Felismered magadon a jeleket? A siker 7 jelét

A sikert sokszor kapcsoljuk tévesen rivaldafényhez a sok pénzhez, vagy a magas pozícióhoz. Ennél azonban sokkal fontosabb meghatározni, hogy számunkra mit jelent a siker, ám ezt nem bízhatjuk a külvilágra. Vannak jelek, amik megmutatják, hogy jó úton haladunk a siker felé. Ha még nem is igazak ránk az itt felsorolt jelek, máris alkalmunk van dolgozni a hiányzó készségek fejlesztésén.                    Felismered magadon a jeleket? A siker 7 jelét

Cselekvő tenni akaró

A sikeres emberek kivétel nélkül kihívásként érzékelik a lehetőségeket Azonnal megoldásokban gondolkodnak és cselekvés orientáltak. Gyorsan átlátják a lehetőségeket és terveznek.

A célt tisztán látják maguk előtt és nem téríti el őket semmi. Nem félnek, hogy hibáznak,nyitottak az együttműködésre és szívesen kérnek tanácsot. Kiválóságra törekednek gyors döntéssel korrigálnak módosítanak.

Vállalják a felelősséget és a kezükben tartják az irányítást többnyire szeretik a feladatokat azonnal megoldani, akció orientáltak.. Igazi vezetők, akik szeretik vállalni a felelősséget és kezükbe venni a dolgokat. Néha talán túlságosan is makacsok és a türelem fogalmát sem nagyon ismerik.

"Az ember nagy feladata nem az, hogy világosan lássa, amit a távol homályba burkol, hanem hogy megtegye azt, amit tisztán láthat, egy karnyújtásnyira"

Sikeres ember fejleszti magát

A sikeres emberek egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy nyitottak mindenkire és mindenre. Erős a szociális intelligenciája (tárgyalás, kommunikáció, meggyőzés, és értékesítés) Tudásuk és jártasságuk fejlesztése érdekében mindent megtesznek.

Tisztában vannak minél magasabb ez a tudásuk annál eredményesebbé válnak szakterületükön. Mindig nyitottak az új ötletekre, az új gondolkodásmódra. Állandóan újabb kihívást keresnek.

„Ha nem vagy egyre jobb, egyre rosszabb leszel”

Sikeres ember célokat tűz ki

Rengeteg írott anyag, videó, és előadás készült már ebben a témában. Több hazai kiváló szakember tart év elején célkitűző előadásokat. Ennek ellenére sokan azt hiszik, célokat kitűzni annyit jelent, hogy elgondolkodunk rajta, nagyjából mit is akarunk 3-5-10 év múlva.

Ez így nem igaz. A sikeres embereknek vannak hosszú távú, terveik, de emellett tudják, hogy a legalább ennyire fontosak a rövidtávú megvalósítható célok is. Tisztában vannak vele, hogy a hosszú távú célon kell tartani a szemüket, de a kicsi, heti, havi célok teljesítése, segít elérni a hosszú távú kitűzött eredményt.

Sikeres ember elfogadja a nehézségeket

A problémák, nehézségek és a visszalépések az élet természetes és elkerülhetetlen részei. A sikeres emberek tisztában vannak vele, amikor új célt tűznek ki és nekiállnak a megvalósításnak, olyan nehézségekkel és kihívásokkal találkoznak, amire előre nem számítottak. Ezek a kihívások próbatételek természetes velejárója a cél felé vezető útnak.

Kétségbeesés és múltba nézés helyett arra koncentrálnak, ami hasznos lehet a jövőben, és ezt a tapasztalatot viszik tovább magukkal. Tudják, hogy ha a múltban ragadnak, a jelenüket és a jövőjüket veszélyeztetik. Rugalmasak és elfogadják a változásokat. Mindig készen állnak az ismeretlen helyzetekre.

„Előbb vagy utóbb mindnyájunk életében bekövetkezik egy válsághelyzet. jövőbeli boldogságunk és sikerünk attól függ, hogy miként tudunk megbirkózni vele. Az idők kezdete óta minden élőlénynek szembesülnie kellett ilyen válsághelyzetekkel”

Sikeres ember tisztában van a késleltetett jutalom elvével

Ha tenni kell valamit, azok, akik sikerre vannak ítélve általában türelmetlenek, ugyanakkor megvan az a képességük is, hogy kivárják az igazán nagy jutalmat a kemény munkájukért. Ellenállnak a komfortzóna csábításának. A homokóra akkor sem áll meg, ha nem teszel semmit,- szokták mondani.

Sikeres emberek megértik, hogy a tervek mentén haladva lépésről lépésre érik, el a céljukat Ebben a folyamatban elfogadják, hogy a kimagasló eredmények eléréséhez megfelelő időnek kell eltelnie. 

Ez a képesség a „kielégülés késletetésére” az élet minden területén hasznos, akár pénzügyekről, akár karrierről, kapcsolatokról vagy éppen az egészségről van szó. Segít ellenállni a kísértéseknek, hogy csak a kitűzött célra fókuszál.

„Legyél olyan, mint egy postabélyeg! Addig tapadj rá valamire, amíg célba nem érsz”

Sikeres ember tisztában van az erősségeivel

Az erősségeikre alapoznak, fejlesztik és a siker alapköveiként használják, támaszkodnak a készségeikre, arra, amiben már jártasak. Ugyanakkor teljesen tisztában vannak a hiányosságaikkal, tudják, hogy nem tudnak mindent maguk megoldani, és örömmel támaszkodnak olyanokra, akiknek pont azok a készségeik erősek, amelyek nekik gyengék.

Mernek segítséget kérni, ha szükséges, vagy számukra túl nehéz egy feladat.                Szeretnek és tudnak csapatban dolgozni.

Sikeres ember nem adja fel

Az önfegyelem elengedhetetlen emberi tulajdonság, e nélkül senki nem lehet sikeres. Az önfegyelem azt jelenti, hogy annak ellenére elvégzed a feladatod, hogy van hozzá kedves vagy sem. Az önfegyelemre egész utad során szükséged lesz. Az önfegyelem akkor mutatkozik meg leginkább, mikor nem mennek jól a dolgok, a sikeres emberek mégis kitartóan dolgoznak tovább.

Minden alkalommal, amikor nehézséggel kihívással kerül, szembe annak ellenére kitartóan halad tovább a kitűzött célja felé A kitartás növeli az önfegyelmet. A kitartás nélkül pedig nincsen siker. A kitűzött cél érdekében bármit megtesznek, bármilyen akadályt legyőznek.

„ A sikerhez két dolog elengedhetetlen. Az első, hogy képesek legyünk elindulni. A másik pedig az, hogy képesek legyünk kitartóan folytatni azt, amit elkezdtünk”

Záró gondolat- a sikeres ember megtanulja az Igen és a Nem jelentését, ezt bátran és határozottan alkalmazza, továbbá a sikeres ember mentorok és szakemberek tanácsait kéri és fogadja el.

Ha már voltak kudarcaid akkor olvasd el ezt a cikket 

Nálad minden betalált minden fentiek közül? Szenzációs!

Ha tetszett a cikk, kérlek, honoráld a munkánkat egy megosztással – előre is hálásan köszönjük! 

További infókért, kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon, vagy az Instán, vagy  Podcaston

Keress bennünket bizalommal, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most! 

-“Élvezd az életet a fájdalomra ott a Lavyl”-

Barátsággal

Éva és Karesz

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top