Nincs többé Titok! Szembeszélben is sikeres lehetsz

 

Mikor van vége a tanulásnak?

Napokban láttam egy megosztásnál, hogy három boldog fiatal befejezte tanulmányait és természetesen jogosan örültek. Ami viszont feltűnt a bejegyzés a képhez, végre vége a tanulásnak.

Boldogan írták megvan a hely ahol álmaik munkáját végezhetik majd ezután. Mi lehet, ebben a hiba kérdezheted? Amennyiben úgy gondolod, hogy semmi, úgyis jó, én azonban másként látom. Saját bőrömön tapasztaltam meg, kezdő vállalkozóként.

Elképesztő időszakot élünk.

Ma sokkal több embernek van lehetősége megvalósítani céljait, mint bármikor a történelem során. Hihetetlen információáramlás közepette minden hír pillanatok alatt eljut hozzád is, és bármi, amivel az életedet jobbá akarod tenni, csak, mint a mesében csettinteni kell.

Mindenki boldog, karcsú, egészséges, gazdag szeretne lenni és még sorolhatnám az igényeket. Mindezeket a vágyakat természetesen minimális idő alatt, a lehető legegyszerűbben. Erre az igényre természetesen reagált a piac is, és jobbnál jobb módszerek csábítják a leendő felhasználójukat, különböző, módszerek irányzatok jelentek meg a piacon természetesen mindegyik a saját módszerét tartja jónak.

Technikák stratégiák, siker titkok, csábító módszerek, mind-mind azért, hogy különösebb erőfeszítés nélkül elérjék, a kívánt eredményt. Egy-két évente megjelenik egy könyv a titokról, amelynek birtokában könnyen lehetsz sikeres és gazdag.

Néhány éve óriási port kavart a Titok c. könyv és a film, ami hangsúlyozza, hogy kizárólag a gondolkodással és a pozitív gondolatok vizualizálásával minden jó dolog meg fog találni, amire vágysz. Sokan neki is fogtak lelkesen a semmit tenni, de azt lelkesen és pozitívan gondolva. Nyilván eredménytelenül. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy erre, nincs szükség, sőt! De a fizika törvényével nem lehet vitázni a semmiből semmi, lesz még akkor is, ha ezt pozitív töltettel tesszük.

Akármennyire is szeretnénk, a sikert egyszerűsíteni tudomásul kell vennünk, hogy titok sincs csak egy folyamat, amit úgy érhetsz el, ha bizonyos dolgokat megteszel, amik a siker felé visznek. Ha pont az ellenkezőjét teszed, akkor pedig nem leszel sikeres. Sikert nem a szél fújja össze, a mögött igenis kemény munka rejlik.

Akkor mi a megoldás?

Ahogy a mostani világ visszanéz Rád az a belsőd visszatükröződése. Minden, amit magadban gondolsz, visszaköszön Rád odakint. Ha kíváncsi vagy mi történik valakinek a fejében elég, ha megnézed az életét, mi történik vele. Ez elég rémisztően hangzik?! Ha ez így igaz, akkor hiába vásárol mindenféle instant receptet a gazdagodásra, sikeres életre, alakformálásra, és még sorolhatnám a végtelenségig.

Ha bármilyen területen eltérő életet akarsz élni a jelenlegitől, akkor magadon kell először változtatni. Tanulnod kell, változnod, és változtatnod a jelenlegi állapotodtól el kell mozdulnod.

Az általad kitűzött célhoz egyetlen út vezet, amit nem tudsz lerövidíteni, levágni a kanyarokat. A célodhoz pedig egy tervre van szükséged, amit lépésről lépésre végre tudsz (fogsz)hajtani.

Visszatérve a cikk elején említett fiatalokra. Nagy hiba ma azt hinni, hogy egy munkahely álommeló lenne. Azt gondolom, nagyon ritka lehet, mint a fehér holló, ha csupán alkalmazott az ember.

Továbbá tévedés azt hinni, hogy egy megszerzett diploma alkalmassá tesz minket az életen való sikeres áthaladásra. Elég csak a karrierre, párkapcsolatra, vállalkozásra, és még sorolhatnám, mi mindenre kiterjed a tanulás, fejlődés iránya ahhoz, hogy sikeresebbek lehessünk a mindennapjainkban.

Van azonban egy rossz hírem, és ez az ábra mutatja is.                                                    Hogyan néz ki a statisztika a célkitűzések és végrehajtások tekintetében?

Az ábra mindent elmond szerintem. Elég, ha csak a szilveszteri fogadkozásokra gondolunk annak is körülbelül ilyen a statisztikája. A miért van ez így?

Talán azért, mert úgy gondolják sokan, hogy van elég idejük a céljaik elérésére. A rossz hír azonban az, hogy a célok, álmok, vágyak az idő haladásával kopnak, a halogatás pedig betakarja az emlék takarójával. Nincs elég időd!

Mikor akarod úgy élni az életed, ahogy már sokszor, de sokszor elképzelted?                        Tűzd ki, tervezd meg, és lépj ki a saját korlátaidból!

Minden rajtad múlik, vállald a felelősséget. Van más lehetőség!                                                Itt tudod megnézni mire gondolok

Az információknak még nincs vége kövess minket az üzleti Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon, vagy az Instán, vagy  Podcaston

Előre is köszönjük hogy megosztod az információkat az ismerőseiddel, barátaiddal és irigyeiddel!  

Keress bennünket bizalommal, nincs mit veszítened! Kapcsolat Most! 

Barátsággal

Éva és Karesz

Lavylites Speed Up-Sikeres lehetsz

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
error:
Scroll to Top