milyen döntésekről beszélünk? Hát gyakorlatilag mindenféléről. Például, hogy éppen milyen a hangulatod, és ezt mi váltotta ki, szoktál e késni és mikor, hogy viselkedsz a gyerekeiddel, a kollégákkal, főnököddel. Elolvasol e egy személyiség fejlesztő könyvet, vállalkozó vagy, vagy alkalmazott.

Persze most mondhatod, hogy rengeteg döntést Te hozol meg, és tisztában vagy a meghozatalukkal, sokukat azonban öntudatlanul hozod meg. Főként ezek az öntudatlan döntések azok, amelyeket fel kell tárnod annak érdekében, hogy megteremtsd magadnak azt az életet, amire állításod szerint vágysz.

Biztosan ismered azt a szakállas viccet a paraszt bácsiról, aki az állatkertben meglátta a zsiráfot. Márpedig ilyen állat nincs! Képzeld el a hasonló szitut, hogy ezt otthon mesélik neki, még csak nem is látja. Hasonló a helyzet mikor találkozol valakivel és azt mondja neked, hogy kereshetnél jóval több pénzt a mostaninál, vagy most ahol ülsz, azt mondaná neked valaki, hogy képes vagy lefutni a Maratont (42195 m).

Valószínű, hogy nem ez a legfontosabb számodra, de csak helyettesítsd be egy általad vágyott célra. Biztos voltál már olyan szituációban, amikor te tudtad, hogy az illető alkalmas lehet egy feladatra, de ő maga nem hitte el hogy képes rá, pedig szerette volna. Egyszerűen más szemüvegen keresztül látja a helyzetet. A dolog nyitja az, hogy, azt a szemüveget, ami eltakarja előled a lehetőségét a megvalósításnak, le kell venni, megszabadulni tőle. Tegyük fel hogy remek szüleid voltak, ahogy nekem is. Nyilván van egy kialakult képed a helyes gyerekneveléssel kapcsolatban.

Ez abszolút tapasztalat, hiszen a tiéd. Egy gond van, hogy amikor te gyerek voltál más normák voltak, mint a mostani csemetéknél, és ez legyen most bármelyik korosztály kamaszokig bezárólag. Nem volt ennyi veszély helyzet, mint ma, hogy ne is részletezzem, tudod, mire gondolok. Az a kép, amit a gyerekkorodról hoztál, mint szülői magatartást, azt ma jószerivel el is dobhatod, mint térképet, mert az idők megváltoztak. Ezért is van az, hogy mindannyian más és más térképpel rendelkezünk a világot illetően és éppen ezért nagyon nehéz egy sémát ráhúzni egy témára. Ezért is nem válik be a te esetedben sem, hogy egyszerűen leutánzol egy sikeres személyt. Persze hogy nagyon fontos hogy legyen példakép, aki kivívta már a sikert, csak éppen elképzelhető hogy te különbözöl attól a személytől, más élethelyzeted van, és így neked egy másik úton kell megközelítened a célodat.

A változást kétféle úton lehet megközelíteni. Vegyük azt, hogy a viselkedésed olyan, mint a kabátod, ami rajtad van és semmi köze a valódi énedhez, csak hordod. Ha ezt megérted, akkor is képes leszel az önbecsülésed magas szinten tartani, amikor a körülmények nem megfelelőek. Sokszor fordult elő már velünk, hogy ránk szóltak ideje lenne változtatnod a viselkedéseden, ilyenkor, ha rendben vagy önmagaddal, akkor változtatsz, de ez kívülről jövő impulzus hatására történt. Ezek nem tartós érzések, ez a változás kívülről befelé irányul. A viselkedésedet és a közérzetedet az idő jelentős részében a tudat alatti határozza meg. Éppen ezért a kívülről jövő hatás rövid életű

Belülről jövő változás hosszú időbe telik, de az eredménye tartós. Ez nem jelenti azt, hogy a kívülről történő változásnak nincs jelentősége, dehogynem, például egy unalmas családi összejövetelen kicsit jobban odateszed magad.

Tegyél egy próbát hogy érthetőbb legyek, állj fel és kezdj, el ugrálni miközben azt kiáltod, jól érzem magam. Lehet, hogy most kicsit hülyén érzed magad, de az eredményét érezni fogod. Rövidtávon akár ezzel az érzéssel jó döntéseket is hozhatsz, de nyilván hosszú távú eredményeket nem várhatsz tőle.

A napokban is láttam az egyik közösségi oldalon egy találós kérdést egy képpel kapcsolatban, hogy hány alakot látsz rajta. Bevallom, nem mindig találom meg mindegyiket ezeken a képeken. De amikor a megoldásban rávilágítanak mindegyikre, az olyan basszus, hogy- hogy nem láttam ezt, típusú felismerés követi. Amennyiben hosszú távú változásra fejlődésre vágysz, a látásmódodon változtass, a szemüveged vedd le, amin keresztül nézted eddig a világot, és a tudatalatti meggyőződéseidet kell átvizsgálnod. Minden alkalommal, amikor rájössz, felismersz egy hibás kódot a viselkedésedben, az olyan lesz, mint egy megvilágosodás.

Az igazi változás lassú, mélyről jövő és tudatos, lépésről lépésre történő változás.

Ha felfedezed ezt az utat, akkor semmi nem állíthat meg.

További részletekkel kapcsolatban keress minket az elérhetőségeinken!

Előre is köszönjük, hogy megosztod a barátaiddal, ismerőseiddel ezt az információt! Te még nem követsz minket a közösségi felületeken?

További információkat az üzleti Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon, vagy az Instán, vagy Podcaston  találsz

Sikert és Bőséget kívánunk

Éva és Karesz

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top